Футбол. Анонс. Чемпіонат України
Субота, 19 серпня 2017, 10:14

300717 2

У чемпіонаті України з футболу (I ліга) матчі чергового туру відбудуться протягом двох днів

 

19 серпня 2017 року. 17:00. м. Краматорськ. Стадіон «Авангард»

«Авангард» (Краматорськ) – «Десна» (Чернігів)

У гості до краматорського «Авангарду», який тільки-но відходить від ігрової кризи завітає один із найсильніших клубів першої ліги – чернігівська «Десна». Сіверянам у цій грі не допоможе викликаний у студентську збірну Максим Банасевич.

Зате в рядах команди грає Олександр Філіпов – колись провідний форвард «Авангарду», а тепер – найбільшдосвідчений нападник чернігівців. Від його форми багато в чому залежатиме успішність атак гостей, однак здатні «вистрелити» і молодий новачок Безбородько, і півзахисники Картушов, Чепурненко, Арвеладзе і багато інших.

«Десна» останніми роками після повернення краматорців у першу лігу грає з ними успішно, однак підопічні Олександра Косевича вже дивували несподіваними результатами. Зокрема, відправили у відставку головного тренера «Руху» Руслана Мостового, який втратив керівну посаду в штабі після поразки якраз у Краматорську.

 

19 серпня 2017 року. 17:00. м. Одеса. Стадіон «Спартак»

«Жемчужина» (Одеса) - «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні)

Останні два домашні матчі «Жемчужина» програла з рахунком – 0:1. Також одеситам у цій грі не допоможуть викликані у студентську збірну України: Василь Курко та Євгеній Потароченко. «Гірник-Спорт» взагалі у цьому матчі планує перервати свою чотирьохматчеву серію з поразок, можливо штраф від президента клубу та декілька відрахованих футболістів їм у цьому допоможуть.

До слова, серед тих, хто може дебютувати за горішньоплавневців – центральний півзахисник Юрій Батюшин та форвард Костянтин Черній. У цьому спостерігається системність роботи тренерського штабу, адже замінили вони якраз колег за амплуа, що вибули зі складу спортивних гірників.

Перше протистояння суперників не стане зовсім відкриттям – обидві команди заочно стежать одне за одним, а той же Дмитро Клімаков, який раніше успішно виступав за «Гірник-Спорт», може багато розповісти господарям про стиль та особливість суперників.

«Жемчужина» не знає перемог останні два тури, а вдома не виграє з самого початку чемпіонату. «Гірник-Спорт» зазнав четвертої поспіль поразки, у тому числі має досвід невдалих виїздів на Одещину і в цьому сезоні. Ясна річ, мотивація обох команд буде зашкалювати…

 

19 серпня 2017 року. 17:00. м. Суми. Стадіон «Ювілейний»

ПФК «Суми» - «Геліос» (Харків)

Сумська команда після досить успішного старту потрапила у затяжне піке – поразка від «Інгульця» стала для неї четвертою поспіль, а загалом перемог вона не знає вже п’ять турів. З цієї нагоди тренерський штаб господарів проводить термінову дозаявку – екс-захисник сусіднього «Нафтовика» Іраклій Циколія поповнив ПФК «Суми».

Утім, у харків’ян своя новина – Максим Зеленевичі з ФК «Полтава» посилив конкуренцію в їхній атаці. «Геліос» виграв два матчі поспіль, а у випадку перемоги в Сумах має шанс навіть очолити знову турнірну таблицю. Якщо враховувати, що сумчани цього сезону вдома очок ще не набирали, гості їдуть сюди в хорошому настрої.

Але є одне «але». Минулого сезону на два матчі цих суперників припав лише один гол – тож сумчани можуть виявитися непоступливим, складним суперником. І на цей не надто віддалений виїзд команді із когорти лідерів доведеться ставитися так само, як і на матчі проти конкурентів за найвищі місця.

 

19 серпня 2017 року. 18:00. с. Зоря. Стадіонімені Бориса Тропанця

«Балкани» (Зоря) – «Колос» (Ковалівка)

«Балкани» у 2014 роцівжеграли з «Колосом» – у чемпіонаті ААФУ. І тодів певнено розгромили ковалівців у Дублянах – 4:1. Проте нині якраз команда із Київщини буде фаворитом протистояння.

ФК «Колос» пройшов той шлях, про який мріють зорянці – вигравши другу лігу, відразу ж фінішував у п’ятірці найкращих у першій лізі минулого сезону. Нині ковалівську команду небезпідставно називають у числі фаворитів сезону.

«Балкани» ж дебютують у першій лізі й опинилися тут тому, що ФК «Дніпро» через господарчі проблеми був делегований із УПЛ відразу в другу лігу (самі зорянці програли плей-оф «Сумам»). Зорянці поки дуже нестабільні – програли 2 матчі, виграли 2, внічию звели ще 2.

Після поразки у Чернігові вони будуть прагнути реабілітації, а публіка заповнить затишний стадіон імені Тропанця – адже село Зоря часто ставало лідером за підсумками окремих турів за відвідуваністю.

 

19 серпня 2017 року. 18:00. м. Охтирка. Стадіон «Нафтовик-Укрнафта»

«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) –  «Волинь» (Луцьк)

У гості до Охтирки завітає луцька «Волинь», яка у минулому турі вперше за останні чотири місяці перемогла і перервала свою 12-тиматчеву серію без перемог. «Нафтовик-Укрнафта» у останніх матчах чередує нічиї та поразки. Вдома оновлені охтирці у цьому сезоні ще не перемагали – дві нічиї та поразка.

Після програшу в Харкові «Нафтовику» не допоможе дискваліфікований захисник Корж, і це буде серйозною проблемою. Команда попрощалася з Циколією, оновила задню лінію. Молода луцька команда, яка вирізняється швидкістю, спробує проекзаменувати захист господарів.

Нагадаємо, минулого сезону «Нафтовик-Укрнафта» вибив із Кубка України прем’єрлігову на той час «Волинь». Гості їдуть за реваншем?

 

19 серпня 2017 року. 18:00. м. Черкаси. Стадіон «Центральний»

«ЧеркаськийДніпро» (Черкаси) – ФК «Полтава»

У Черкасах фанати з нетерпінням очікують цікавого матчу. В гості їде один ізлідерів – ФК «Полтава» минулого туру зазнала прикрої домашньої поразки від «Арсеналу», проте за очками все ще може замахнутися на більше, тож явно збирається дати бій дніпрянам.

Черкаська команда минулого туру ледве не відіграла три м’ячі в Луцьку, однак все ж програла «Волині», для якої це був перший виграш у сезоні. Тепер після 5-ти поспіль поразок дніпрянська команда мусить реабілітуватися перед своїми фанами, бо інакше ризикуєо пуститися на останнє місце.

Додасть наснаги господарям нова форма – з клубним гербом і традиційним гарним елементом вишиванки. А також численні кадрові перетини із суперниками. В тому числі, вперше проти рідної команди зіграє Олександр Ковпак, який покинув її якраз влітку.

 

19 серпня 2017 року. 18:00. м. Кременчук. Стадіон «Кремінь-Арена» імені Олега Бабаєва

«Кремінь» (Кременчук) – «Інгулець» (Петрове)

У Кременчуці на штучному полі зіграють аутсайдер турніру з одним із фаворитів. Досить несподівано «Кремінь» опустився на дно турнірної таблиці. Команда зазнала трьох поразок поспіль із загальним рахунком 1:9, у минулому турі поступившись у Миколаєві.

А своїм фанам «Кремінь» взагалі завинив – вдома він програв усі матчі сезону. Чомусь вийшло так…

«Інгулець», навпаки, окрім програшу в Києві від «Арсеналу», поразок не знає. В минулому турі він здолав дома ПФК «Суми». До того ж, у господарів не буде переваги покриття – ФК «Інгулець» має потужну інфраструктуру, в тому числі – й власне поле зі штучним покриттям.

 

19 серпня 2017 року. 20:00. м. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена»

«Оболонь Бровар» (Київ) - МФК «Миколаїв»

Один із центральних матчів туру, зустрічаються команди, які займають восьме (господарі) та сьоме (гості) місце відповідно. «Корабели» в останніх чотирьох матчах не втрачали очок і піднялися у середину таблиці.

«Пивовари» в останньому матчів перше у цьому сезоні програли (за доволі неоднозначного суддівства), і планують знову повернутися до лідируючої групи. Киянам у цій грі не допоможуть два гравці лінії захисту: травмований Артем Тєрєхов, та викликаний у студентську збірну – МикитаБезуглий.

Відзначимо, що миколаївська команда є особливо важким суперником для «Оболоні-Бровар». Вона змогла обіграти його лише цієї весни, до того і в кубку вилітаючи від «корабелів», і в чемпіонаті не маючи змоги їх обіграти.

А головний тренер господарів Олег Мазуренко колись грав за МФК «Миколаїв», тож для нього це також буде принциповий матч, як і для захисника Дмитра Сартіни, який ще навесні грав за нинішнього суперника.

 

20 серпня 2017 року. 17:00. с. Щасливе. Стадіон «Арсенал-Арена»

«Арсенал-Київ» (Київ) – «Рух» (Винники)

Цей матч закриватиме програму сьомого туру у першій лізі і лідер - «Арсенал-Київ» (єдиний, який ще не програвав цього сезону) вже буде знати, як зіграли його найближчі переслідувачі.

Винниківський «Рух» в минулому турі з новим тренером перервав свою чотирьох матчеву серію з поразок, зігравши унічию з «Жемчужиною» - 2:2. Однак сам Володимир Мазяр був вилучений з тренерської лави і цей матч буде дивитися на трибуні.

Після того, як чернігівська «Десна» переїхала на свою відремонтовану арену, саме «Арсенал-Київ» залишився єдиною командою, яка проводить свої домашні матчі не у рідному місті. Проте група відданих фанів не полишає команду нівдома, ні на виїзді. Підтримає «канонірів» і під час цього непростого протистояння – з трибун, напевно, дивитиметься гру дискваліфікований захисник Деркач, який допоміг киянам вистояти перемогу в Полтаві, але цей тур пропустить.

 Прес-служба ПФЛ