Зміна лідера обласного чемпіонату
Неділя, 15 вересня 2019, 09:04

drabiv140919 01

12 тур. м.Умань.Центральний стадіон». УТК Паланка – «Альтаїр» Драбів 2:1 (2:0)

 

УТК Паланка – «Альтаїр» Драбів 2:1 (2:0)

14 вересня 2019 р. Чемпіонат Черкаської обл. 12 тур. м.Умань. Центральний стадіон».

Арбітри: Пихайлюк, К.Ларін (обидва – Черкаси), М.Погорілий (Камянка).

Делегат-інспектор: Г.Цвященко (Звенигородка).

УТК: В.Єрошов, С.Дудник, Д.Подколзін, С.Яловенко, ЄЛут, І.Пемпем (В.Трегубов, 65), С.Новіков, Р.Потапов (А.Рудь, 83), С.Троян, А.Король (В.Горобець, 53), О.Раковський (В.Лебедєв, 77). Запасні: В.Щербина, Д.Думенко, Є.Єжаченко. Тренер: О.Казанюк.

«Альтаїр»: Я.Магльований, О.Гопка, В.Олефір (Б.Ветушко, 75), Ю.Дмитренко, В.Вдовика, Я.Халілов, Д.Ширай (А.Манасян, 46), Д.Бреус, С.Біда (В.Аджубей, 77), О.Бичков, А.Охременко (В.Даниленко, 67; Д.Черниш, 85). Запасні: Д.Маценко, В.Александров. Тренер: Р.Поліщук.

Голи: Д.Подколзін (5, 10) – Ю.Дмитренко (58 пен.).

На 5 хв. Д.Подколзін (УТК) не реалізував 11-метровий удар – воротар.

Вилучення: С.Яловенко (54, повтрне попередження).

 

drabiv140919 02

 

Для діючого чемпіона області – УТК Планка звітний поєдинок став своєрідним «матчем смерті»: у разі поразки уманчани фактично б дострокового склали свої повноваження.

У матчі першого кола в Драбові футбольна Фортуна посміхнулася «Альтаїрові», а сьогодні свою компенсацію отримали гравці УТК. Два бойових, за духом і перебігом нічийних поєдинки завершились обміном в три турнірних пункти.

Стартовий відтинок поєдинку був за господарями поля. Вже на першій хвилині матчу Олександр Раковський пробив у падінні головою повз ближню стійку воріт приїжджої команди. На протилежній половині поля Денис Бреус закинув у вільну зону м’яча на Артема Охременка – і четверо захисників «тепличників» змушені були лише спостерігали за тим, як нападнику драбівчан елементарно не вдалося приборкати шкіряну кулю та завдати прицільного удару із вбивчої дистанції.

 

drabiv140919  03

 

А далі був неоднозначний епізод у карному майданчику гостей, коли в суто ігровому епізоді арбітр призначив відверто сумнівний пенальті.

Ярослав Магльований парирував удар Дмитра Подколзіна із 11-метрової позначки, але на добиванні уманчанин вже не схибив. За хвилину Олександр Раковський зі штрафного удару вицілював під поперечину. Черговий розіграш стандарту дозволив УТК подвоїти рахунок у матчі – Дмитро Подколзін із доволі гострого кута результативно зіграв на підборі.

Спроби «Альтаїру» атакувати великими силами ледь не наразилися на ще більші неприємності. Скориставшись провалом у захисті, Артем Король вискочив один в один на побачення із голкіпером драбівчан – Ярослав Магльований на виході зреагував на «постріл», але на підборі Роман Потапов затягнув із ударом і врешті-решт не влучив у порожні ворота.

 

drabiv140919 04

 

Гості перехопили ігрову ініціативу та створили низку небезпечних моментів біля воріт свого опонента. Денис Бреус закинув м’яча на Біду – Сергій із «дуги» бив напевне, але Віктор Єрошев в падінні кінчиками пальців перевів м’яча на кутовий. Під час чергового розіграшу корнера після удару Дмитра Ширая, шкіряна куля, зрикошетивши від захисника уманчан, ледь не потрапила до сітки воріт. Гарний шанс відзначитися у матчі мав і Олександр Бичков: залишений без опіки, півзахисник «Альтаїру» пробив повз дальню стійку.

Перед перервою команди встигли обмінятися гострими контрвипадами. Артем Король пробив в руки Ярославу Магльованому, а біля протилежних воріт Володимир Олефір фактично із нульового кута поцілив у Віктора Єрошева.

Відразу після відпочинку дві гарних нагоди скоротити рахунок у матчі мав Арсен Манасян. Спочатку після прострілу від Артема Охременка захисник «тепличників» Сергій Троян буквально зняв м’яча з ноги у нападника драбівчан, а потім Арсен пробив головою мимо цілі (навіс від Володимира Олефіра).

Господарі поля не забарилися із відповіддю – затяжний рейд Артем Король завершував прицільним ударом, проте голкіпер «Альтаїру» не дозволив втретє опинитися м’ячув сітці воріт.

 

drabiv140919 05

 

Надмірна жорстокість призвела до втрат у складі і рахунку для «тепличників». Спочатку за фол в центрі поля проти Олександра Бичкова повторне попередження отримав Святослав Яловенко, а потім Ібрахім Пемпем немов «косою» на вході до карного майданчику зрізав Сергія Біду. Покарання з «точки» на 58-й хвилині чітко виконав капітан команди драбівчан Юрій Дмитренко – 2:1.

Отримавши чисельну більшість «Альтаїр» був зобов’язаний врятувати гру, проте час спливав, а рахунок на табло залишався незмінним. Проведені заміни не додали в русі та організації дій драбівчан.

Штурм воріт в заключний відтинок матчу не приніс гостям бажаних дивідендів. Під час розіграшу кутового Арсен Манасян в падінні через себе ударом «ножицями» влучив у голкіпера УТК, а згодом після флангового прострілу Дениса Бреуса Віктор Єрошов на мить випередив Юрія Дмитренка.

Результат звітного матчу суттєво вплинув на верхівку турнірної таблиці і максимально загострив боротьбу в обласному чемпіонаті серед команд вищої ліги.