Футболісти МСК «Дніпро» (Черкаси) у чемпіонаті України стартували з нічиєї
Середа, 12 вересня 2018, 17:28

11 D2SC 1113

Гра 12 вересня проти ФК «Голкіпер» була дебютною у футболках «Дніпра», як для гравців команди, так і їхнього наставника на посаді головного тренера

 

Чемпіонат України з футболу серед команд першої ліги. U-19. Група №3. Перший тур

12.09.2018р. Черкаси. КП «Центральний стадіон»

МСК «Дніпро» Черкаси» - ФК «Голкіпер» Запоріжжя – 0:0

МСК «Дніпро» (Черкаси): Д.Скожепа, В.Борщ (А.Норенко, 80), В.Гарнага (Д.Дубінін, 85), К.Дашко, Д.Ковалевич (Б.Гуназа, 70), В.Коломоєць, А.Короп, А.Кулик (В.Архипенко, 88), А.Масоха (М.Заніздра, 77), О.Пантелей, А.Ткач (Б.Черняк, 58). У запасі: Б.Ковальчук. Головний тренер Є.Тарасенко; помічник головного тренера Б.Жало.

Дебютна гра за участю новоствореної футбольної команда МСК «Дніпро» (Черкаси). Також цей матч був першим на посаді головного тренера у Євгена Тарасенка.

На правах господарів матчу, дніпряни взяли з перших хвилин гри мяч під свій контроль. Помітно, що хлопці мали бажання забити швидкий гол, але при поспішності були не точні паси, що заважало організувати якісну атаку. Протягом четвертої хвилини гри господарі виконали штрафний удар неподалік воріт суперника і виконали кутовий. Але справа до прицільного завершального удару не дійшла. Згодом Артем Кулик у штрафній «Голкіпера» помітив у зручній позиції Владислава Гарнагу і віддав йому пас, але той був до такого ходу не готовий. Протягом перший 10 хвилин шкіряна куля практично не залишала половину поля команди із Запоріжжя, що змушувало нервувати їхнього головного тренера Олега Луткова (так – це той Лутков). А поява біля своїх воріт високорослого капітана дніпрян Віталія Коломойця нервово діяла і на гравців, які, здавалося, не розуміли як проти ньогограти. А на 18 хвилині гри черкащани втратили свій перший шанс відкрити рахунок у грі, коли Артем Кулик вбігши у штрафну пробивав на силу і влучив у воротаря.

1 DSC 1131

 

Ближче до середини першого тайму «Голкіперу» вдалося відтіснити дніпрян від своєї штрафної до центральної лінії. Швидкості в обох команд дещо впали. Артем Масоха намагається ударом здалеку перевірити реакцію запорізького голкіпера, але мяч пролетів повз ворота. А згодом і гості намагаються здалеку застукати зненацька воротаря «Дніпра» Дмитра Скожепу, але голкіпер в останню мить запущений «парашут» перевів на кутовий.

3 DSC 1115

 

У завершальні 5 хвилин тайму дніпряни активізувалася і по ходу мали нагоди забивати. Спочатку Артем Кулик не довів до кінця свій момент, а згодом Данилу Ковалевичу не вистачило досвіду, щоб вибрати правильне рішення у відповідальний момент.

Велика перерва краще подіяла на гостей, що змусило активно попрацювати дніпрянам у захисті. На 54 хвилині відбулося чергове побачення Артема Кулика із воротарем «Голкіпера» і знову було влучання у запорізького стража воріт. А через хвилину Дмитро Скожепа реагує на удар впритул запорізького нападника. А ще через кілька хвилин воротар дніпрян вибиває мяч із кута воріт. Якщо у першому таймі частіше був у роботі голкіпер гостей, то у другій половині гри роботи в обох вистачало.

Орієнтовно після 60 хвилин гри стало помітно, що гравці починають втомлюватися і у наступні 15 хвилин зустрічі відзначилися невиразними діями від обох команд. Тренерський штаб «Дніпра» таку ситуацію почав виправляти вводячи у дію гравців із лави запасних. Такий хід дав свій позитивний результат і навіть почали зявлятися небезпечні моменти біля воріт суперника. Щоправда і у «Голкіпера» був один реальний шанс забити гол, але запоріжець не зумів головою переправити мяч у ворота опонентів.

Та повернімося до зроблених замін у черкаської команди. На 86 хвилині невгамовний Артем Кулик бачить, що свіженький Богдан Гуназа знаходиться у зручнішій позиці робить йому пас, але Богдан зволікає з ударом – м’яч відскакує до Артема Норенка (також вийшов на заміну), який сильно б’є у кут воріт, але голкіпер реагує на цей удар. Через дві хвилини Богдан Гуназа знову у штрафній суперника з мячем і знову не бере на себе сміливість бити по воротах.

4 DSC 1133

 

Завершальні хвилини гри і в компенсований арбітром основний час гри гості при першій нагоді намагаються затягнути час, тим самим показуючи, що їх влаштовує нічийний рахунок гри.

У підсумку дніпряни, які тренуються разом лише три тижні зуміли здобути перше турнірне очко, з чим їх і вітаємо.