У Черкасах активно розвивають пляжні види спорту
Написав Administrator   
Четвер, 08 травня 2014, 19:13

 456398492

   Черкаси –  чи не єдине місто, яке має унікальні майданчики для занять пляжними видами спорту, зокрема, волейболом, пляжним футболом та регбі.

Такі спортивні майданчики обладнані на території пляжу, який черкащани називають «Живчиком». Майданчики приваблюють не тільки черкаських гравців, але й команди з інших куточків країни.

 

   Як зазначає почесний президент асоціації пляжних видів спорту Черкаської області Юрій Гончаров, саме майданчики пляжу «Живчик» якнайкраще підходять для проведення як обласних, так і всеукраїнських чемпіонатів із пляжних видів спорту. Облаштував майданчики підприємець, віце-президент асоціації пляжних видів спорту Черкаської області, а нині кандидат в депутати до міської ради Богдан Колядко.

 

nagorod2IMG 5938

 

- Над розвитком пляжних видів спорту ми із Богданом Колядком співпрацюємо вже давно. Ми могли б тренуватися й проводити змагання і на інших майданчиках, але таких у нашому місті більше немає. Якби не товариство, співвласником якого є Богдан Колядко, то пляжні види спорту в нашому місті взагалі б занепали. На березі Дніпра Богдану вдалося створити унікальний проект із розвитку пляжних видів спорту, – каже Юрій Гончаров. – У нас із ним спільна мета – щоб молодь займалася спортом. А на майданчиках «Живчика» створені всі необхідні для цього умови.

 

   Юрій Гончаров додає, що завдяки цим майданчикам вдається розвивати пляжні види спорту не тільки в Черкасах, а й в області. Так, нещодавно майданчик для пляжного футболу з’явився у Ватутіному.

 

- Також пляжний футбол почав розвиватися у Каневі, – додає Юрій Гончаров. – Зазначу, що, на відміну від Черкас, у багатьох обласних центрах такий різновид спорту взагалі не розвивається.

  

   Цього ж літа на пляжі «Живчик» на черкащан очікують: спортивний фестиваль для дітей, чемпіонати із пляжного волейболу, регбі та футболу. Окрім того у планах – проведення першості області з боксу та змагань з футволу.

 

   До обговорення того, як краще провести ці спортивні заходи, хочуть залучити і черкащан, які живуть у районі пляжу. Адже організаторам важливо, щоб жителі Черкас брали активну участь у спортивному житті міста.

 

http://provce.ck.ua/