Золотоніський ФК «Златокрай-2017» дома з рахунком 1:0 здолав ФК «Росава» (Степанці)
Субота, 31 серпня 2019, 21:30

11сD1SC 1034

Звіт про матч 10 туру чемпіонату Черкаської області з футболу серед команд вищої ліги (31серпня) + післяматчевий коментар

 

 

Чемпіонат Черкаської області. Вища ліга. 10 тур. 31.08.2019. Золотоноша. Стадіон «Колос». 

«Златокрай-2017» (Золотоніський р-н) - «Росава» (Степанці) – 1:0 (0:0) 

Арбітр: Залозний Віталій (Городище)   

Асистенти арбітра: Єременко Микола (Чигирин), Крикун Захар (Звенигородка) 

Делегат-інспектор: Петько П. М. (Черкаси) 

Голи: Зоря (89 хв.)

 

ФК «Златокрай-2017» (Золотоніський р-н.): О. Манжела, О. Котелюх, М. Безгуба (46хв., О.Дробоног), Д.Логвиненко, Д. Скороходов (90 хв., Д.Лебідь), О. Коркішко (69 хв. А.Макогон), О.Лобов, П. Кіт (66 хв., М.Сутула), В.Блонський (90 хв., М.Дровольський), 

Є.Гуд (68 хв. В.Гамалій), В. Зоря. 

Почесні президенти: Лісовий О.А., Саранча В.П.: президент: С.Макаренко, головний тренер: М.Безгуба.

 

«Росава»: стартовий склад - О.Сорокін, В.Бовшик, І. Никитенко, М.Осика, В.Валошенко, А. Вовк, О. Болюк, В. Сотник, В.Франчук, Р.Мірошников, О. Панічев. 

На заміну виходили - О. Конюша, В.Пархоменко, А. Матвієнко, Д. Чорноіван, В.Матяш, М.Головко. 

Головний тренер: Яременко С.І.

 

У зустрічі сусідів по турнірній таблиці, для «Росави» поєдинок був моментом істини. Річ у тім, що до матчу різниця між «Златокраєм 2017» та «Росавою» складала 7 очок. У разі перемоги команди із Степанців їхнє відставання від золотонісців скорочувалося б до 4 очок і у команди зявлявся б шанс поборотися за нагороди чемпіонату. З іншого боку - поразка златокраївців зводила б до мінімуму їхні шанси поборотися за 1 місце.

22 DSC 1013

Перші хвилини, четвертого у цьому році протистояння команд в обласних змаганнях з футболу, пройшли у рівній боротьбі, де жодна з команд не поспішала особливо ризикувати. Перший небезпечний момент у зустрічі виник біля воріт гостей на 9 хвилині гри, коли Зоря робив простріл вздовж воріт на Коркішка, але Валашенко в останню мить зумів перервати цю передачу. Через три хвилини Коркішко свої індивідуальні дії завершував прицільним ударом з лінії штрафної у кут воріт, але Сорокін проявив реакцію і парирував цей удар – м’яч відлетів на набігаючого Зорю, але у нього захисники втигли вибити круглого з під його ніг. Зі свого боку у «Росави» атакуючих моментів не так багато і в основному вони організовуються через центр, де не мають продовження.

33 DSC 0980

Поступово господарі поля почали збільшувати у свій бік відсоток володіння мячем, але зиску від цього поки не було. На 22 хвилині гри Зоря з Гудом оригінально розіграли штрафний біля воріт опонентів і тим самим створили гострий момент, але не гольовий. Протягом наступних 10 хвилин гри Гуд ще кілька разів постачав Зорю вивіреними пасами, але захисникам гостей вдавалося нейтрайлізувати дії центрфорварда, який інколи не виправдано брав на себе інціативу, коли можна було віддавати перспективний пас. 

На 34 хвилині у «Росави» Мірошников змусив понервувати захист золотонісців, коли протягом однієї хвилини двічі пробивав по воротах Манжели – один удар його був заблокований, а у іншому випадку мяч на мить залишив межі поля. 

Далі була атака, яку почав Безгуба – пас на Зорю - потім шкіряна куля потрапляє до Коркішка – і вивірена передача на Гуда – у півзахисника «Златокраю 2017» виявилося положення поза грою. 

У завершальні хвилини тайму господарі зустрічі проявили велике бажання забити «гол у роздягальню», але спроби не були материлізовані.

44 DSC 1014

 На старті другої половини зустрічі захисники гостей нетрайлізували два реальні шанси «Златокраю-2017» відкривати рахунок у грі. Золотонісці після цього перейшли до швидкої зміни векторів своїх атак – з одного флангу на інший. Але здається, що гості зробили акцент на гру від оборони і на 55 хвилині ледь не скористалися «обрізками» золотонісців в атаці, але прохід Мірошникова із завершальним ударом Манжела успішно впорався. У відповідь кілька поспіль атак господарів поля, але без потрапляння круглого у рамку воріт.

55 DSC 1022

 З 66 по 69 хвилинах у складах обох команд відбулося по три заміни. Зроблені заміни освіжили гру, але від цього темп зустрічі не збільшився.

З наближенням завершення поєдинку нервовість на поля зростала. При цьому більше нервували господарі поля, а гравці «Росави» схоже більше сподівалися не на свої атакувальні сили, а на помилки суперника. Потрібно віддати належне златокраївцям – вони не вдалися до навалу на ворота суперника з метою забити гол будь якою ціною, а планомірно розшатували захисні редути опонентів. На 87 хвилині гри здавалося, що ніщо не може завадити Сутулі «розстріляти» степанецькі ворота, але вийшло так, що Максим влучив у воротаря. 

Вирішальною у зустрічі стала 89 хвилинаі, коли Зоря отримавши м’яч у штрафній суперника без роздумів стрільнув у кут воріт: Сорокін зреагував на цей удар, але парирувати його був безсилий. Далі у зустрічі була ще одна хвилина основного часу і 5 хвилин компенсованого, протягом яких господарі поля проявили холоднокровність і довели зустріч до переможного для них рахунку. 

 

Післяматчевий коментар головного тренера ФК «Златокрай-2017» Миколи Безгуби