«Волинь» здобула першу перемогу, обігравши кризовий «Черкаський Дніпро»
Вівторок, 15 серпня 2017, 00:12

140817 567

Луцька «Волинь» обіграла «Черкаський Дніпро» (3:2) в шостому турі Першої ліги 2017/18 рр.

 

«Волинь» (Луцьк)«Черкаський Дніпро» 3:2 (1:0)

Арбітри: О.Павлюк (Київ), Е.Курцеба, О.Река (обидва – Одеса),

Інспектор: М.Даниленко (Бердянськ)

«Волинь»: Неділько, Романюк, Воробей, Никитюк, Шаповал, Тетеренко (Льозін, 90+4), Герасимюк, Неделюк (Тимошенко, 73), Ільницький (Безкоровайний, 33), Ляшенко (Мелинишин, 85), Степанов (Петров, 46). Запасні: А.Марчук, Марушка. Тренер: Я.Комзюк

«Черкаський Дніпро»: Панченко, Шведенко, Ресесідзе, Тарасенко, Сторчоус, Крамар, Ічанський, Кошадзе (Бойко, 46), Колос (Тенжицький, 71), Чорний (Драч, 64), Качур. Запасні: Будюк, Шурубура, Сутченко, Зоря. Тренер: О.Кирилюк

Голи: Степанов, 35, Шаповал, 54 (пен.), Ляшенко, 66 – Тарасенко, 75, Крамар, 82

Попередження: Тетеренко, 22, Романюк, 52

 

Луцька «Волинь» здобула валідольну, але таку бажану перемогу. Зрозуміло, що і черкасці цілком розраховували поживитися у Луцьку очками, але господарі планували інше. Ярослав Комзюк ледь не з відчаю довірив місце на вістрі нападу Степанову, який ще дуже і дуже далекий від оптимальних кондицій. Але ставка спрацювала.

Господарі почали потужно і вже на 10-й хвилині свій шанс втратив Никитюк, не зумівши як слід прикластися до удару після кутового. За деякий час Герасимюк пробивав з району штрафної, але одразу два гравці з Черкас кинулися під м’яч. Гості прийшли до тями ближче до половини першого тайму, виконавши кілька кутових.

Але ставка на стандарт спрацювала у господарів. Романюк увірвався у штрафну і пробив з гострого кута, Панченко відбив м’яч на кутовий. А після навісу Неделюка Степанов виграв другий поверх і спокійно переправив м’яч у ворота – 1:0. А за кілька хвилин штанга врятувала «Черкаський Дніпро». Шаповал потужно пробив зі від кута штрафної площі, але влучив у ближню стійку воріт Панченка.

Початок другого тайму був за господарями. На 53-й хвилині Петров після серії рикошетів отримав м’яч у штрафній, прокинув повз Панченка, але Резесідзе завалив його на газон. Пенальті чітко виконав Шаповал – 2:0. Треба віддати належне господарям, що вони не збавляли обертів. Після першого тайму рахунок міг стати непристойним.

Але довести цифри до крупних волинянам вдалося вже в другому таймі. Спершу Романюк після навісу опинився першим на м’ячі в штрафній площі і, здавалося б, уже відправляв м’яч у сітку, але Тарасенко став на шляху м’яча. Лучани свого досягли за кілька хвилин. Запресингували на половині поля черкасців 19-річного Бойка, який віддав передачу точно на Ляшенка, що вийшов віч-на-віч з голкіпером і зробив рахунок 3:0.

Лише після цього господарі дещо заспокоїлися, за що ледь не поплатилися. На 75-й хвилині після подачі кутового Тарасенко вистрибнув вище усіх у районі одинадцятиметрової позначки і ударом головою відправив м’яча до сітки – 3:1. А за сім хвилин Крамар зіграв першим на підбиранні після кутового і потужно і чітко відправив м’яч у сітку воріт. Щоправда, шансів зрівняти рахунок не було, адже господарі, немов досвідчені, засушили гру і здобули важливу перемогу.

Після цього матчу «Волинь» залишає останню сходинку, але все ще йде в зоні вильоту. «Черкаський Дніпро» залишається передостаннім.

Ярослав Кроха, Sport Arena

 

Фото ФК «Волинь»