МСК «Дніпро» (Черкаси) здобуває першу всеукраїнську перемогу
Середа, 19 вересня 2018, 18:24

1-DSC 0087

Черкаська команда виграла у першу чергу за рахунок злагоджених командних дій

Чемпіонат України з футболу серед команд першої ліги. U-19. Група №3. 2 тур

19.09.2018р. Черкаси. КП «Центральний стадіон»

МСК «Дніпро» Черкаси» - ФК «Маолдіс» Дніпро – 3:0 (0:0)

МСК «Дніпро» (Черкаси): Д.Скожепа, К.Дашко (В.Архипенко, 88), А.Короп, А.Ткач (Б.Черняк, 83), В.Коломоєць, О.Пантелей, В.Борщ (А.Норенко, 46), А.Масоха (М.Заніздра, 77), Н.Пуш (Д.Ковалевич, 53), А.Кулик (В. Борисенко, 64), В.Гарнага (Б.Гуназа, 88).

У запасі: Б.Ковальчук. Головний тренер Є.Тарасенко; помічник головного тренера Б.Жало.

Голи забивали: Масоха (48 хв.), Борисенко (70 хв.), Гуназа (90+2 хв.).

Господарі поля відразу, з перших хвилин зустрічі, запропонували супернику швидкий темп. Поки команда з Дніпра пристосовувалася до умов черкащан, ті у свою чергу перейшли до активних наступальних дій. На 3 хвилині господарі поля подали два поспіль кутові, крайній з яких Борщ намагався завершити прицільним пострілом, але у дар у футболіста не вийшов. Згодом Кулик вбігши у штрафну прийняв рішення дати пас Гарназі, але захисники перехопили мяч, хоча здавалося, що можна було зміщуватися блище до центральної осі і самому пробивати. Через три хвилини вже Пуш на вістрі атаки, але захисник «Маолдіса» зумів запобігти виходу черкащанина сам на сам з воротарем. Згодом вже Пуш виводить Кулика майже сам на сам з воротарем, але півзахисник знову втрачає шанс забити гол.

2-DSC 0085

 

Протягом перших 30 хвилин зустрічі мяч практично не залишав половину поля гостей. А голкіпер «Дніпра» Скожепа взагалі вперше вступив у гру на 37 хвилині гри, коли був небезпечний навіс з боку гостей і воротар кінчиками пальців переправив шкіряну кулю на кутовий. Цей небезпечний момент «завів» гостей і вони додавши у швидкості ще кілька разів змушували нервувати захист господарів поля. А героєм першого тайму на 43 хвилині гри у «Дніпра» міг стати Кулик, який з інтервалом у 30 секунд був на вістрі атак команди і в одному з моментів дивом не забив довгоочікуваний гол.

Цікаво, що друга половина зустрічі почалася з того, що знову гольовий момент у Кулика і знову ворота гостей залишаються «сухими». Тут варто відзначити, що Кулик більшість гольових моментів як у грі з «Голкіпером», так і зустрічі з «Малдісом» створює сам, але поки із реалізацією не щастить, поки…

На 48 хвилині матчу сталася така довгоочікувана подія – господарі матчу забили свій дебютний гол на всеукраїнській арені. Масоха взяв на себе інціативу, вбіг з мячем у штрафну суперника і прицільним ударом в кут воріт відкрив рахунок у грі.

3-DSC 0097

Забитий гол додав впевненості черкаським футболістам і вони посилили тиск на ворота опонентів. Міг забивати Пуш, але влетіти мячу у пусті ворота не дав захисник. Згодом Коломоєць після навісу зі штрафного удару бє головою, але шкіряна куля летить вище воріт. Потім у зустрічі настало 6-7 хвилинне затишшя, яке дальнім ударом намагалися порушити гості – Скожепа контролював політ шкіряної кулі. На цю зухвалість господарі відповіли результативною атакою, де у її завершальній стадії Масоха асистував Борисенку – 2:0. Такий розвиток подій змусив «Маолдіс» кидати всі сили вперед і знову воротар «Дніпра» грає без помилок. На 76 та 78 хвилинах гри в епіцентрі уваги Борисенко: у першому випадку «Маолдіс» від третього голу рятує поперечка воріт, у а другому випадку удар під поперечку парирує воротар. У відповідь гості організували кілька якісних атак, які далі Коломойця і компанії не пройшли. А от атаки «Дніпра» були значно цікавішими і лише недосвідченість гравців передньої лінії не дозволила довести рахунок до непристойного. А так був забитий лише один гол, на компенсованій хвилині зустрічі 3:0.

«Дніпро» здобуває перші три турнірні очки і своєю самовіддачею та старанням залишає приємне враження. Очевидно, що у тренерського штабу «Дніпра» є той «матеріал» з якого можна робити якісний продукт. Головне, щоб у самих футболістів було бажання робити кроки вперед.

 

Євгена Тарасенка з прем'єрною перемогою на посаді головного тренера першим привітав брат Олег 

5-DSC 0114