У Черкасах з’явилася власна збірна світу з пляжного футболу
Написав Вікторія Хамаза   
Вівторок, 16 липня 2013, 17:53
internacionalna zbirna 2013DSC00914
   Незвичайна команда «Явір-Юнайтед» долучилася до чемпіонату міста із пляжного футболу.Вона складається із футболістів-аматорів із шести країн світу.
 
   Доведено в Черкасах: футбол об’єднує всіх. Це вкотре довели гравці футбольної команди «Явір-Юнайтед». Ані мовний бар’єр, ані різниця у віці, ані різна манера гри – ніщо не стало на заваді цим хлопцям. «Явір-Юнайтед» стала першою інтернаціональною командою Черкащини. Гравці цієї збірної різного віку, національностей і віросповідань. Проте їх об’єднує любов до футболу.Ідея створення такої особливої збірної належить директору футбольної школи майстрів «Явір» Григорію Асцатурову та його колезі Бахфунгу Армстронгу.

internacionalna zbirna 2013DSC00956

   «Я давно мріяв створити таку команду, адже у Черкасах проживає чимало іноземців, які теж гарно грають у футбол. Втілити заплановане наважився тільки цього літа. Я попросив Бахфунга Армстронга, який навчається в ЧДТУ та допомагає тренувати дітей, допомогти мені зібрати хлопців. Буквально на наступний день він привів мені команду. Щодо поведінки гравців «Явір-Юнайтед», то вони намагаються створити таку атмосферу, щоб до них тягнулися. Ллюди намагаються робити лише хороше. Вони розуміють, що вони на чужині і повинні робити атмосферу такою, щоб люди ставилися до них позитивно», – говорить Григорій Асцатуров, директор футбольної школи майстрів ФК «Явір».

internacionalna zbirna 2013DSC00906

   Футбольна команда «Явір-Юнайтед» складається із гравців, які родом із різних країн світу. Серед них: Камерун, Єгипет, Франція, Алжир та інші. Одним із перших до інтернаціональної збірної приєднався 28-річний Кріс Калла. Хлопець пробував себе в різних видах спорту та навіть знявся в кіно. Сьогодні зізнається: ніде не отримував такого задоволення, як на футбольному полі.

internacionalna zbirna 2013DSC00932

   «Подобається грати, але ми – різних культур, тому звикли до різного типу гри. Поєднання нас на полі, точніш манери гри, створює щось особливе. Спочатку було складно, але ми потроху розбираємося. Звісно, не завжди легко порозумітися з суперником, але все це прийде з часом. Поки що наша ціль – показати, що ми гідний суперник»,– зізнається Кріс Калла, гравець ФК «Явір-Юнайтед».
    Ще одним цінним гравцем команди є 27-річний Мухамед Шатуан. Хлопець «закохався» у футбол ще в дитинстві. Мріяв вийти на велике поле та грати в справжній футбольній команді все життя. Цього літа його мрія здійснилася. Мухамед став членом команди «Явір-Юнайтед». Хлопець родом із Франції, проте нині вже не уявляє свого життя без Черкас. Адже тут має змогу грати в улюблену гру. Члени ж команди «Явір-Юнайтед» стали для нього справжньою родиною.

internacionalna zbirna 2013DSC00532

   «Подобається все: багато команд, хороші гравці, люди є, підтримують нас, тренер у нас хороший. Це в нас команда світу виходить. Дружні! У нас є і іноземці, і українці. Приємно відчувати, що на полі ми всі за одне, ми команда. Багато друзів подарував саме цей вид спорту», – ділиться Мухамед Шатуан, гравець ФК «Явір-Юнайтед».
   Свою зібраність і майстерність футболісти «Явір-Юнайтед» нині доводять у чемпіонаті із пляжного футболу. Незважаючи на суперечки та непорозуміння на полі, футболісти намагаються йти вперед та закріпити за «Явір-Юнайтед» звання гідного суперника.

internacionalna zbirna 2013 DSC00108

 
   За словами гравця команди Володимира Медяника, іноді під час матчу важко не грати у футбол, а знайти спільну мову із суперниками. Адже черкаські футболісти реагують на появу такої збірної по-різному. «Явірців» хлопець називає своїми ліпшими друзями. Разом вони як на полі, так і поза ним.

internacionalna zbirna 2013jqjONI7od18

   «Футболісти з Африки звикли до жорсткого футболу, а тут у нас грають трохи м’якіше, йдуть дуже жорсткі стики із гравцями з Африки, багато фолів у наш бік. Звикнемо – і все буде добре. Спочатку було складно, бо вони не розуміли російської взагалі, бо тільки приїхали в Україну та розмовляли переважно французькою. Знаходили спільну мову. Потім почав вчити з ними французьку, а потім трохи притерлися і почали один одного розуміти. Тепер ці хлопці не просто мої товариші по команді, але й мої хороші друзі»,– запевняє Володимир Медяник, гравець ФК «Явір-Юнайтед».

internacionalna zbirna 2013DSC00917

   Нині футболісти інтернаціональної команди «Явір-Юнайтед» ставлять перед собою високі цілі. Хлопці налаштовані здобути не одну перемогу в місцевому чемпіонаті із пляжного футболу та довести з часом, що «Явір-Юнайтед» гідний суперник та претендент на чемпіонське звання.

internacionalna zbirna 2013DSC01020