Звернення ГО «Ультрас Черкаси»:
Понеділок, 04 вересня 2017, 09:37

040917 1

 «Керівництво ФК «Черкаський Дніпро»

в чергове «наплювало» на своїх вболівальників»

 

ГО «Ультрас Черкаси» оприлюднило звернення: «В неділю 3-го вересня Черкаський Дніпро зіграв виїзну гру в Чернігові проти місцевої Десни. На поле футболісти Дніпра вийшли у новій ігровій формі, яку за тиждень до того на власноруч зібрані кошти виготовили черкаські ультрас і подарували команді. З боку фанатів це був жест підтримки клубу, який, по словам його керівництва, перебуває у складній фінансовій ситуації. Проте, в цій грі керівництво вирішило заклеїти емблеми ультрас-руху, які по суті являються спонсором цієї екіпіровки, і традиційну емблему Дніпра, яка служить черкаській команді більше 10 років. Причому, це було зроблено без жодного узгодження з самими вболівальниками, що ще раз підтверджує відсутність діалогу з боку клубу і створення чергових штучних конфліктних ситуацій.

 

Не зрозумілою є також мета оголошення конкурсу від імені керівництва клубу, з призовим фондом 300-500 тис. грн на виготовлення ескізу нової екіпіровки. По-перше, для чого оголошувати конкурс, коли клуб вже забезпечений як домашньою, так і виїзною формою. По-друге, яка логіка витрачити такі суми коштів в той час, коли футболісти досі мають заборгованість по виплаті заробітної плати, а кожен виїзд команди – під загрозою зриву через брак фінансів.

 

Отже, ключовим питанням в цій ситуації може бути формат управління клубом – чи залишиться він іграшкою в руках президента футбольної корпорації Лашкула, чи отримає статус муніципального і стане надбанням громади міста Черкаси? Очевидно, це рішення за міським головою Бондаренко, який до речі є почесним президентом ФК «Черкаський Дніпро» і який на днях отримав від робочої групи всі необхідні документи для створення муніципального клубу».

 

290817 ul1