МСК «Дніпро» (Черкаси) отримав бойове хрещення у змаганнях серед дорослих
Понеділок, 08 квітня 2019, 10:18

08042019DSC 0283

Футболісти черкаського «Дніпра» 7 квітня відкрили нову сторінку у своїй історії

 

1/16 фіналу розіграшу Кубку Черкаської області з футболу

7.04.2019

Сміла. Стадіон «Юність»

ФК «Сміла» - МСК «Дніпро» (Черкаси) – 2:2 осн. час гри, 3:2 у доданий час гри

Склад команди МСК «Дніпро» (Черкаси): Скожепа Д., Антоненко В. (74 хв., Хамко Н.), Вініченко Б., Гарнага В., Загоруйко К. (101 хв., Шевченко І.), Кулик А., Лукомський Д., Ляхович А., Масоха А., Пантелей О. (61 хв., Дзюба Д.), Черняк Б. ( 86 хв., Коломоєць В.). У запасі: Ковальчук Б., Норенко А., Сухецький Г. Головний тренер: Є.Тарасенко, помічник головного тренера: Б. Жало, тренер воротарів: В.Кудін.

Голи: Обебедуо Пауль (85, 97), Римський І. (31 хв.), Говденко О. (74 хв., автогол) – Антоненко В. (18 хв.).

Перший офіційний матч у турнірах серед дорослих команд МСК «Дніпро» (Черкаси) випало провести в 1/16 фіналу кубку області проти першолігового ФК «Сміла» на їхньому полі. Тут варто відзначити, що місце де відбувалася гра – на стадіоні «Юність», мало нагадувало футбольне поле і мало просто жахливий вигляд.

Початок зустрічі на правах господарів гри активніше провели сміляни і у більшості моментів намагалися діяти через свого темношкірого центрфорварда Обебедуо. Натомість дніпряни свої атаки будували через фланги. На 11 хвилині зустрічі воротар «Сміли» проявив відмінну реакцію, коли гості виконували штрафний удар. Услід за цим «Дніпро» виконав кутовий удар, але справа до завершального удару не дійшла. А згодом вже воротар черкаської команди Дмитро Скожепа рятує свою команди від неприємностей після виконання штрафного удару смілянами.

На 18 хвилині зустрічі Артем Масоха зумів обіграти свого візаві на правому фланзі і зробити вивірену передачу на Антоненка Віталія, який потужним ударом відкриває рахунок у грі – 0:1. Цей гол додав впевненості черкаській команді і дещо помітно спантеличив смілянську команду.

На 25 хвилині біля воріт «Сміли» чергова «пожежа», але до завершального удару справа не дійшла. Господарі зустріч у відповідь організовують контратаку, яка завершується прицільним ударом смілянина Обебедуо у поперечку дніпровських воріт. Варто відзначити, що практично вся тактика «Сміли» побудована на тому, щоб вдало відбитися у захисті і вибити шкіряну кулю подалі від воріт в надії, що їхній темношкірий легіонер «зацепиться» за цей м’яч. Натомість черкаська команда більше грала від оборони і при підготовці і проведенні атак намагалася комбінувати.

На 31 хвилині гості дозволяють Ігорю Римському майже безперешкодно пробити по їхній воротах і рахунок стає рівним – 1:1. Після цього темп зустрічі дещо впав і до завершення першого тайму ніяких особливих дій біля обох воріт не відбулося.

Другу частину зустрічі, як і початок гри, активніше провели господарі гри. Але вийшло так, що на 58 хвилині гри мяч ледь не влетів у їхні ворота. Смілянам пощастило, що їхні юні опоненті із-за відсутності певного досвіду не змогли довести до логічного завершення перспективну атаку. Поступово гра втрачає свою стрункість. Футболістам з Черкас ніяк не вдається призвичаїтися до єдиноборств із суперником, який у таких ситуація помітно діє жорсткіше.

Починаючи з 70 хвилини зустрічі стає помітним, що смілянській команді складно змагатися із опонентами у швидкості. Тим паче, що у черкащан відбулися заміни, які дещо освіжили дії команди і почастішали атаки на ворота «Сміли». А на 74 хвилині фланговий простріл черкащан у штрафну суперника завершується тим, що Олександр Говденко переправляє шкіряну кулю у свої ворота – 1:2.

Після пропущеного голу смілянська команда очікувано вдалася до активних дій. І наприкінці тайму нарешті легіонер смілян «вистрілив» і зрівняв рахунок – 2:2. Далі господарі зустрічі мали шанс завершити основний час зустрічі перемогою, але голкіпер «Дніпра» двічі поспіль не дозволяє смугастому влетіти у його ворота. А далі у зустрічі був свисток арбітра, який сигналізував, що команд ще очікують два тайми по 15 хвилин.

Дніпряни починають додатковий тайм активніше від суперника і роблять акцент на атакувальні дії. Але так сталося, що в один з моментів втратили концетрацію і дозволили невтомному Обебедуо забити у свої ворота третій мяч – 3:2.

Другий додаткових тайм пройшов при повній перевазі черкаської команди, але шкіряна куля вперто оминала ворота суперника. Зі свого боку гравці «Сміли» вдавалися до застосування всіляких футбольних хитрощів, щоб потягнути час зустрічі. У підсумку дніпрянам так і не вдалося зрівняти рахунок у зустрічі. Хоч МСК «Дніпро» (Черкаси) і не виграв, проте здобув неоціненний досвід та показав, що може проявляти характер в екстремальних ситуаціях. Після цієї зустрічі у дніпрян два дні для підготовки до гри у Запоріжжі у рамках чемпіонату України серед команд першої ліги U-19.