Символічна збірна чемпіонату Черкаської області з пляжного футболу
Написав Максим Гаптар   
Середа, 11 вересня 2013, 10:42
symbolzbrnaDSC00501
До вашої уваги головні дійові особи 5-го чемпіонату Черкаської області з пляжного футболу. Символічна збірна за версією «Черкаського спорту».
 
 
Літо завершилося, а з ним пляжний сезон, а з ним і чемпіонат Черкаської області з пляжного футболу. Протягом трьох місяців черкаський пляж «Живчик» перетворився на справжній спортивний осередок. Головні події точилися на «Живчик-Арені», де проходив традиційний щорічний чемпіонат Черкаської області з пляжного футболу. Цьогорічна першість вийшла на якісно новий рівень. На відміну від минулих років, цього сезону за головний трофей боролося до останнього практично всі команди-учасниці чемпіонату. Власне ця першість розкрила чимало нових зірок та підтвердила статус досвідчених черкаських гравців. До вашої уваги символічні збірні чемпіонату Черкаської області з пляжного футболу!
Перша символічна збірна
Воротар – Сергій Удод (Матусів)

udodDSC09954

Незмінний воротар «Матусова» у цьому сезоні став одним із лідерів команди. Від воротаря залежить понад 50% успіху команди й успіх «Матусова» багато в чому залежить від Сергія Удода. Загалом «Матусів» - досвідчена команда, котра з відвертого аутсайдера впевнено крокує вгору черкаського пляжного футболу та міні-футболу. Цьогорічний чемпіонат – яскраве тому підтвердження. До того ж, Сергій Удод розуміє специфіку пляжного футболу, добре читає гру, розпочинає атаки. Саме з воротаря розпочинається атака, а в пляжному футболу часто воротарська передача може стати гольовою. Часто саме зі стартових викидів від Удода гравці «Матусова» забивали голи. А гра голкіпера у воротах традиційно на високому рівні. Протягом чемпіонату Сергій Удод робив мінімум помилок, чим довів, що у цьогорічному чемпіонаті області він кращий воротар.
Олександр Мірошніченко (Темна Конячка)

miromiroDSC01324

Лідер «Темної Конячки» Олександр Мірошніченко й цього року довів свій високий клас. Багато в чому навколо Мірошніченка будуються атаки досвідченого черкаського колективу. Олександр є лідером своєї команди по забитим м’ячам, також він один з кращих голеадорів чемпіонату. Протягом першості, Мірошніченко чимало разів дивував уболівальників своїми голами. Цей футболіст добре може зіграти як у повітрі, що для пляжного футболу найважливіше, так і обіграти суперника. А про удар Олександра й говорити нічого.
Володимир Гонда (Азот)

gondaDSC01378

Присутність Володимира Гонди у нашій збірні цілком не випадкова. Наявність цього футболіста на полі суттєво збільшувало шанси «Азоту» на перемогу. Загалом саме досвідчені футболісти стали запорукою успіхів «Азоту» у цьому сезоні. Володимир Гонда разом з Олегом Кудрею стали справжніми лідерами команди. Володимир якісно влився у склад «Азоту». Власне цей гравець органічно себе відчуває й у чемпіонаті області. Гонда –один з не багатьох гравців Черкас, котрий розуміє специфіку пляжного футбол. Він не робить лишніх рухів на полі, постійно націлений на удар. У чемпіонаті Володимир Гонда забив 10 м’ячів, більшість з яких були у потрібний для команди момент. Також чимало його м’ячів були з далекої відстані.
Павло Присяжнюк (Цетус)

pidsumkibeachDSC04167

Павло Присяжнюк – справжній віртуоз пляжного футболу. Пісок – це його стихія, що Павло неодноразово доводив. У минулому сезоні він у складі команди «Прискор» став чемпіоном області з футволею, цьогоріч він володар кубка області. У складі «Цетусу» саме Павло Присяжнюк одна з ключових фігур команди. Цей футболіст чи не найбільше з усіх виконував найбільш яскравий елемент пляжного футболу – удар через себе. Майже в кожному матчі Присяжнюк б’є через себе щонайменше кілька разів. Акробатичні трюки, гарна гра зльоту та хороша координація. Все це є в арсеналі Присяжнюка. У своїй команді він головний бомбардир. Це вміння Павло продемонстрував і на чемпіонаті України, де в одному матчі відзначився хет-триком.
Петро Степанов (Дніпро-2003)

pidsumkibeachDSC01507

Кращий гравець чемпіонату Черкащини з пляжного футболу. Єдиний майстер спорту України з пляжного футболу у Черкаській області. У цьому чемпіонаті Петро Степанов цілком підтвердив свій високий клас. Головна зірка «Дніпра-2003», лідер команди, саме від нього залежить успіх команди. Відомо, що багато чого в його грі залежить від настрою. Коли в Петра піде гра – його не зупинити. Так-от, у цьому чемпіонаті Степанов грав з настроєм практично у кожному матчі. Незважаючи на те, що подекуди він грає не зовсім по пляжному: намагається обіграти суперника внизу, проте цей елемент він виконує чи не найкраще в чемпіонаті. А головний арсенал Петра – удар приносив «Дніпру-2003» не одну перемогу.
Кращий гравець чемпіонату – Петро Степанов (Дніпро-2003)
Друга символічна збірна
Воротар – Юрій Криштоп (Темна Конячка)

kryshtoppDSC01323

Ще один лідер «Темної Конячки» – Юрій Криштоп. Загалом гра «Темної Конячки» у чемпіонаті області будується на «трьох китах»: Олександру Мірошніченку, Юрію Криштопу та Олександру Євтушевському. Саме ці три футболісти є лідерами команди й саме вони «роблять погоду» на полі. Юрій Криштоп несе чи не найбільшу відповідальність. У цьому сезоні він перекваліфікувався – став воротарем. І ця «трансформація» стала дуже вдалою. Юрій Криштоп став класичним «пляжним» воротарем. Він не просто стоїть у воротах та відбиває удари суперника, він постійно в грі, він не лише розпочинає атаки, а й бере участь у них. Часто цей воротар не викидає далеко м’яч, а виводить його й пробиває по воротах суперника з власної половини поля. Власне йому вдалося навіть забити кілька м’ячів. Однозначно Юрій Криштоп чудово продемонстрував, яким має бути воротар у пляжному футболі.
Олександр Діхтяренко (Імперія-Пальміра)

zbirnaDSC01400

Складно назвати лідера в «Імперії-Пальміри». Ця команда бере не персоналіями чи постаттю лідера, а своїми командними діями, своєю згуртованістю та жагою до перемоги. Однак все ж є у цій команді особа, котра ґрунтовно впливає на гру команди. Номінальний захисник, Олександр Діхтяренко чудово проявив себе у цьому чемпіонаті. Він не лише добре грав у захисті, стримуючи потужних атакувальних суперників, а й сам ходив в атаку й досить вдало. Полюбляє Олександр й завдавати удари з далеких відстаней. Тому більшість його голів – шедеври-постріли зі власної половини поля.
Павло Кіт (Дніпро-2003)

adfdfdfDSC04725

Ще один гравець, для якого пісок і пляж – звична стихія. Павло Кіт як і Павло Присяжнюк є одним із найбільш цікавих гравців чемпіонату. Разом з Петром Степановим Кіт є лідером своєї команди. І якщо перший переважно забиває голи і є певним наконечником в атаках команди, тоді як функція другого – створення та організація цих атак. Полюбляє Павло Кіт і красиво обіграти суперника, якісно зіграти у повітрі та пробити через себе. Технічний арсенал цього футболіста один із кращих у Черкасах. Завдяки своїй грі, Павло Кіт поїхав до Києва у складі «Цетусу» та зіграв у чемпіонаті України з пляжного футболу, де, навіть, забив один гол.
Богдан Губа (Живчик)

pidsumkibeachDSC01848

Можливо, якби виступи «Живчика» у цьому сезоні були більш вдалими і команда посіла значно вище місце, Богдан Губа потрапив би у першу символічну збірну. Однак Богдан є зіркою у команді-аутсайдері, де вся грає будується на ньому. «Живчик» – найбільш залежна команда від одного футболіста, про що довів цей чемпіонат. Проте гра Богдана Губи викликає повагу. Практично в кожному матчі своєї команди він ставав кращим гравцем. Не було матчу, в якому Губа не забив би гола. Жага до результативності у цього футболіста на дуже високому рівні. Відчуття моменту, чудовий удар, допомагає Богданові забивати м’ячі. Практично до кінця Богдан Губа очолював бомбардирську гонку, але поступився у ній іншому учаснику символічної збірної.
Артем Захаров (Матусів)

azazazaDSC03034

Новий лідер «Матусова», Артем Захаров. Цей молодий футболіст у скрутну хвилину взяв лідерство у «Матусова» у свої руки. Багато в чому, завдяки Артему «Матусів» не помітив відсутності Максима Маняка. Артем Захаров швидко призвичаївся до футболу, котрий демонструє «Матусів» і став головним «забивалою» команди. Артем чудово відчуває м’яч й будь-який зручний момент пробиває по воротах. Також цей гравець чудово замикав моменти та передачі, які створювали для нього партнери. Цьому футболістові також підкорився чудовий результат – він став кращим бомбардиром Вищої та Першої ліг. За підсумками сезону Артем Захаров 41 м’яч!!! (19 у Вищій лізі та 22 у Першій). Словом, цього сезону Черкащина отримала якісно себе відчуває на піску. Хочеться вірити, що Артем продовжить працювати й досягне успіхів у міні-футболі.