Юрій Криштоп: «У Черкасах є обдаровані хлопці, котрі вміють грати у пляжний футбол»
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 03 вересня 2013, 17:15
kryshtoppDSC01323
До вашої уваги інтерв’ю з досвідченим гравцем «Темної Конячки», Юрієм Криштопом.
 
Цей досвідчений футболіст є одним із символів "Темної Конячки". За тривалу історію черкаська команда постійно була на провідних ролях у міському міні-футболі. Самобутній колектив з року в рік демонструє якісний рівень. У минулому році "Темна Конячка" заявила про себе й на всеукраїнській арені. Якісні успіхи команди пов’язані саме з пляжним футболом. Одним із ключових гравців цієї команди є Юрій Криштоп. У бесіді з "Черкаським спортом" Юрій повідав про своє бачення пляжного футболу Черкащини та розповів про етапи розвитку цього виду спорту.
 
– Юрію, прокоментуйте будь-ласка, виступи вашої команди на цьому чемпіонаті?
– Для нашої команди цей чемпіонат був не дуже вдалим. Як ви могли бачити, у нас не було нашого основного воротаря, Віктора Єрошева, котрий отримав травму, інший воротар також отримав травму. Тому ми вже не стали нікого запрошувати. Більше того, побувавши минулого сезону на чемпіонаті України, зрозуміли, що дуже добре, коли в команді є граючий воротар і це можна сказати 90% запорука успіху. Тому вирішили спробувати щось нове. В першу чергу граємо для глядачів і хотілося показати їм хорошу гру.
– Як вам нове для себе амплуа воротаря? Наскільки було складно влитися в цю роль?
– З одного боку цікаво, оскільки у 40 років вже складно бігати по полю. Проте, скажу, що у воротах не легше стояти. Коли грає у полі, то побігав, потім замінився й відпочив, то у воротах такого немає. Ти постійно в русі, в грі, концентрація завжди має бути на максимумі. Враження позитивні, мені подобається. Якщо чимось допоміг команді – тим більше позитивних емоцій.
– Ви вже тривалий час граєте у пляжний футбол. Як можете проаналізувати розвиток цього виду спорту на Черкащині?
– У першу чергу, варто сказати, що не враховуючи Київ, такого стадіону як у нас я не бачив ніде в Україні. Позаминулі чемпіони України, гравці дніпропетровського «Вибору», приїхавши до Черкас, здивувалися умовами, які у нас є. Стосовно рівня футболу, то у минулому сезоні ми їздили на чемпіонат України, цього року «Цетус». Так скажу, що ті рахунки, з якими ми поступалися суперникам, дещо не відповідали дійсності. Тому що моменти у нас були, ми просто не могли їх реалізовувати. Оскільки всі ми працюємо, після роботи їхали на чемпіонат, була деяка втома, там інший пісок – всі ці фактори вплинули на результат. Загалом, рівень пляжного футболу не на багато гірший ніж в Києві. У нас також є всі умови, приходь, бери м’яч та тренуйся.

krishtoppDSC01364

– Загалом, пригадайте роки, коли ви лише розпочали займатися пляжним футболом у Черкасах, і нині. Наскільки відчутна позитивна динаміка у розвитку цього виду спорту?
– Звичайно зараз все значно краще. На початку ми приїжджали до Києва і з нас сміялися, що в Черкасах грають на полі, де дерев’яні ворота, тому приходилося захищати наше місто. Так, з одного боку смішно, з іншого, добре, що зараз у нас є гарні умови для гри. Велика подяка Володимиру Будило, котрий побудував таку чудову арену. Загалом людям, котрі роблять все на благо розвитку пляжного футболу та міні-футболу на Черкащині. Я думаю, що якби зараз у Черкасах з’явився якийсь спонсор у місцевої команди, то ми б на рівних грали з київськими командами. У нас є обдаровані хлопці, котрі вміють грати у пляжний футбол.
– З огляду на це, як вважаєте, чи позитивно вплинуло б на розвиток пляжного футболу, якби в черкаських командах з’явилися якісні легіонери більш високого класу з інших областей?
– У будь-якому разі, коли в чемпіонаті є люди вищі рівнем це приносить велику користь. Я не згоден з тим, коли ми граємо в міні-футбол у «Будівельнику» і люди говорять, що, мовляв, приїхали грати кияни і все, вони чемпіони. Я не розумію людей з такою логікою. Чому навпаки не вийти проти них та дати гарний бій, чим показати, що вони грають за гроші, а ми тому, що любимо це. Якщо б у чемпіонаті з пляжного футболу були люди вищого рівня – це пішло б на користь. Питання в тому, хто за це буде платити.

krishtoppDSC09960

– Персонально для вас, як підтримуєте себе у формі. Розкажіть як тренуєтеся з командою?
– Намагаємося тренуватися двічі на тиждень. Влітку ми двічі на тиждень тренуємося на пляжі. Наприкінці літа тренувальний процес дещо погіршився, оскільки рано темніє. Тому на тренування було значно важче приходити: раніше не можемо прийти, оскільки працюємо, а пізніше – вже темно. Стараємося підтримувати свою форму. Хтось говорив, що в 40 років життя лише починається, а один коментатор казав: «не втрачайте час, а грайте у футбол».
– Зараз пляжний сезон завершується й з початком осені розпочнеться міні-футбольний сезон. Поділіться планами та амбіціями на нього. Вашу команду потрібно очікувати у чемпіонаті Черкаської області з міні-футболу?
– Так. Минулого сезону ми не були готові до цього чемпіонату. По-перше, ми не грали у чемпіонатах області і в залі. Ми постійно виступали у чемпіонаті міста, який проходив на вулиці, де ставали призерами та чемпіонами. Тому минулорічний чемпіонат був для нас новим. Ми, звичайно, додали обертів наприкінці турніру. Думаю, що цьогоріч ми ретельніше підійдемо до чемпіонату й дамо бій навіть тим же киянам, щоб черкаським уболівальникам не було соромно прийти та подивитися на нашу гру.