Про те як «Наша Ряба» не втримала перемогу над ФК «Златокрай-2017»
Понеділок, 08 липня 2019, 18:41

НР Златокрай

Чемпіонат Черкащини з футболу. Вища ліга. 6 липня. «Наша Ряба» (Катеринопіль) – «Златокрай-2017» (Золотоніський р-н)– 6:6

Перенесений матч 5 туру чемпіонату області з футболу серед команд вищої ліги між «Нашою Рябою» та «Златокраєм-2017» (Золотоніський район) викликав неабияк ажіотаж серед жителів Катеринопільщини, адже представник Золотоніщини — один із лідерів нинішнього сезону, фіналіст Кубка Черкащини 2019 року. Тому вболівальників місцевої команди на трибунах зібралося чимало. Окрім того, гостей приїхав підтримувати немалий «десант» їхніх прихильників. Тому шумове оформлення на трибунах стадіону «Колос» було забезпечено протягом усього матчу.

А він видався із таким закрученим сюжетом і ще більш несподіваною розв’язкою, що, напевне, навіть в Українській Прем’єр-лізі, нечасто побачиш таке.

У дебюті зустрічі «Наша Ряба» намагалася досягти бажаного результату, організувавши кілька атак, котрі завершилися нічим.

І раптом вже на 5 хвилині, як холодний душ, гол у ворота господарів. Після подачі кутового захисники катеринопільчан винесли м’яча за межі карного майданчика, але гравець «Златокраю» наніс сильний удар, який парирував голкіпер Юрій Босенко(основний воротар Іван Юхименко пропускав гру через перебір жовтих карток). Першим до сфери встиг нападник гостей Максим Сутула(№11) і без перешкод відправив її в сітку.

Після пропущеного голу «Наша Ряба» могла зрівнювати рахунок після того, як Веніамін Білоус(№8)перехопив «круглого» і віддав пас на хід Михайлу Бабію(№16), але трохи засильно.

Індивідуальну майстерність продемонстрував Денис Скороходов, котрий обіграв захисника і зряче відправив шкіряну кулю в дальній кут. Так рахунок став 0:2.

Третій гол у ворота «Нашої Ряби» провів Олег Коркішко(№22).

І навіть після цього катеринопільські футболісти не знітилися. Мав свій шанс засмутити голкіпера гостей Вадим Коріненко(№10), коли на швидкості обіграв свого опонента і ввійшов у карний майданчик, але не зумів завдати прицільного удару.

На правому фланзі В.Білоус «розкрутив» захисника і пробив по воротах, але добився лише кутового. Після подачі корнера голкіпер гостей останній момент зняв м’яча з голови нападника «Нашої Ряби».

А вже через декілька хвилин місцеві уболівальники втратили голос. Прохід Олександра Аргєєва(№99), який був чи не найпомітнішим у складі «Златокраю», завершився прострілом, після якого м’яч потрапив до Віталія Зорі(№10) і той «розстріляв» ворота: 0:4. Це сталося на 28 хвилині матчу.

За такого рахунку і розпочалося найцікавіше. Гравці «Нашої Ряби» показали справжній чоловічий характер і пішли вперед. Атака лівим флангом, м’яч потрапляє до М.Бабія, той обіграв голкіпера і з нульового кута пробив. М.Сутула, відбиваючи «круглого», потрапляє ним у стійку, після якої м’яч влітає у сітку 1:4.

Нехитра комбінація — розіграш у «стінку» між Бабієм та Коріненком і воротар гостей знову виконує неприємну процедуру — витягує сферу із сітки 2:4.

Третій гол у ворота гостей став результатом необачності голкіпера гостей Олександра Манжели, який вийшов майже за межі карного майданчика після того, віддав пас на свого одноклубника. Але того запресингували господарі, відібрали «круглого» і В.Коріненко метрів з 25 скорочує рахунок 3:4.

На 43-ій хвилині М.Бабій підняв на ноги всіх уболівальників катеринопільської футбольної дружини, коли скористався ідеальним пасом з лівого флангу і зрівняв рахунок 4 : 4.

А вже у другому таймі все то же 16 номер катеринопільчан змусив принишкнути золотоніських «ультрас», коли відібрав м’яча у суперника, відпасував його на «десятку», отримав зворотній пас і вивів «Нашу Рябу» вперед 5:4!

У катеринопільчан, після цього, здається відкрилося «друге» дихання. Атакували вони оборонні редути з різних позицій, проте завершальним ударам гравців «Нашої Ряби» не вистачало влучності. Так, «постріл» Володимира Погрібного(№5) прийшовся у голкіпера, в іншому моменті страж воріт «Златокраю» в останню мить вибив його за межі поля. Не скористався своїм шансом Євген Кобець(№9).

Золотонісці зрівняли рахунок з 11-метрового штрафного удару. Арбітр призначив його після того, коли м’яч після подачі з правого флангу, у межах карного майданчика зрикошетив у руку захисника «Нашої Ряби». На суб’єктивну думку автора цих рядків, саме «круглий» знайшов кінцівку, а не навпаки…Андрій Бабенко (№8) реалізував пенальті 5 : 5.

Тренер гостей «погнав» своїх гравців вперед здобувати результат Але, крім близько десятка кутових, гості не зуміли більш нічого досягти.

Навпаки м’яч побував у воротах «Златокраю» вшосте у цьому матчі. Коріненко пройшов лівим флангом і зробив навіс у карний майданчик. Удар у Кобця, відверто кажучи, не вдався, але Дмитро Божко(№11) вміло використав свій шанс – 6:5.

Здавалося, перемога вже у кишені «Нашої Ряби». Та арбітр зустрічі Павло Михайлюк компенсував до другого тайму п’ять хвилин(хоч і тривалих затримок у зустрічі не було)

І на останніх секундах «Златокрай» уникнув поразки від катеринопільчан, заштовхавши сферу і ворота «Нашої Ряби». Та найболючіше у цьому голі те, що суддівська бригада зарахувала його, як автогол.

 

Автор: Василь Ходзіцький (Катеринопіль)