Матч пам’яті Миколи Олексійовича Шланчака
Понеділок, 26 серпня 2019, 19:09

69929025 10218875465709476 1851147264106430464 n

У неділю 25 серпня 2019 року у Городищі на стадіоні Колос пройшов 4-й за ліком матч пам’яті Миколи Олексійовича Шланчака.

 

Попри спекотну погоду на трибунах зібралась чимала кількість глядачів, адже поборотись за кубок мали честь дві добротні команди: «Шевченків край» Городище – одні з лідерів Першої ліги та СК «Базис» з Кочубіївки (Уманського району), які також займають лідируючі позиції у Вищій лізі.

Організатори підготували стенд зі старими фотографіями, тож друзі, вихованці та колеги могли згадати старі добрі часи футбольного та повсякденного життя Миколи Олексійовича.

Поле стадіону було добре підготовленим, до чого власних зусиль також доклали гравці команди господарів.

Відкривав матч пам’яті вступним словом родич Миколи Олексійовича, а нині асистент арбітра категорії ФІФА Семен Шлончак.

Символічно, що бригада арбітрів складалась із родичів: крім асистента Семена, функції головного виконував його батько Микола Васильович, а другим асистентом був представник Прем’єр-ліги Володимир Шланчак. Доповнив бригаду 4-й арбітр – вихованець школи арбітрів Владислав Колесник.

Сама ж гра розпочалась активно і навіть дещо агресивно. Не дивлячись на товариський статус матчу, команди намагались показати якісну і непоступливу гру. І їм це вдалось. Матч було приємно спостерігати з точки зору естетичного задоволення. Була боротьба, цікаві моменти, блискучі сейви та красиві голи.

Відкрив рахунок на 28 хвилині гравець «Шевченкового краю» Роман Подгорський. Він елегантним рухом пустив м’яча повз воротаря гостей.

Гравці «Базису» намагались відігратись, завдаючи клопотів воротарю Сергію Галущенку. І у одному з епізодів йому довелось ціною фолу зупиняти атаку, за що він отримав червону картку. Але до честі гостей, зважаючи на статус гри, вони ініціювали залишити на полі рівну кількість гравців. Тож Галущенка поміняв у воротах Руслан Бондаренко. Але на 45 хвилині він нічого не зміг зробити, після удару впритул Олександра Довгоп'ятова.

На початку другого тайму сильним ударом головою Олександр Лавріненко вивів гостей уперед. На 58 хвилині В’ячеслав Магльований зрівняв рахунок, вдало опинившись на добиванні. А долю матчу на 77 хвилині вирішив удар головою невтомного Сергія Янчука.

Городищани останні хвилини проводили в гострих атаках, але зрівняти рахунок їм не вдалось. 2:3 – перемога «Базису».

Слово для закриття мав президент ФК «Шевченків край» та друг Миколи Олексійовича – Олександр Лупашко, а також син і організатор матчу – Володимир Шланчак.

Кожному гравцю було вручено медалі, а команда СК «Базис» здійняла над головою перехідний кубок, який на рік поїде на Уманщину.

Відеозйомку матчу забезпечив Костянтин Юрін, тож невдовзі можна очікувати на відео з гри у мережі Інтернет.

Організатори дякують за допомогу сім’ї Махновських, Анатолію Миколайовичу Лисенку, рідним Миколи Олексійовича, Петру Подупейку за акустичне забезпечення, працівникам стадіону, а атакож усім, хто допомагав у організації та проведенні матчу.

Тож до зустрічі наступного року.

=======
25.08.2019 Неділя, 16:00, стадіон «Колос», Городище

1:0 28' «Шевченків край», Подгорський Роман

34’ Галущенко Сергій («Шевченків край») – червона картка

1:1 45' СК «Базис», 19. Довгоп'ятов Олександр

---
1:2 48' СК «Базис», 2. Лавріненко Олександр

2:2 58' «Шевченків край», 5. Магльований Вячеслав

2:3 77' СК «Базис», 11. Янчук Сергій

 

Інформація для Інтернет-ресурсу «Черкаський спорт» любязно надана Олегом Білоусом