Анонс. Чемпіонат України. I ліга. 11 тур
Субота, 09 вересня 2017, 09:56

0909 ЧУ

Прев’ю 7 з 9 матчів від SportArena, які відбудуться 9 вересня 2017 р.

 

ЧЕРКАСЬКИЙ ДНІПРО (ЧЕРКАСИ) - БАЛКАНИ (ЗОРЯ)

16:00. м Черкаси. Стадіон «Центральний»

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)

Асистенти: Ігор Дебенко (Івано-Франківськ), Петро Котубей (Закарпатська область)

Резервний арбітр: Євген Цибулько (Черкаська область)

Черкаський Дніпро заборгував своїм уболівальникам - зі стартового туру, коли вдалося переграти Кремень (3: 2), він не виграє на своєму полі.

Балкани теж не в найкращому настрої. Після поразки від Арсеналу на своєму полі вони втратили віддаленого Стасюка, як і раніше не порожній клубний лазарет. До того ж, є привід для реваншу - минулого року в Кубку України зоряни поступалися Черкаському Дніпру на своєму полі. І гравців, які це пам'ятають, у гостей куди побільше.

У разі перемоги Черкаський Дніпро майже напевно залишить останнє місце, а гостям це може допомогти скоротити відставання від групи лідерів і закріпитися у верхній половині турнірної таблиці.

 

НАФТОВИК-УКРНАФТА (АХТИРКА) - ДЕСНА (ЧЕРНІГІВ)

15:00. м Охтирка. Стадіон «Нафтовик»

Північне першоліговими дербі проходить давно і має великі традиції. Але, при всіх амбіціях чернігівської команди, Десна не вигравали в Охтирці з 2000 року. Хоча зараз, здається, Нафтовик-Укрнафта вразливий, як ніколи. Влітку більш грошові клуби викачали з охтирської команди все соки - вона одночасно втратила братів Пасіч, Сондея, Лозового, Чернія, Логінова, Войцеховського і багатьох інших. Прибутки талановиті молоді хлопці, але їм потрібен час. А часу немає - треба набирати очки, не так далеко небезпечна зона.

Десна, розлючена поразками від Арсеналу і Колоса, розгромила в минулому турі Черкаський Дніпро. Навіть без лідера атак Філіппова команда Олександра Рябоконя залишається боєздатною. І має велику перевагу над нинішнім охтирським колективом в плані класу і досвіду. А головне - перемога може дозволити чернігівцям навіть увійти в трійку лідерів, що при їх завданнях просто необхідно.

Охтирчани не можуть виграти три тури, проте при цьому в цих матчах програли тільки раз (при двох нічиїх). Так що вони можуть нав'язати боротьбу суперникам, але для цього потрібна і певна недооцінка - якої зазвичай у команд Рябоконя не буває.

В Охтирці в ролі «помилкової дев'ятки» Арвеладзе вийшов в головні зірки Першої ліги, але в Десні приживається насилу. Та ще й нашкодив собі нереалізованим пенальті в матчі з Арсеналом, який міг врятувати «сіверян» від поразки. Бути може, у випадку голи, Леван і не буде святкувати, але саме в цьому поєдинку йому треба показати себе. Конкуренція у чернігівців величезна, шансів проявити себе не так багато.

 

ПФК СУМИ - ГІРНИК-СПОРТ (Горішня ПЛАВНІ)

16:00. м Суми. Стадіон «Ювілейний»

Богдан Єсип обнадіяв всі Суми, в дебютному матчі в якості головного тренера повернувшись з трьома очками з Винників. Однак це була задача, полегшена тим, що Єсип працював з Мазяр і знав його больові точки. А ось Гірник-Спорт буде справжнім іспитом для сумчан.

Досі ПФК Суми не перемагали вдома, а в від Гірник-Спорт, навпаки, має славу виїзною командою. В гостях він набрав стільки очок, що увійшов до п'ятірки кращих за результатами гостьових зустрічей. Горішнеплавненци в минулому сезоні виграли у сумчан боротьбу за виживання, так що ті змушені були захищати своє місце під сонцем в плей-офф.

Але то - справи давно минулих днів. Зараз підопічним Сергія Пучкова треба набирати очки, так як від зони вильоту недалеко, і в разі перемоги ПФК Суми обійдуть «гірників».

Він повертався до Сум на запрошення Іллі Близнюка. Прийшов новий тренер - треба себе показувати, адже поки в основі грає молодий Грищенко. Так що від Каськова, екс-гравця юнацької збірної України з досвідом виступів на більш високому рівні, можна чекати цікавої гри.

 

АРСЕНАЛ-КИЇВ (КИЇВ) - АВАНГАРД (Краматорськ)

16:30. м Бориспіль. Стадіон «Колос»

Лідер продовжує йти без поразок в чемпіонаті і кубку, а тепер до нього в гості приїде той, хто знає, як перемагати Арсенал. У минулому сезоні в Борисполі Авангард розгромив «канонірів», забивши три м'ячі. Навіть і не віриться в це, дивлячись, як впевнено зараз виступають підопічні Сергія Литовченко.

Втім, краматорський клуб встиг подвировняться і теж підбирається до лідерів. У минулому турі, поки Арсенал розправлявся в гостях з Балканами (3: 1), Авангард з два рази більшим рахунком розніс Перлину - 6: 2. Це був найрезультативніший матч сезону, не дивно, що представники краматорчан потрапили в усі можливі хіт-паради.

Арсенал презентував новачків, arsenal-kyiv.com

Правда, у Арсенала, незважаючи навіть на травму важливого вінгера Семчука, великий мобілізаційний ресурс. Дозаявлений ряд новачків - про Есеола, Косованом і Агірре ми вже повідомляли, додамо 19-річного вихованця клубу Орхана Ібадова, останнім часом побував в Іспанії. Цікаво буде побачити як раз його і аргентинця Агірре - Есеола нам давно знайомий, а Косован в дебютному матчі забив зарянцам, залишивши саме сприятливе враження.

Чекаємо і від Авангарду гідного опору лідеру. За таких матчів і роблять висновки про прогрес команди.

Коли він в настрої - це топ-форвард для Першої ліги. Фізично сильний, з ривком і хорошим ударом, йому важко знайти рівних по номінальним даними. Що і підтвердив Дерін голом після виходу на заміну в першому ж матчі після повернення. Продовження буде?

 

ЖЕМЧУЖИНА (ОДЕСА) - КОЛОС (Ковалівка)

17:00. м Одеса. Стадіон «Спартак»

Зустрінуться два чемпіони Другої ліги - зразка 2016 роки (Колос) і 2017 го (Перлина). Ковалівський клуб може служити зразком для опинилися в зоні вильоту одеситів. У першому ж сезоні у Першій лізі він увійшов до п'ятірки кращих. Зараз вважається одним з фаворитів сезону - нехай це і дуже складний чемпіонат, позбавлений очевидних грандів, де кожен може виграти у кожного.

Колос не уникнув незапланованих втрат, але зараз йде добре. Дві мінімальні перемоги над непростими суперниками (Авангардом і Інгульцем), а також бойова нічия з МФК Миколаїв, дозволили команді Руслана Костишина йти на четвертому місці, маючи хороші шанси на трійку кращих. Для цього, зрозуміло, треба перемагати в Одесі. У чому не допоможе гостям провідний опорник Задоя, який перебрав карток.

А у Перлини - повним ходом йде перебудова. Пішли досвідчені воротар Ширяєв і латераль Хромих, дозаявлений трійка молодих запасних з Чорноморця - Норенков, Мурашов і Петько (останній встиг завоювати бронзові медалі Першої ліги з Вересом в минулому сезоні). Після відходу досвідченого воротаря Ширяєва «на господарстві» у «ювелірів» залишилися тренер воротарів, Ветеран Ветеранич Долганський і зовсім юний Стародубец. Клуб дуже незадоволений останніми невдачами, тому можуть втратити робочі місця і деякі інші футболісти.

У минулому турі, нагадаємо, Авангард розніс Перлину - 6: 2. Це вже шостий тур безвиграшну серії одеситів, які за цей час набрали лише одне очко і скотилися в зону вильоту. Відступати їм, прямо скажемо, нікуди ...

Навіть незамінний Ширяєв покинув Перлину, fczhemchuzhina.od.ua

Два тури поспіль він забиває дуже красиві м'ячі, але його команді це очок не додає. Чи зможе габаритний ветеран пробити оборону Ковалівці? Поведе він на досвіді команду вперед?

 

КРЕМЕНЬ (КРЕМЕНЧУК) - РУХ (ВИННИКИ)

17:00. м.Кременчук. Стадіон «Кремінь-Арена» імені Олега Бабаєва

У минулому сезоні домашню поразку від Руху показало кременчужанам, що їм важко буде боротися з новими грандами другої ліги. А ураганна перемога господарів в Винниках з хет-триком Бохашвілі за 9 хвилин показала, що Кремень просто не може собі дозволити наздогнати більш багатими конкурентами.

Проте, Перша ліга їх вирівняла. І бронзовий призер Кремень виявився зараз навіть вище, ніж віце-чемпіон Рух і чемпіон Другої ліги Перлина. Ті - в зоні вильоту, а кременчужани завдяки вдалій серпневої серії подвировнялісь і знаходяться прямо над зоною вильоту з мінімальним відривом.

Звідси - величезна мотивація господарів. Їм потрібно реабілітуватися за поразку в обласному центрі від ФК Полтава і відриватися від небезпечної нижньої частини турнірної таблиці. І - користуватися тимчасовим затемненням у конкурентів, адже склад у тих же Руху, Волині, Перлини буде покруче, а мобілізаційний резерв взагалі не йде ні в які порівняння.

Видно, що Рух прямо посеред сезону будує нову команду. Володимир Мазяр збільшив колонію орендованих карпатівців, дозаявив досвідчених Ільющенкова і Фоменко. Прямо скажемо, поки ці новачки нічим не вразили, а Гемеги ми взагалі не бачили - незрозуміло, чи встигне він відновитися після травми до цього туру. Для Руху такий виступ - це не просто провал, це щось нереальне. Команда, у всіх турнірах знаходилася серед лідерів, по класу і статусу складу повинна була знаходитися ближче до першої п'ятірки - як рік тому Колос або тепер Інгулець.

Так що для Мазяра, чий контракт всього лише до кінця року, кожен матч на вагу золота. Потрібно доводити свій особистий рівень. При цьому, крім Гемеги, за яким є сумніви щодо відновлення, точно не допоможе гостям вінгер Козловський-молодший - він був вилучений у програному матчі з Сумами.

Новина напередодні матчу

Якраз перед відповідальним поєдинком Кремень пережив приємну процедуру - президент ПФЛ Сергій Макаров привіз команді зароблені влітку бронзові медалі другої ліги 2017 року. Гравці задоволені - кажуть, таких оригінальних нагород ще не завойовували.

Ризикнемо назвати саме молодого спритного атакуючого хавбека. Рух в прострації, але Буй завжди активний, багато б'є, швидко бігає. З тих гравців, які є зараз у Мазяра, він один намагається на фланзі грати в той футбол, який властивий

цьому тренерові.

 

ОБОЛОНЬ-БРОВАР (КИЇВ) - ФК ПОЛТАВА

18:00. м. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена»

Уже три тури триває падіння Оболоні-Бровар - команда, яка ще не так давно була в першій п'ятірці, зараз вже істотно відстала від групи лідерів. Дві поразки поспіль, три матчі без забитих м'ячів - київський клуб трохи пригальмував, але сподівається надолужити згаяне. Першим кроком може стати перемога над другою командою першості.

ФК Полтава - в смузі удач. За останніх чотири тури вдалося завоювати десять очок (три перемоги і нічия). Два тури команда не пропускає. В гостях полтавська команда в чемпіонаті не програє взагалі з самого початку сезону. Стало бути, дуже гідний суперник їде до столиці. І мотивовану - в разі перемоги підопічні Анатолія Безсмертного можуть наздогнати лідера.

Втім, у господарів мотивації теж вистачає. І у деяких окремих особистостей - теж. Опорник Турчанов, вінгер Гуськов і форвард Шевчук свого часу грав за ФК Полтава. А ось гості везуть до столиці екс-оболонців Іванова і Сокуренко, які, правда, в своїй команді відіграють не настільки значну роль, як ті ж Турчанов або Гуськов у «пивоварів».

Останніх два виходи на заміну Насибуліна - це було торнадо. Гол і зароблений пенальті в матчі з Кременем, гол і участь в початкових фазах двох атак в Сумах. Зрозуміло, атакуючий хав не хоче і далі починати в запасі, тому знову постаріти себе проявити. Якщо отримає шанс в старті, в складі групи атаки з Савіних, Трояновським, Дегтяревим зможе запалювати. Але чи вийде? До останніх турів оборона Оболоні-Бровар славилася як одна з найнадійніших ...

Фото з сайту fcbalkans.com.ua