Анонс. Чемпіонат України. I ліга. 10 тур
Неділя, 03 вересня 2017, 11:41

210617 15

4 вересня у першій лізі ПФЛ відбудуться 7 матчів чергового туру. «Черкаський Дніпро» грає у Чернігові проти «Десни»

 

Гірник-Спорт (Горішні Плавні) – Нафтовик-Укрнафта

03 вересня. 16:00. м Горішні Плавні. Спорткомплекс «Юність»

Представницькі команди двох сусідніх областей підходять до поєдинку в різних настроях: «Гірник-Спорт» обіграв у гостях «Черкаський Дніпро», а от «Нафтовик-Укрнафта» вдома поступився «Руху».

Щоправда, на бойовому настрої господарів ця обставина не позначиться – «Гірник-Спорт» залишається останнім клубом, який цього сезону не набрав жодного очка на домашньому полі.

Відзначимо цікаву деталь: між суперниками рівність за набраними очками (по 9), вони розділяють 11-12 місця. Охтирська команда минулого сезону двічі обіграла гірників, перервавши програшну серію, яка тривала у 2012-2016 роках і нараховувала п’ять перемог горішньоплавненців поспіль.

 

Балкани (Зоря) – Арсенал-Київ

03 вересня. 16:00. с. Зоря, Одеська область. Імені Б.Тропанця

Лідер завітає в село Зоря єдиним, хто ще жодного разу не програвав у новому сезоні. Черговий успіх «Арсеналу» – перемога над віце-чемпіоном першої ліги, «Десною» (1:0).

До того ж, напередодні протистояння у «канонірів» три атакувальних новачки – українець Танасій Косован із італійського чемпіонату, аргентинець Дієґо Есек’єль Аґірре із чілійського чемпіонату та Адерінсола Есеола із кропивницької «Зірки», який повернувся в «Арсенал» із УПЛ.

До матчу з киянами «Балкани» підходять у хорошому настрої – після перемоги в обласному дербі над «Жемчужиною» (4:2). До того ж, повернувся із Тайбея основний атакувальний півзахисник Костянтин Пархоменко. Зорянці готові давати бій «канонірам».

 

Рух (Винники) – ПФК Суми

03 вересня. 17:00. м Винники. Стадіон імені Богдана Маркевича

Винниківський «Рух» на підйомі – довгоочікувану перемогу здобуто в матчі з охтирським «Нафтовиком-Укрнафтою», а тепер в гості їде інша команда з Сумської області – ПФК «Суми».

Сумчани не знають перемог уже вісім турів, однак специфіка цієї команди в тому, що 4 із 5-ти своїх очок вона завоювала в гостях. Також на користь гостей може зіграти емоційний струс – після домашньої поразки від «Полтави» (0:4) відбулася зміна головного тренера, тож усі гравці будуть доводити власний рівень новому головному тренеру.

Богдан Єсип, який прийняв сумську команду, є уродженцем Львівщини та давнім соратником Володимира Мазяра. Тим цікавішим буде це протистояння. Тим більше, «Рух» орендував у «Карпат» Вербного, Грися та Ткачука, а також запросив із «Полтави» досвідченого форварда Фоменка.

 

Авангард  (Краматорськ) Жемчужина (Одеса)

03 вересня. 17:00. м Краматорськ. Стадіон «Авангард»

«Авангард» у минулому турі поступився вдома «Колосу», втративши шанс у кінцівці врятуватися, не реалізувавши пенальті. Однак у «Жемчужини» настрій ще гірший, адже вона поступилася в обласному дербі «Балканам» (2:4 вдома).

Зате одесити в гостях набрали навіть більше очок, аніж удома (3 проти 4), уже п’ять турів не може виграти «Жемчужина», програвши третій матч поспіль.

Краматорська команда вперше зустрінеться із цим суперником, а це завжди хвилююче. Тож від матчу з одним із аутсайдерів господарі очікуватимуть винятково перемоги.

 

ФК Полтава – Кремінь (Кременчук)

03 вересня. 17:00. м Полтава. Стадіон «Локомотив»

Давно знайомі суперники – сусіди по Полтавщині, однак в офіційних матчах перетнуться вперше за п’ять років (до того змагалися разом у другій лізі).

Безперечно, фактор сусідства – досить важливий. Команди нерідко перетинаються у контрольних матчах, між ними багато кадрових перетинів. Однак на такому рівні ще не перетиналися, тож клуб із обласного центру буде фаворитом – і за першоліговим досвідом, і за позицією в таблиці.

Полтавська команда в чудовому настрої – після розгромної перемоги в Сумах вона продовжує йти другою з відставанням від лідера на одну перемогу. А от «Кремінь» тільки в минулому турі здобув перші домашні очки, перегравши «Волинь» (3:1).

Непогана форма суперників – обнадійлива, чудова обставина, яка обіцяє нам яскраве обласне дербі.

 

Колос (Ковалівка) – Інгулець (Петрове)

03 вересня. 17:00. с. Ковалівка. Стадіон «Колос»

Запекле протистояння двох клубів, які фахівці відносять до числа фаворитів сезону. Добре знайомі ще з друголігових часів суперники наразі недалеко один від одного – «Колос» відстає від «Інгульця» всього на дві сходинки і три очки.

В минулому турі обидві команди виграли, утім, якщо ковалівці здобувають очки лише дві ігри підряд, то безпрограшна серія петрівців досягнула вже шести матчів (14 очок із 18-ти можливих).

Нагадаємо, команди знайомі давно. Наприклад, у другій лізі боролися одне з одним за медалі й синхронно підвищилися у класі. Нині ж за грою претендентів на медалі буде стежити вся футбольна Україна.

 

Десна (Чернігів) – Черкаський Дніпро (Черкаси)

Арбітр: Віктор Арановський (Київ)

Дискваліфіковані: Філіпповнемає

«Десна» зазнала поразки у стратегічно важливому матчі проти «Арсеналу», до того ж, все ще не зможе розраховувати на дискваліфікованого Філіппова – одного із провідних форвардів.

Зате чернігівський клуб здійснив статусну дозаявку, запросивши чемпіона Європи серед юні 2009 року Темурі Парцванію, людину з великим досвідом прем’єр-лігових ігор.

«Черкаський Дніпро» в минулому турі зазнав поразки від ФК «Полтава» й спробує реабілітуватися  за це в черговому виїзному матчі. Так, цей колектив у цілому оновлений і омолоджений, але той же «Рух» вже поступався йому, тож навіть до одного з аутсайдерів «Десні» варто поставитися з усією відповідальністю й повагою. Цим і славиться прагматичний і досвідчений тренер Рябоконь – колишній гравець та тренер черкаського «Дніпра».

 

Геліос (Харків) – МФК Миколаїв

04 вересня. 16:30. м. Харків. «Геліос-Арена»

Харків’яни вразили першу лігу красивою розгромною перемогою над «Оболонню-Бровар» на її полі. Киянам, до слова, не так давно програли миколаївці, які їдуть в гості до «Геліосу».

Якщо в гостях харків’яни ще не програвали, то вдома у них дві поразки. Заборгувавши рідним фанам, «Геліос» спробує обов’язково переграти «корабелів», адже у такому випадку можна буде претендувати навіть на друге місце.

МФК «Миколаїв» у гостях набрав більше очок, аніж удома (7 проти 6-ти). Однак уже чотири роки з 2013-го йому не вдається переграти харків’ян (4 поразки і 3 нічиї). Остання перемога над цим суперником – 4:1 – була здобута ще при Олегу Федорчуку.

 

Волинь (Луцьк) – Оболонь-Бровар (Київ)

04 вересня. 18:00. м.Луцьк. Стадіон «Авангард»

Волиняни зазнали чергової виїзної поразки – вони єдині, хто ще не набирав очок на чужих полях. Утім, на своєму полі вони виграли два матчі поспіль. Луцьк побачив перемоги в один м’яч над «Черкаським Дніпром» та «Сумами».

Однак «Оболонь-Бровар», напевно, знайома з цією обставиною. Та й прикра домашня поразка від «Геліосу» (0:3) спонукає киян особливо відповідально поставитися до виїзду в Луцьк.

Оновлений клуб пивоварів з волинянами ще не перетинався, однак ФК «Оболонь» в 1999-2012 роках на різних рівнях провела 20 матчів з лучанами, здобувши 5 перемог при 4 нічиїх та 11 перемогах волинян.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України