Важке підкорення Олімпу
Неділя, 08 вересня 2019, 07:14

drabiv070919  1

Чемпіонат Черкаської області. Вища ліга. «Альтаїр» Драбів – «Олімп» Кам’янка 1:0 (0:0)

 

«Альтаїр» Драбів – «Олімп» Кам’янка 1:0 (0:0)

7 вересня 2019 р. Чемпіонат Черкаської обл. 11 тур. смт Драбів. Стадіон «Колос».

Арбітри:Є.Макаренко (Черкаси), М.Єременко (Чигирин), С.Шлончак (Черкаси).

Делегат-інспектор: В.Губанов (Черкаси).

«Альтаїр»: Я.Магльований, В.Александров, В.Олефір, Ю.Дмитренко, В.Вдовика, Я.Халілов (Д.Ширай, 81), Б.Ветушко (В.Даниленко, 32; Д.Сухорук, 83), Д.Бреус, С.Біда (Д.Черниш, 66), О.Бичков, А,Манасян (А.Охременко, 46). Запасні: Д.Маценко, Я.Миць. Тренер: Р.Поліщук.

«Олімп»: Я.Іщенко, С.Гарнага, В.Левенець, А.Петько, О.Козубенко, О.Клименко, А.Бабенко, М.Бабій (П.Степанов, 71), В.Підвисіцький, А.Глущенко, А.Оганесов. Запасні: Я.Мудріцький, Ю.Нор, В.Зоря, С.Грищук. Тренер: В.Вагін.

Гол: Ю.Дмитренко (51 пен.)

На 87-ій хв. Ю.Дмитренко («Альтаїр») не реалізував 11-метрвий удар – воротар.

 

drabiv070919 2

 

У минулому турі драбівчани в Каневі обстукали каркас воріт «Родня» – м’яч двічі влучав в поперечину та в обидві стійки. У звітному матчі лише за перший тайм поперечина приїжджої команди тричі приймала на себе удар шкіряної кулі. Втім, незважаючи на «каркасний» синдром, господарі поля здобули важку і водночас важливу перемогу.  

 

drabiv070919 3

 

«Альтаїр» на правах господаря поля та лідера чемпіонату активно розпочав поєдинок. Лічених сантиметрів не вистачило Арсену Манасяну аби замкнути фланговий простріл від Сергія Біди. Згодом після навісу Дениса Бреуса зі стандарту від лицьової лінії Віктор Александров ударом головою намагався вразити ціль – м’яч зрикошетивши від голкіпера кам’янчан струсонув поперечину «Олімпа». Тут же подача від кутового прапорця – і Арсен Манасян «ножицями» перевіряє на міцність каркас воріт.

 

drabiv070919 4

 

В середині першого тайму Ягуф Халілов небезпечно «стріляв» із дальньої відстані, а Сергій Біда поцілив у сітку із зовнішнього боку. «Олімп» відповів швидкою контратакою, коли Михайло Бабій змарнував шанс поцілити у дальній кут воріт.

На 35-ій хвилині Денис Бреус виконав навіс зі стандарту із району кута карного майданчика – шкіряна кула, відскочивши від газону, втретє у грі зустрілась із поперечиною.

 

drabiv070919 5

 

Відзначимо також небезпечний удар головою перед перервою на відпочинок, залишеного по центру без опіки захисників, кам’янчанина Антона Оганесова.

На початку другого тайму нестримний Сергій Біда у відчайдушній боротьбі із захисником гостей зумів віддати небезпечну передачу на Олександра Бичкова, якого із порушенням правил було зупинено на вході до карного майданчика. Покарання із 11-метрової позначки більярдним ударом в нижню «шістку» чітко виконав капітан драбівчан Юрій Дмитренко – 1:0.

 

drabiv070919  6

 

Далі був майстер-клас від двох Ярославів. Спочатку голкіпер «Олімпу» Іщенко не дозволив Вячеславу Вдовиці реалізувати вихід один в один та зреагував на підступний постріл із-за «дуги» від Олександра Бичкова, а потім воротар «Альтаїру» Магльований буквально витягнувшись у «струну» дістав «важкий» м’яч після удару Олександра Козубенка.

Не очікувано, гості наприкінці гри додали «обертів» та заставили понервувати лідера чемпіонату за підсумковий результат матчу. Капітан «Олімпу» Віталій Підвисіцький з достатньо гострого кута мав шанс вразити ціль.

 

drabiv070919  7

 

Захопившись наступальними діями, гості пропустили разючий контрвипад – Ярослав Магльований виніс м’яча далеко вперед, а нападника «Альтаїру» Антон Охременка було зупинено ціною фола «останньої надії». Вдруге реалізувати Юрію Дмитренко пенальті завадив голкіпер гостей Ярослав Іщенко.

У підсумку маємо мінімальну перемогу «Альтаїру», який у наступну суботу в Умані проведе один із ключових поєдинків поточного чемпіонату області проти УТК (Паланка).