«Інтернаціонал» здобуває свою першу перемогу
Написав Максим Гаптар   
Неділя, 08 липня 2012, 21:37

inter-energiya39DSC03467

«Черкаський спорт» став свідком історичної події, а саме: перемоги «Інетрнаціонала» над «Енергією».

 

Поки чемпіонат області серед команд Вищої ліги пішов на перерву, наш сайт вирішив приділити свою увагу футболу дивізіоном нижче. Відтак, у поле нашого зору потрапило дербі черкаських команд. У 9-му турі Першої ліги в Хуторах зустрічалися «Енергія» та «Інтернаціонал».

Позитивне ставлення до цього матчу у нас виникло ще до його початку. Сама гра могла не відбутися, через відсутність одного з бокових рефері. Проте, проблемна ситуація з арбітражем швидко вирішилася, до двох суддів долучився місцевий арбітр, котрий навіть босоніж люб’язно погодився відпрацювати цей матч на лінії. У якості суддівського прапорця ідеально підійшов національний прапор України, яким лайнцмен вправно виконував свою роботу.

inter-energiya0384DSC03441 

Щодо гри, то суперники продемонстрували характерний для себе рівень футболу. Обидві команди посідають місця у нижній частині турнірної таблиці, тому про якість гри особливо говорити не доводиться.

inter-energiya0384DSC03455_1 

У першому таймі більшу частину ігрового часу команди вели єдиноборства за центр поля і загалом намагалися здобути ініціативу. Протягом перших 20-ти хвилин гри, команди не створили нічого схожого на атаку. М’яч перебував переважно у центрі поля, суперникам не вдавалося пройти центр поля. Це пов’язано не з хорошим захистом, а з відверто слабкою атакою. Комбінації обох команд завершувалися вже на другому пасі.

inter-energiya0384DSC03455_2 

Втім у середині тайму у «енергетиків» стало з’являтися більше простору і команда Ігоря Чуприни поступово почала загрожувати воротам «Інтера». На 26-й хвилині один із гравців «Енергії» завдав непоганого удару, однак голкіпер «Інтера» забрав м’яч. Через 10 хвилин ця ситуація повторилася, після пострілу В’ячеслава Чуприни сфера знову опинилася у руках стража воріт суперника.

inter-energiya0384DSC03458_1 

Гравці «Інтера» намагалися відповідати своїми атаками, але вони не могли пройти центр оборони «Енергії» де стовпами стали 56-річний Ігор Чуприна та Ростислав Саввопуло. І знову ж таки, у невдалих атаках та змарнованих моментах винні самі гравці «Інтернаціонала», аніж захист. Подекуди молоді футболісти губилися у простих ситуаціях та демонстрували «дива координації».

inter-energiya0384DSC03458_2 

Але свого «Інтер» таки досяг. На 45-й хвилині у гостей виникла непогана атака, після передачі з глибини поля м’яч опинився у капітана «Інтера» Владислава Кубрушка, котрий без проблем переграв воротаря «Енергії» - 0 : 1. У цьому епізоді гравці «Енергії» мали низку претензій до босоногого лайнцмена-патріота, мовляв був офсайд. Однак гол було зараховано і гра продовжилася.

inter-energiya0384DSC03490_1 

«Енергія» не встигла оговтатись і перейти половину поля, як пропустила швидку контратаку, в якій капітан «Інтера» подвоїв рахунок. Так, за кілька хвилин черкаський «Інтернаціонал» забезпечив собі перевагу у два м’ячі перед другим таймом.

inter-energiya0384DSC03490_2 

Поперерві футболісти «Енергії» помчали вперед, аби якнайшвидше зрівняти рахунок. На 50-й хвилині «енергетики» заробили непоганий штрафний. Замість традиційного виконувача стандартів Ростислава Саввопула, штрафний виконав Ігор Чуприна і не дарма. Своїм пострілом граючий тренер «Енергії» поцілив у дев’ятку і скоротив відставання до мінімуму.

inter-energiya0384DSC03510_1 

У наступні хвилини футболісти «Енергії» намагалися створювати атаки, але чим більше часу спливало, тим менше сил лишалося у господарів. Вже після 70-ї хвилини гравці «Енергії» «стали» і не могли нічого зробити. Більш витривалі фізично футболісти «Інтера» дограли цей матч до кінця без особливих проблем. Хоча хитка перевага в один м’яч не влаштовувала головного тренера «Інтернаціонала» Еціо Гарнероне, який протягом усього матчу нервував та емоційно підказував своїм підопічним.

 

Наприкінці зустрічі «Інтернаціонал» ще мав кілька нагод відзначитися, але обіграти молоді гравці у простих ситуаціях втрачали м’яч.  

inter-energiya0384DSC03510_2

Проте, після закінчення матчу у тренера «Інтера» та арбітра матчу Миколи Шланчака виникла суперечка. Справа в тому, що участь у матчі взяв гравець «Інтернаціонала» Вітал Лобачов, котрий через перебір жовтих карток був дискваліфікований. Арбітр матчу ще до початку гри попередив тренера команди, про те, що цей гравець не може брати участь у матчі, але футболіст зіграв.

Післяматчева суперечка: 

Що вирішить у цьому випадку федерація футболу покаже час.

 

 

«Енергія» – «Інтернаціонал» 1 : 2

Голи: «Енергія»: Чуприна І. (50) – «Інтернаціонал»: Кубрушко (45, 45 +2).

 

Владислав Кубрушко, капітан ФК «Інтернаціонал»: 

Еціо Гарнероне, головний тренер ФК «Інтернаціонал»: