«УТК» знову грає в Умані: два хет-трики, два дублі, уманське табло не вміщує рахунок
Неділя, 08 вересня 2019, 10:08

08092019 УТК1e

Чемпіонат Черкаської області. Вища ліга. «УТК» (Паланка) - «Авангард» (Монастирище) 10:0 (5:0)

«УТК» - «Авангард» 10:0 (5:0)

7 вересня. Умань. Центральний стадіон. 500 глядачів.

Арбітри: Коливай О. (Сміла), Залозний В. (Городище), Ястремський Р. (Умань)

Делегат-інспектор: Фощій Г. (Черкаси).

«УТК»: Єрошов (64, Щербина), Дудник, Подколзін (64, Думенко), Яловенко (64, Трегубов), Лут, Потапов (62, Єжаченко), Новіков, Ібрагім (66, Любченко), Троян (46, Рудь), Король (46, Лебедєв), Раковський.

«Авангард»: Сліпчик, Пашківський, Віслевський, Болотенко, Шрамко, Іщенко (56, Крамар), Жорнік, Білаш, Косенко (31, Захваєв), Оксамітній, Парипса.

Голи: Король (5, 10, 44), Раковський (19, 72), Потапов (43, 60, 62), Лебедєв (58, 62)

Попередження: Раковський (27), Сліпчик (43), Лут (76), Віслевський (78)

Вилучення: Захваєв (89) – агресивна поведінка.

Після тривалої літньої паузи між колами уболівальники Уманщини отримали змогу побачити в домашньому матчі. Причому тут відразу, мабуть, варто говорити про два поєдинки – адже за тиждень на всіх очікує одне з центральних протистоянь в чемпіонаті області, коли «УТК» прийматиме драбівський «Альтаїр» (той матч відбудеться в Умані на центральному стадіоні 14 вересня о 15-00). Ну а цієї суботи був такий собі аперитив, розігрів перед основним блюдом. І навіть попри таку собі негучну «афішу» вчорашнього матчу, справжні уболівальники не упустили можливість причаститися футболом в Умані теплої вересневої суботи.

Родзинкою традиційного ритуалу початку футбольного матчу стало те, що учасників матчу на поле вивели за руку зовсім юні майбутні футболісти. Наскільки юні, що батьки, схоже, хвилювалися більше навіть за них)))) А на грудях, на новеньких футболках красувався напис «Зоря-75». Справа в тому, що цих діток і батьків згуртував невгамовний ветеран футболу Михайло Столяров і назвав команду на честь уманського колективу «Зоря», що став чемпіоном області в далекому 1975-му році. Коли дітки повернулися до трибун, то їх тут же познайомили з трьома ветеранами того складу «Зорі». І Дмитро Файнгольд, Валерій Ковальчук та Віктор Бродецький в дарунок отримали також футболки «Зорі-75». Дуже було символічно в цій акції – історія і майбутнє уманського футболу за руку))))

Щодо гри, то відштовхуючись від наведеної вище застольної аналогії, то аперитив вийшов слобоградусним але багатим на інгредієнти – градус напруги в матчі був мізерним а ось голів та подій було дуже багато! Тому пройдусь просто по хронології основних подій.

5 хвилина. Не встиг я в ролі диктора оголосити склади команд та іншу інформацію, як Артем Король рахунок відкрив, замкнувши флангову передачу зліва Сергія Трояна. 1:0.

9 хвилина. Король вивів сам на сам з воротарем Раковського, але голкіпер виграв дуєль.

11 хвилина. Знову зліва подає Троян, але удар у Потапова, що опинився сам перед воротами, не вийшов. Але м’яча підбирає Раковський і відпасовує на Короля в центрі штрафного. Артем виконує все холоднокровно – 2:0.

18. Стрімка контратака (ага! Гості спробували піти великими силами вперед) «УТК», Король в один дотик продовжує рух м’яча вперед і виводить на ударну позицію Раковського, а той пробиває невідпорно – 3:0. І це ще до середини першого тайму!

22 хвилина. Раковський виводить сам на сам з воротарем Потапова. У Романа щось явно затягнулася безгольова серія. Він в кожному матчі старається, має багато моментів, але щось постійно бракує. Ось і тут Роман вирішив елегантно перекинути «черпачком» голкіпера. Його то він перекинув, але м’яч поцілив у поперечину! Щоб ви зрозуміли – таке трапляється в тепличників в шостому (!) поспіль матчі. В шостому матчі поспіль м’яч загалом 10-й раз поцілив в каркас воріт суперників «УТК»!

30 хвилина. Травми зазнає Олег Косенко. Розсічення. Із забинтованою закривавленою головою він залишає поле. При надзвичайному кадровому дефіциті для «Авангарду» то була неабияка прикрість…

33 хвилина. Вперше відносно небезпечно відповіли гості – м’яч зі штрафного Іщенко спрямував поряд з воротами.

До кінця тайму гості стали підсідати а господарі на це ввімкнули пресинг на половині суперника і це принесло результат.

42 хвилина. Обікравши опонента, тепличники створили момент для Новікова, але Сергій метрів з 5-ти зльоту пробив вище з подачі Потапова.

43 хвилина. Знову обкрадають (Новіков) суперника на його половині, перед штрафною і Троян викладає «цукерочку» Потапову. І нарешті Роман таки з горем пополам перериває свою смугу невдач – заносить м’яча у ворота! 4:0!

44 хвилина. Комбінація з елегантними передачами завершується виходом сам на сам Короля і Артем чітким ударом оформляє свій перший хет-трик в складі «УТК» - 5:0!

45 хвилина. Знову виводять сам на сам з воротарем Короля. Голкіпер збиває нападника перед штрафною. Арбітр, напевне виходячи з рахунку на табло і перебігу подій на полі, показує жовту картку порушнику правил. В принципі ніхто не сперечався. Подколзін зі штрафного вистрілив традиційно сильно, але тепер трішки неточно.

Другий тайм починається буквально зі шквалу атак «УТК». На 46-й хвилині гарний удар Новікова витягує з самого кута голкіпер. Ще три гострих атаки призводять до «пожежі» у карному майданчика. І тут трапляється ще одна прикрість для «Авангарду» . В моменті отримує травму ще один гравець гостей. Тарас Іщенко вимушений залишати поле з підозрою на перелом руки. От буквально – біда одна не ходить. Іван Іванович Каплун всіма силами бореться буквально за виживання команди «Авангард», що має півстолітню історію. І гравців на гру відшуковує, і форму збирає як може… А тут ще й такі травми… Залишається лише побажати і це пережити…

Тривала пауза. Викликана наданням допомоги травмованому (характерно, що травмований відмовився від госпіталізації «швидкою»). Можна було припустити, що ця пауза згасить атакувальний порив господарів. Але трапилося якраз навпаки. За відрізок в 5 хвилин влетіло аж чотири (!) м’ячі у ворота гостей!

58 хвилина. Новіков і Раковський вкотре розігнали атаку і вивели на удар Лебедєва. Владислав пробив точно метрів з 14-ти. 6:0.

60 хвилина. Потапов підхопив м’яча на правому фланзі майже біля центральної лінії і … просто промчав, мов електричка, та вийшов сам на сам з воротарем. 7:0.

62 хвилина. Потапов перекинув воротаря метрів з 30-35 і оформив хет-трик. Прорвало називається. 8:0.

62 хвилина. Лебедєв обкрадає захисника і обіграє голкіпера – 9:0.

65 хвилина. Перший супер-момент в «Авангарду». Але Олександр Жорнік не поцілив у порожні ворота метрів з шести !

66 хвилина. Тим самим відповів Лебедєв – не поцілив просто по м’ячу перед порожніми воротами. А міг третій гравець «УТК» оформити хет-трик!

72 хвилина. Раковський розвернувся практично на 11-метровій позначці і точно пробив низом. 10:0. Виявилося, що табло уманського центрального стадіону до цього не готове!))) Спочатку диктор виставив 0:0 під відповідні жарти уболівальників. Потім вирішив десятий гол « не зараховувати» і табло до кінця гри світило 9:0))) Що було б, якби тепличники перетнули «десяток», невідомо – голів більше не було. Хоча могли бути. Той таки юний Любченко пробивав надпотужно, але забракло пари сантиметрів.

А наостанок доля додала нещасним сьогодні авангардівцям ще й вилучення. Андрій Захваєв спересердя лупонув в центрі поля по м’ячу, коли лише з порушенням правил зупинили Любченка. Все б нічого, але вийшло з метра впритул в падаючого Анатолія. Добре, що не в голову, ато не знаю як би то було! Арбітр моментально вилучив гравця з поля…

Ну а тепер на уболівальників очікує одне з головних видовищ футбольного і спортивного року в Умані. 14 вересня на центральному стадіоні супер-матч «УТК»-«Альтаїр»! Початок о 15-00.

Джерело:umanfootball.com.ua