Футболістки команди «Ятрань-Берестівець» перемагають і очолюють турніру таблицю
Середа, 07 серпня 2019, 18:12

See1235d0528c571f6 1

Чемпіонат України з футболу серед жіночих команд вищої ліги

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ. ВИЩА ЛІГА 2019/2020

3 ТУР - 04 серпня 2019 - с.Берестівець

ЯТРАНЬ – Берестівець - ЄДНІСТЬ-ШВСМ (Плиски) - 3:1 (1:1)

Голи: Косік 40, Гнидюк 64, Янчук 86 - Корнієвець 6

Початок матчу нічого доброго господарям не передбачав. За спокійного перебігу гри вже на 6-й хвилині гості відкрили рахунок. В результаті комбінації вивели на удар Корнієвець, досвідченого ветерана, лідера і капітана суперників. Знаний в минулому бомбардир тої ж таки «Легенди» холоднокровно і майстерно «поклав» м’яча під саму штангу! 0:1. За тим гості створили ще два моменти та і взагалі систематично турбували голкіпера господарів. Але тут відразу слід віддати належне Денищич, яка діяла без помилок (насамперед на виходах, що завжди адреналіново в жіночому футболі). Все це в сукупності робило настрій у місцевих уболівальників ( а варто зазначити, що в Берестівці поступово формується коло постійних прибічників місцевої команди) не надто гарним.

Але в середині тайму «Ятрань-Берестівець» нарешті огризнулася і створила перший справжній свій момент. Янчук промчала справа і гарно подала, Гнидюк била зблизька з підбору. Але прямо у воротаря. Тут же майстерність знову продемонструвала Денищич, яка видовищно парирувала удар з 16 метрів. На 35-й хвилині ще один момент у Гнидюк – тепер вже оборонець самовіддано заблокував небезпечний удар. Гра в другій половині тайму явно вирівнялася. На 37-й хвилині гарну контратаку розігнали господарі і справа вивели на удар Косік – вона гарно приклалася в дальній кут, але голкіпер зміг врятувати гостей. Кутовий. Награна комбінація «Ятрані-Берестівець» закінчується ударом в дальню «дев’ятку», але знову лише сейв голкіпера!

І все ж таки «Ятрань-Берестівець» свого добилася і рахунок зрівняла!!! Причому вийшло то видовищно! Арбітр на 40-й хвилині призначає штрафний біля кута карного майданчика (господарі хотіли пенальті, але там дійсно важко було розгледіти – все дуже «на тоненького»). Щільна така подача завершується виносом м’яча. На підборі на лінії штрафної Янчук, пробиває зльоту! Поперечина!!! М’яч від поперчина в землю і вискакує в поле, але перша на добиванні Косік, яка розстрілює сітку воріт!!! Господарі в радощах, гості – розгублені!

Другий тайм гості розпочинають відразу активно гості - фаворитів по прогнозах не влаштовує нічийний рахунок. «Єдність» володіє ініціативою. «Ятрань-Берестівець» мужньо захищається. Потрібно перетерпіти стартовий шквал! І господарі вистояли і поступово стали розтикати приховану пружину контргри. Спочатку вони сором’язливо переходять на чужу половину. А на 64-й хвилині розганяють класнючу контратаку і забивають красень-гол!!! Гнидюк, яку вивели на удар усвідомлено ювелірно перекидає голкіпера у дальню «дев’ятку»!!!

Трибуни радіють і заводяться по максимуму! Якийсь іноземець поряд (на Уманщині наразі важко когось здивувати туристами) лепече то на англійські, то на французькій і явно в захваті! Він толком не знає наших українських футбольних «розкладів», але видовище йому до смаку! Ще б пак! «Єдність» кидається на штурм! «Ятрань-Берестівець» самовіддано захищається! Причому саме головне – організовано і ніхто не випадає! А на 86-й хвилині наостанок Янчук забиває взагалі неймовірний гол! Косік промчалася справа, стягнула на себе всіх суперниць і своєчасно відігрує на Поліну а та сходу правою ногою вколачує в дальню «дев’ятку»!!! Це треба було бачити!!! 3:1. «Єдність» бореться до останнього, але на заваді двічі стає непробивна Денищич і «Ятрань-Берестівець» записує до своє історії ще одну досить славну сторінку!!!

Джерело: umanfootball.com.ua

 

 

Команда

І

В

Н

П

Мз-Мп

О

Ятрань (Берестівець)

3

2

1

0

6-2

7

Житлобуд-2 (Харків)

2

2

0

0

16-1

6

Восход (Стара Маячка)

3

2

0

1

10-5

6

Ладомир (Володимир-Волинський)

3

2

0

1

11-8

6

Житлобуд-1 (Харків)

1

1

0

0

12-0

3

Єдність (Плиски)

2

1

0

1

5-3

3

Пантери (Умань)

2

1

0

1

6-9

3

Маріупольчанка (Маріуполь)

3

0

1

2

1-17

1

ЕМС Поділля (Вінниця)

2

0

0

2

3-8

0

Родина (Костопіль)

3

0

0

3

1-18

0