Анонс. Чемпіонат України. Перша ліга. 13 тур
Неділя, 24 вересня 2017, 09:43

24 09 ЧД

Програму 13-го туру у першій лізі розбито на два ігрових дні. «Черкаський Дніпро» грає 24 вересня

24 вересня. 15:00. м Черкаси. Центральний стадіон

Черкаський Дніпро (Черкаси) – Жемчужина (Одеса)

Арбітр: Олександр Сахно (Київська обл.)

Зачекалися перемог черкаські вболівальники – ще від стартового матчу з липня місяця не виграє «Дніпро» на своєму полі, а загалом у чемпіонаті не знає перемог уже чотири тури.

А тут – візит одеситів, стомлених виснажливим кубковим матчем із кам’янською «Сталлю», який завершився перемогою прем’єрлігівців у серії післяматчевих пенальті. Безсумнівно, ця обставина додає переваги господарям – одесити приїдуть особливо втомленими.

Також не на руку гостям зіграє дискваліфікація основного захисника Поспєлова. «Жемчужина» – у зоні вильоту. Якщо вона не збереться й не завдасть поразки суперникам, є ризик, що черкащани зрівняються з ними й за додатковими показниками можуть опустити й на останнє місце.

 

24 вересня. 15:00. м. Охтирка. «Нафтовик»

Нафтовик-Укрнафта (Охтирка) - Авангард

Охтирська команда не може виграти уже п’ять турів, однак лише два із цих матчів програні. Непоступливість колективу нафтовиків заслуговує на повагу, у них відразу дві вольові нічиї (коли суперник вів у рахунку, але їм вдалося відігратися).

Нині ж у суперниках колектив, якого в минулому сезоні «жовто-чорним» так і не вдалося обіграти. Матч очікується особливо напруженим, адже у випадку невдачі гості можуть суттєво відстати від групи лідерів, а у господарів є реальний ризик опинитися у зоні вильоту.

Особливо принциповим матч буде для багаторічного лідера «Авангарду» Швеця, який влітку опинився якраз у «Нафтовику».

 

24 вересня. 15:00. м Суми. Стадіон «Ювілейний»

ПФК Суми - Балкани

Влітку ці суперники змагалися одне з одним у Плей-оф ПФЛ, і тоді сумчани за підсумками двоматчевого протистояння здолали зорянців. «Балкани» опинилися у першій лізі лише через додаткові обставини («Дніпро» рішенням найвищих футбольних органів після вильоту з прем’єр-ліги був переведений відразу в другу лігу).

Тож для зорянців цей матч – не лише шанс реваншуватися за літню поразку, але й можливість довести, що команда стала сильніша з часу червневого протистояння. Якщо сумчани нині в зоні вильоту, то «Балкани» відразу ж після підвищення у класі завоювали статус середняків і набрали вдвічі більше очок.

 

24 вересня. 15:00. м Кремінь. Стадіон імені О.Бабаєва

Кремінь (Кременчук) – Десна (Чернігів)

 «Кремінь» під кінець літа набрався впевненості, перервав невдачі й зробив ривок від дна таблиці, однак восени, попри старанність колективу, ще не вигравав.

Візит «Десни» – одного із фаворитів сезону та клубів, які ставлять найвищі завдання – буде серйозним випробуванням для новачків першої ліги. Однак на боці кременчужців буде фактор домашнього поля (багато хто в цьому дивізіоні не має регулярної практики на синтетичному покритті), а також той факт, що «Десна» посеред тижня витратила чимало сил на кубковий матч з «Геліосом», який проводила в гостях.

Чернігівці виграли вже три матчі поспіль, щоразу забиваючи по три м’ячі. «Кремінь» за цей час набрав лише одне очко, але близькість аутсайдерів змушує господарів мобілізувати всі сили. У разі невдачі можна опинитися знову на дні.

 

24 вересня. 17:00. м Миколаїв. Центральний міський стадіон.

МФК Миколаїв - Рух (Винники)

МФК «Миколаїв» ніяк не може перервати невдачі – в останніх шести турах йому вдалося набрати лише два очки, перемог команда не знає ще із першої половини серпня.

Утім, останній свій виграш «корабели» святкували якраз після матчу із недавніми друголігівцями – «Кременем». Тепер же прибуде навіть не бронзовий, а срібний призер другої ліги минулого сезону.

Чи вистачить класу й досвіду «Руху», щоб здобути бажану виїзну перемогу? Нагадаємо, в останніх двох виїздах (в Охтирку та Кременчук) винниківці здобули 4 очки із 6 можливих, а в минулому турі, вперше граючи на львівському стадіоні «СКІФ» у чемпіонаті України, переграли «Оболонь-Бровар».

 

24 вересня. 18:00. смт. Петрове. Стадіон «Інгулець»

Інгулець (Петрове) – ФК Полтава

Вдруге в сезоні після кубкового протистояння зустрінуться суперники. «Інгулець» – на фоні втоми після виснажливого кубкового протистояння із «Арсеналом» (перемога суперників по пенальті).

ФК «Полтава» – трішки перепочивши, але маючи намір утримати свій ударний темп. Підопічні Безсмертного із останніх шести матчів виграли п’ять при єдиній нічиїй. Невипадково наразі полтавці йдуть другими з 29 очками.

«Інгулець» мотивуватиме те, що він відстає на 5 очок від гостей і має змогу за підсумками туру претендувати на повернення у трійку лідерів. Для цього треба продовжувати успішну домашню серію – в чемпіонаті петрівці на своєму полі здобули 13 очок із 15-ти можливих.

 

25 вересня. 16:00. с. Щасливе.

Арсенал-Київ  – Колос (Ковалівка)

 

25 вересня. 16:00. м. Харків. «Геліос-Арена»

Геліос (Харків) - Волинь

 

25 вересня. 19:00. м.Київ. «Оболонь-Арена»

Оболонь-Бровар (Київ) – Гірник-Спорт (Горішні Плавні)

 

Прес-служба ПФЛ