В. Коломоєць: «Зараз у нашому МСК «Дніпро» створені всі умови для подальшого розвитку»
Неділя, 21 квітня 2019, 11:52

202809 5

Капітан футбольної команди МСК «Дніпро» (Черкаси) розповів про стан справ у колективі

Дитячо-юнацький період

- Віталію, розкажи про свої перші кроки в футболі, хто був першим тренером?

- Почав займатися футболом більше 10 років тому. Спочатку в дворі, потім с татом їздив на змагання. У першому класі пішов на тренування, саме тоді Ігор Михайлович Столовицький та Сергій Олександрович Усаковський набирали групу. Але, як першого тренера хочеться відзначити тренра ДЮСШ «Дніпро-80» Тараса Юрійовича Коломійця. Саме він дав певну футбольну базу, а також створив дуже не погану команду футболістів 1998 року народження.

- Твій зріст 196 см, а чи не думав займатись баскетболом в дитинстві?

- Багато хто задає питання, щодо баскетболу, але це не моє. При цьому у в дитинстві я не знав що буду 196 (Сміється).

МСК «Дніпро» - нова історія черкаського футболу

- Наскільки важливим є створення у Черкасах муніципального спортивного клубу «Дніпро»?

- На мою думку, створення МСК «Дніпро» є дуже важливим, щодо зміни футбольної ситуації в місті, коли торік місто залишилось без футбольної команди. Також важливо, що у новоствореному клубі зроблена ставка на розвиток молоді.

- Які зміни відбулися у твоєму тренувальному процесі, порівняно з дитячо-юнацьким періодом?

- Ну якщо порівнювати з дитячо-юнацьким футболом, то це зовсім інший рівень, і за фізичною підготовкою, і за швидкістю. Щодо новинок - майже кожного дня щось нове і цікаве.

- Дай оцінку умовам у яких команда проводить навчально-тренувальний процес?

- Умови, які створені для нас на КП «Центральний стадіон», має не кожна професіональна команда. В нас є: спортивний зал, басейн, можливість займатися на бігових доріжках головної арени, футбольні майданчики з штучним покриттям, приміщення для проведення теоретичних занять, головне футбольне поле, де ми незабаром будемо проводити тренування.

- «Дніпро» стартував у змаганнях серед дорослих команд. Як оціниш дебют команди в Кубку області?

- На Кубок області була бойова гра, проте результат не позитивний, але всі хлопці билися до кінця і не поступалися в боротьбі. Бойове хрещення пройдено - далі буде більше.

- Команда у квітні провела дві гри в першій лізі (U-19) чемпіонату України. Прокоментуй ці ігри.

- Дві гри - дві перемоги. Перша гра в Запоріжжі - стан поля просто жахливий, нічого не вигадували грали на перемогу і вдалося її здобути. Друга гра в Дніпрі: перший тайм відіграли жахливо, на початку другого ще й пропустили, але вдалося відігратися і виграли цей непростий матч.

- Які завдання ставляться перед командою на завершальну стадію сезону?

- Керівництво певних задач не ставило, але багато хто хлопців вже грав у фінальній частині чемпіонату України і розуміють, що вихід до наступного раунду є важливим. Щодо чемпіонату області, то це певний крок, щоб набратися досвіду, окріпнути та спробувати вже щось більше, а це чемпіонат України серед аматорів.

2004DSC 1132

- Головний тренер Євген Тарасенко - зірковий футболіст, пограв в командах УПЛ, з тренерською роботою в нього теж добре виходить?

- Дуже добре, коли тренер не тільки може розповісти, а й показати, що робити на полі. З Євгеном Володимирович комфортно працювати, він може вказати на помилки, показати як потрібно діяти в тій чи іншій ситуації. Ну найголовніше - це створення такого мікроклімату в команді, де ми «команда», а не кожен сам по собі, так само, як є зв'язок між командою тренерами та керівництвом. Хотілося, так само відзначити керівництво клубу, яке створює всі умови для розвитку.

Бліц

Улюблена команда?

- «Реал» Мадрид - стежу за ними з часів Зідана, Бекхема, Рауля.

Футбольний кумир або улюблений гравець?

- На даний момент - це Рамос, він лідер в прямому сенсі цього слова. Дуже запам'ятався момент фіналу ЛЧ 2014 року, коли він забив на 90 + 3 і тоді «Реал» виграв ЛЧ.

Твоя футбольна мрія?

Хотілося б пограти на високому рівні, але це дуже і дуже велика праця.

 

Спілкувався Олег Вахоцький