«Канівська гребля» не стримала натиску драбівського «Альтаїру»
Субота, 31 серпня 2019, 23:58

znak 1

31 серпня 2019 р. Чемпіонат Черкаської області з футболу. 10 тур. КП «Міський стадіон» + післяматчевий коментар

 

«Родень» (Канів) – «Альтаїр» (Драбів) 0:4 (0:2)

31 серпня 2019 р. Чемпіонат Черкаської обл. 10 тур. КП «Міський стадіон»

Арбітри: С.Труба (Золотоноша), В.Підвисіцький (Черкаси), Д.Олійник (Черкаси).

Делегат-інспектор: В.Заєць (Вільшана).

«Родень»: І.Луценко (В.Смаголь, 81), М.Плугар, А.Головльов (Р.Сторчеус, 77), В.Лизогуб, В.Кутовий (А.Кучеренко, 87), О.Семенченко (С.Циба, 60), Є.Баранов, В.Штих (Я.Приймич, 77), С.Магула (О.Секрет, 81), М.Сидоренко (І.Волошенко, 46), В.Степанов. Тренер: М.Варварський.

«Альтаїр»: Я.Магльований (Д.Маценко, 68), В.Аджубей (Б.Ветушко, 46), В.Олефір (В.Александров, 60), Ю.Дмитренко, В.Вдовика, Я.Халілов (Д.Сухорук, 63), В.Даниленко (Я.Миць, 63), С.Біда, Д.Бреус, О.Бичков (Д.Ширай, 56), А.Охременко (Д.Черниш, 56). Тренер: Р.Поліщук.

Голи: В.Олефір (35), А.Охременко (39), О.Бичков (53), Д.Ширай (76).

 

znak 2

 

В останній календарний день літа стартувало друге коло обласних змагань із футболу. Лідер турніру – драбівський «Альтаїр» отримав переконливу виїзну перемогу в Каневі. «Родень» від розгромної поразки врятували «рідні стіни» – двічі за господарів поля зіграла поперечина та обидві стійки воріт. Також «на руку» була тимчасова неузгодженість ігрових ланок драбівчан – відразу чотири новобранці зіграли за гостей у звітному матчі, стан газону міського стадіону та справжня літня спека.

 

znak 3

 

Очікувано «Альтаїр» з перших хвилин взяв під свій контроль всі важелі поєдинку і розпочав планомірний штурм воріт суперника. Гольові моменти почали з’являтися із наростаючою математичною частотою. Олександр Бичков із вбивчої позиції пробив вище цілі, голкіпер «Родня» парирував фактично удар впритул від Артема Охременка, а Сергій Біда із-за дуги на підборі під час розіграшу кутового влучив у поперечину. У середині першого тайму Денис Бреус, уникнувши офсайду, викотив м’яча під удар Артему Охременку, який всадив «снаряд» в плече воротаря канівчан, а за мить після подачі Олександра Бичкова від кутового прапорця капітан драбівчан Юрій Дмитренко поцілив в поперечину.

 

znak 4

 

Його Величність Гол відбувся на 35 хвилині поєдинку, коли пласер від Дениса Бреуса в дотик замкнув досвідчений Володимир Олефір. Другий гол не заставив себе довго чекати – після закиданням із флангу Вячеслава Вдовики у красивому високому стрибку Артем Охременко ударом головою увігнав шкіряну кулю у сітку воріт «Родня» – 0:2.

 

znak 5

 

Після перерви приїжджа команда продовжила поповнювати свій гольовий доробок. І якщо на 53 хвилині голкіпер господарів поля Ігор Луценко зреагував на обвідний удар зі стандарту Юрія Дмитренка і на додавання Дениса Бреуса, то вже був безсилий на «розстріл» від Олександра Бичкова.

Згодом Денис Бреус та Дмитро Ширай буквально розрізали захист канівчан, але на заваді вкотре став каркас воріт суперника. В середині другого тайму нестримний Бреус продерся вздовж лицьової лінії і поцілив … у вже знайому стійку.

«Четвірочка» з’явиласяна на табло КП «Міський стадіон» на 76 хвилині, коли Дмитро Ширай замкнув ближню стійку після флангового навісу Дениса Сухорука.

 

znak 6

Дмитро Ширай ставить переможну «крапку» у грі

 

Щодо господарів поля, то, на жаль, канівський футбол знаходиться ще на початку відродження свого славетного минулого. Своєрідним містком між минулим і майбутнім «Родня» став вихід на заміну 46-річного Станіслава Циби, який у 1995-1996 роках виступав за першоліговий черкаський «Дніпро».

 

znak 7