МСК «Дніпро» у Черкасах провів товариську гру з ФК «УТК» (Паланка)
Субота, 27 квітня 2019, 15:10

dnipro-utk

На КП «Центральний стадіон" перемогли гості з Паланки із рахунком 0:1

 

Логотип УТК-Ятрань Уманський районЧемпіон області 2015 та 2018 років.

Володар Кубка області – 2018 року.

Срібний призер чемпіонату – 2014 та 2017 років.

Срібний призер першості області (перша ліга) – 2012 року.

Фіналіст кубка області – 2016 року.

Клуб і команда були створені в 2012-му. Уманський район 5 років не був представлений в обласному чемпіонаті чоловічою командою і керівництво району та УТК вирішили усунути такий недолік. Новостворений колектив міг відразу заявитися і до вищої ліги. Але вирішено було піти до першої обласної ліги. Тепличники витратили 2012-й на створення боєздатного колективу і за спортивним принципом самі вобороли путівку до вищої ліги. 2013-й пішов на адаптацію. А в 2014-му «УТК-Ятрань» вже виброла срібні медалі і там. 2015-й взагалі став тріумфальним для клубу. «УТК-Ятрань» змогла в гострій боротьбі у цікавому чемпіонаті вибороти перший історичний чемпіонський титул для Уманського району і третій взагалі для Уманщини (після 40-річної перерви!). В 2016-му команда була дуже близькою до того, щоб вибороти обласний кубок. Але прикро поступилася в домашньому фіналі при заповнених трибунах. І згодом в чемпіонаті команда цілком мала виборювати комплект медалей – чи то срібних, чи бодай бронзових. Але на фініші втратили дорогіцінні очки а з ними і медалі. Головним тренером всі п’ять перших років був Єжаченко Олександр Михайлович. Але на початку 2017 року він став тренером фарм-клубу тепличників. А першу команду очолив Казанюк Олександр Федорович.

В підсумку в результаті всіх внесених в клубі коректив «УТК» повторили свій кращий результат по набраним очкам – по 50 очок тепличники здобували в успішних 2014 та 2015 роках. Підопічні Олександра Казанюка відірвалися від інших претендентів на друге призове місце. Того більше – змогли нав’язати боротьбу в боротьбі за чемпіонство.

Минулий рік став найвдалішим для команди: колектив із уманського району оформив своєрідний дубль – чемпіонські медалі обласного чемпіонату поклав до кубка Черкащини.

 

Президент клубу: Гордій Микола Васильович

Віце-президент: Гордій Андрій Миколайович

Головний тренер: Казанюк Олександр Федорович