Звіти матчів 3 туру чемпіонату України з футболу серед аматорів
Середа, 21 серпня 2019, 10:02

Лого аафу

 

В епіцентрі уваги ігри групи 2, у якій грає МСК «Дніпро» (Черкаси)

 

Агродім (Бахмач) – ФК Тростянець-2 — 0:2

Голи: Москаленко, 36, Півненко, 76

Агродім: Боженко, Двалі, Кордюк, Кіцута, Ільченко, Журба©, Сірий (Бамба, 78), Кучинський (Єсаулов, 67), Пронак (Пішта, 46), Сокол, Кохановський (Кемфор, 71). Запасні: Мусієнко, Колочко. Головний тренер: Микола Тищенко.

Тростянець: Синицин, Жила, Дяковський©, Білоненко (Давиденко, 73), Курило, Стецюк (Івахненко, 86), Сліпухін, Жалдак (Михтуненко, 62), Казарян (Кубай, 46), Мигаль, Москаленко (Півненко, 73). Запасний: Дерев’янко. Головний тренер: Сергій Коритник.

Цей матч розпочинав тур, а зустрічалися у ньому чільні колективи Чернігівщини та Сумщини. Гості, попри статус дебютантів змагань, мають у складі кількох досвідчених гравців, а напередодні виїзду в Бахмач іще посилилися, запросивши, зокрема, вінгера Жалдака із Вікторії, який із цією командою став влітку віце-чемпіоном України серед аматорів.

Господарі володіли ініціативою та створили відразу кілька моментів біля воріт тростянчан, найнебезпечніший був, мабуть, у Кохановського, чий удар із кута воротарського майданчика заблокували захисники. А у відповідь, витримавши півгодини тиску, ФК Тростянець-2 забив. Стецюк з підйому закинув розкішну передачу на хід Москаленку, Антон із правої ноги пробив повз голкіпера – 0:1. Агродім пробував відігратися, тиснув, але оборона та воротар Синицин діяли надійно. А в другому таймі гостям вдалася контратака, коли Михтуненко перехопив м’яча після невдалої скидки суперника та пробив, а Вадим Півненко, знаходячись прямо перед воротами, спокійно переправив у сітку – 0:2.

Авангард (Корюківка) — ФК Біла Церква — 1:1

Голи: Порохня, 79 – Даценко (а/г), 21

Авангард: Ширай, Грищенко, Поляниця©, Даценко, Химанич, Редванівський (Яловець, 61), Сердюк (Вересоцький, 80), Твердовський, Ментей, Порохня, Кирин (Алаєв, 46). Запасні: Авраменко, Рощинський, Падун. Головний тренер: Валерій Чорний.

Біла Церква: Скворцов©, Хабло, Костенко, Минзар (Довгий, 83), Скорба, Сисоєв, Стрелько (Винар, 80), Діякончук, Еванг, Білоус, Лешенок (Стадничук, 90). Запасних не лишилося. Головний тренер: Вадим Мандрієвський.

Білоцерківці стартували з двох поразок, але в Корюківці удача зіграла на їхню користь. Білоус запустив Еванга в прорив через правий край, той гостро прострілив, а 41-річний захисник Даценко, намагаючись врятувати, в підкаті влучив у свої ворота – 0:1. Сергій, треба сказати заради справедливості, просто зняв м’яча з ноги суперника. Не зріж він – той би переправляв у незахищений кут.

Треба сказати, що Авангард не раз був близьким, щоб зрівняти рахунок. Ще до перерви били з гострих позицій Твердовський, Кирин, Порохня. Видав небезпечний прохід через лівий фланг Ментей, але після його пасу гарного завершення не вийшло. Були моменти й по перерві – двічі польові гравці підстраховували Скворцова на лінії (після прицільного удару Яловця та стандарту, з якого корюківці били зблизька). А от відігратися господарям вдалося завдяки наполегливості Алаєва. Він буквально продерся крізь двох суперників і навісив з правого краю, так що Андрій Порохня на дальній стійці головою відправив м’яча в сітку – 1:1.

Часу ніби й лишалося багато, але матч так і закінчився внічию. Перше очко для ФК Біла Церква.

Вікторія (Миколаївка) – Олімпік (Кропивницький) — 7:0

Голи: Кузьмін, 30, 58, Борисенко, 55, 65, Акімов, 66, Без’язичний, 74, 83

Вікторія: Зарубін, Михайлюк, Чередниченко, Цапій, Лойко, Касьянов (Гранкін, 51), Нелін© (Шимко, 76), Єременко (Черніков, 70), Кузьмін (Романенко, 80), Борисенко, Акімов (Без’язичний, 67). Запасні: Зінченко, Рябцев. Головний тренер: Артем Радіонов.

Олімпік: Якименко (Заховавко, 67), Бо Коффі Ів, Езех, Олавойін, Чорний (Солью, 59), Терпілов© (Мамман, 61), Оджо, Онйємаобі (Мкпасі, 61), Себего, Акачукву, Езеані (Афувапе, 74). Запасних не лишилося. Головний тренер: Юрій Кевлич.

Вікторія грала проти не того Олімпіка, який очікувала побачити. Кропивничани привезли суттєво оновлений склад, у якому знайшлося місце десь 2/3 дебютантам-африканцям (якщо раніше основу команди складали івуарійці, то тепер – нігерійці). Ця оновлена команда близько півгодини опиралася атакам віце-чемпіонів ААФУ, і лише після обрізки в центрі поля господарі змогли організувати результативну атаку. Чудовий розрізний пас Акімова вивів Кузьміна на воротаря, і Андрій холоднокровно відкрив рахунок – 1:0.

Після перерви миколаївці заграли значно впевненіше й розкутіше. Не забарилися й голи. Після подачі Неліна з правого флангу Іван Борисенко зорієнтувався спритніше за всіх суперників – це 2:0, через три хвилини знову Акімов видав розкішну передачу на Кузьміна, й Андрій оформив дубль – 3:0. Далі Вікторія виконала стандарт із лівого флангу, Акімов скинув на Борисенка, тож Іван реалізував вихід на воротаря – 4:0. А буквально за хвилину п’ятий м’яч господарів забив В’ячеслав Акімов. Перехопивши м’яча в суперників, він просунувся далі й забив дальнім ударом – 5:0.

А після цього ще й сталося вилучення Оджо, а разом із ним – і головного тренера Олімпіка. У більшості князювали гравці, які виходили на заміни. Спершу Костянтин Без’язичний добив м’яча після метушні при кутовому, а потім завершив чітким ударом багатоходівку, замкнувши простріл із лівого краю від Лойка. Це 6:0 і 7:0 – третя поспіль перемога Вікторії в новому сезоні.

МФК Первомайськ — ФК Чернігів — 0:1

Гол: Кравченко, 86

Первомайськ: Чоларія, Ротко, Рябченко, Федорченко©, Крамаренко, Тищенко, Ярчук, Гончаров, Севодняєв, Гранковський (Алієв, 62), Славінський. Запасні: Доценко, Максимчук, Чоловський, Зайко, Д.Флакей. Головний тренер: Микола Флакей.

Чернігів: Радич, Борщ©, Конопко, Мчедлішвілі, Зенченко, Мироненко, Макаренко, Кривобороденко, Романченко, Лазаренко, Кравченко. Запасні: Головань, Гордієнко, Зоц, Садовий, Толкачов, Чаус. Головний тренер: Вадим Постовий.

Первомайська команда створила безліч моментів біля воріт гостей – Славінський, Гранковський, Севодняєв, Ярчук пробивали з різних позицій, але Радич виручав чернігівців, здійснивши за цю гру низку сейвів. Гості тяжко відпрацювали весь матч і в кінцівці були винагороджені за це. Помилкою захисту господарів сповна скористався форвард Кравченко, який вискочив на воротаря й проткнув м’яча повз нього – 0:1. Для Олександра це перший гол у чемпіонаті.

ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) – Атлет (Київ) — 2:1

Голи: Балацький, 24, Грицай, 51 – Хоменко, 75

ЛНЗ-Лебедин: Козаченко, Парфьонов, Кондратюк, Листопад, Дєдов, Шестипалов (Тубольцев, 46), Ткаченко (Грицай, 39), Поплавка (Колос, 46), Поступаленко, Балацький (Коломієць, 75), Литовчак. Запасні: Дейнеко, Вакуленко. Головний тренер: Василь Гречаний.

Атлет: Кочергін, Мовчан (Твердохліб, 58), Яковенко, Орел, Козачок (Гаращенко, 36), Руснак, Кучинський (Шкуренко, 81), І.Русан (Бабич, 63), Яценко, Федоров (Швець, 46), Хоменко. Запасні: Шлапацький, Суханов. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

У стартовому матчі нового сезону ЛНЗ-Лебедин не зміг обіграти вдома ФК Чернігів. І хоча після того був переможний виїзд до Рубікону, гештальт у вигляді невиразного початку змушував у наступному домашньому матчі з усією пересторогою поставитися до іншого новачка чемпіонату.

Уже в дебюті двічі з правого краю загострював Поплавка, в одному з випадків Кочергіну довелося рятувати Атлет. У відповідь Кучинський здорово прибрав на замаху захисника, але й Козаченко не дрімав і справився з його ударом. Далі Поступаленко закинув хороший «черпачок» на Дєдова, так що той опинився прямо перед воротарем і елегантно перекинув і його, і ворота. Було ще кілька хороших атак господарів, навіть захисник Парфьонов, який стримано й помірковано долучається до атак у чемпіонаті України, ударом через себе перевірив воротаря. Але розкачка мала несподіване завершення, коли Поступаленко дав розрізну передачу на іншого новачка – Балацького, і Денис не переграв голкіпера обвідним ударом у куточок – 1:0.

А в другому таймі ЛНЗ вдалося закріпити свою перевагу, і знову спрацював лівий фланг. Поступаленко, розігравшись із Колосом, який вийшов на заміну в перерві, прорвався до лицьової і вивернув простріл в центр, де ще один «джокер» – Віталій Грицай – ударом у дотик влучив точно в куточок. Це 2:0. Маючи низку хороших моментів, лебединці не змогли закріпити перевагу.

Тож у кінцівці навіс Яковенка з лівого краю ударом головою замкнув Артем Хоменко – 2:1. На це господарі відповіли голом Литовчака, але арбітр зупинив гру й не зарахував взяття воріт, «відмотавши» до зіткнення форварда з воротарем. Таким чином, Кочергін був вилучений за позбавлення суперника очевидної можливості забити, хоча той якраз і забив… Тим не менш, ЛНЗ-Лебедин на класі виграв свій матч. А Атлет гідно виглядав на фоні одного з найсильніших і найдосвідченіших суперників, хоча склад у киян молодіжний, а в матчі зіграло відразу кілька юнаків 2002 р.н. – воротар Шкуренко («вимушений» дебютант), Гаращенко та Швець. Отже, плідно працює атлетівська ДЮСШ, а також тренер першої команди Мурашенко.

 

Джерело: sportarena.com