Неймовірний гол Бреуса виводить «Альтаїр» в одноосібні лідери чемпіонату
Четвер, 04 липня 2019, 09:15

040719 1

3 липня. Чемпіонат Черкаської області. Перенесений матч 5 туру. смт Драбів. Стадіон «Колос»

 

«Альтаїр» Драбів – УТК Паланка 2:1 (1:1)

3 липня. Чемпіонат Черкаської області. Перенесений матч 5 туру. смт Драбів. Стадіон «Колос»

Арбітри: В.Березняк (Черкаси), М.Погорілий (Кам’янка), О.Коливай (Сміла)

Делегат-нспектор: П.М.Петько (Черкаси).

«Альтаїр»: Д.Маценко(Я.Магльований, 46), В.Александров (В.Аджубей, 55), Ю.Дмитренко, В.Олефір, В.Вдовика, Я.Халілов В.Саркісян, О.Бичков, Д.Бреус, С.Біда, А.Манасян (В.Ординський, 66; Д.Черниш, 83). Тренер: Р.Поліщук. Президент: Г.Плічко.

УТК: В.Єрошов, С.Дудник, Д.Подколзін, С.Яловенко, Є.Лут (Р.Потапов, 66), В.Горобець, Н.Пемпем, С.Троян, А.Рудь (В.Білоус, 79), О.Раковський (А.Король, 70), С.Новіков (О.Казанюк, 87). Тренер: О.Казанюк.

Голи: Ю.Дмитренко (39 пен.), Д.Бреус (86) – О.Раковський (26).

 

040719 2

 

Матч став справжнім боксерським поєдинком – суперники йшли у відкритий обмін ударами, не жаліючи ні себе, ні свого опонента: сипались іскри, хрустіли гомілковостопи, ребра і навіть щелепи. Долю матчу, попри незліченну кількість не реалізованих гольових моментів, вирішили стандарти: два неймовірних голи і футбольна фортуна.

Футбольна фортуна – дівка вередлива: сьогодні вона посміхається тобі, а завтра вже комусь іншому. Домашня прикра поразка від «Базису» добряче вдарила по самолюбству драбівчан, проте вона і стала запорукою двох надважливих перемог.  

Очікуваний закритий футбол розвіявся із стартовим свистком арбітра. Початок матчу був за приїжджою командою. Протягом хвилини захист господарів дозволив Сергію Новікову двічі по центу розстрілювати власні ворота. У першому випадку нападник УТК пробив повз дальню стійку, а в другому – голкіпер драбівчан Денис Маценко зреагував на удар впритул . На додачу ще й Сергій Троян дальнім ударом смачно поцілив у поперечину.

 

070719 3

 

Нарешті «Альтаїр» прокинувся і вивів своїх вболівальників із передінфарктного стану. Двічі повинен був забивати Арсен Манасян – почергово, продершись своїм флангом, Сергій Біда та Олександр Бичков вивіреним пасом «знаходили» нападника драбівчан.

Гол відбувся у середині першого тайму, коли Олександр Раковський зі стандарту із 28-ми метрів (фактично від бокової ліній) поцілив у ближній від Маценка кут – 0:1.

А господарі поля продовжили розтринькувати свої моменти. На в ході до карного майданчика Арсен Манасян і Денис Бреус обігралися в «стінку», і Бреус, залишений без опіки захисту уманчан, банально не влучив в дальній незахищений кут воріт.

 

040719 4

 

Кому як не капітану команди рятувати гру. Юрій Дмитренко, отримавши удар по ногам ззаду, сам чітко виконав покарання із 11-метрової позначки.

Другий тайм у порівняні із першим вже не був таким щедрим на гольові моменти. Команди більше уваги стали приділяти захисту власних воріт і вичікували на помилку свого опонента. Суперники обмінялися небезпечними розіграшами стандартів – після навісу із кута карного майданчика Юрій Дмитренко пробив вище цілі, а на протилежній половині поля на постріл Олександра Раковського зреагував Ярослав Магльований.

У середині другої половини гри гравці «Альтаїру» зупинилися, апелюючи до арбітра матчу на гру рукою в центрі поля, а прудконогий Сергій Новіков вилетів на оперативний простір, втім, з гострого кута пробив повз дальню стійку воріт драбівчан.

 

040719 5

 

Здавалося гра почала розпадатися на фрагменти, часті зупинки гри, паузи, надання медичної допомоги, розмови і вже десь на горизонті замайоріла нічия.. Але попереду наприкінці гри була неймовірна розв’язка. На 86-ій хвилині поєдинку Денис Бреус майже з нульового кута зі штрафного закрутив шкіряну кулю за «комірець» голкіперу уманчан – м’яч, зрикошетивши від стійки воріт затріпотів у сітці воріт – 2:1!!!

 

040719 6

за мить у Драбові розпочнеться свято

 

Пропущений гол увів у ступор гостей, які фактично так і не спромоглися організувати штурм-навалу у час, що залишився до кінця гри. «Альтаїру» не дозволив забрати вольову перемогу, а на компенсованих хвилинах В’ячеслав Вдовика мав гарний шанс збільшити перевагу у рахунку.

Відтак, підопічні Романа Поліщука в ранзі одноосібного лідера обласного чемпіонату йдуть на літні канікули. Старт другого кола змагань намічено аж на 31 серпня.