«Наша Ряба» Катеринопіль – МСК «Дніпро» Черкаси 2:2
Понеділок, 01 липня 2019, 09:41

НР Дніпро1

9 тур. Чемпіонат Черкаської області з футболу 2019 р.

 

Матч розпочався атаками господарів. Вадим Коріненко на своєму лівому фланзі підхопив «круглого», ввійшов з ним у штрафний майданчик, проте затягнув із ударом, і на цьому атака захлинулася. І все ж таки настійливість нападника призвела до того, що захисник «Дніпра» порушив правила у штрафному, і суддя без вагань показав на «точку». До м’яч підійшов граючий тренер «Нашої Ряби» Сергій Піддячий і холоднокровно розвів шкіряну кулю та голкіпера по різних кутах воріт.

Після того, як повели в рахунку, катеринопільчани, очевидно, дещо розслабилися, і за їх гості ледь не покарали: після незрозумілого розіграшу м’яча останній потрапив до №6 «Дніпра» Віталія Антоненка і той відразу пробив по воротах. Та, на щастя для господарів, «круглий» пролетів поруч зі стійкою.

Ще кілька небезпечних моментів біля воріт «Нашої Ряби» виникало після довгих діагональних пасів із глибини поля, якими захисники «Дніпра» виводили своїх нападників на ударні позиції. Найбільше передачі адресувалися Нікіті Пушу (№10), який завдавав чимало клопоту захисним редутам «Нашої Ряби». Під час одного з навісів голкіпер господарів, на думку, арбітра, виходячи на перехоплення м’яча, збив суперника. І лише кілька сантиметрів врятували катеринопільчан від одинадцятиметрового. Штрафний гості виконали не найкращим чином – м’яч після удару Олександра Пантелея (№17) пролетів біля стійки.

Господарі після кількох атак гравців «Дніпра» знову мобілізувалися і провели ряд своїх наступальних дій. Знову в центрі уваги був Коріненко, який вкотре обіграв свого візаві й завдав удару, але під м’яч кинувся інший захисник. «Круглий» після рикошету, здавалося, вже опускається у ворота, однак гравець «Дніпра» вибив його подалі у поле.

Вже у середині першої 45-хвилинки тренер МСК «Дніпро» Євген Тарасенко робить першу заміну у матчі. На поле вийшов Кірілл Загоруйко (№14). Як виявиться згодом, інтуїція не підвела коуча черкащан.

І навіть уболівальники катеринопільської команди оцінили, хоч і невлучний, удар «ножницями», який завдавав по воротах господарів Дмитро Дзюба (№3).Шальки терезів хиталися то в один, то в інший бік. Могла збільшувати рахунок на свою користь «Наша Ряба», міг зрівняти його і МСК «Дніпро».

Удару Коріненка не вистачило сили і точності.

«Дніпряни» відповіли своїм моментом: після навісу Загоруйка з правого флангу не зумів дотягнутися до м’яча №7 «Дніпра» Артем Масоха.

Глядачі вже бачили м’яча у воротах гостей після того, як «десятка» катеринопільчан видав пас на хід Михайлу Бабію ( №16), останній вийшов сам на сам з голкіпером і перекинув шкіряну кулю через нього, але й через ворота.

Заміна черкащан спрацювала на 44 хвилині матчу. Загоруйко , перебуваючи, прямо по центру воріт наважився на удар метрів з 20-23 і, як виявилося, це принесло результат. М’яч, як кажуть, зібрав всю павутину у «дев’ятці». Так рахунок став 1:1.

У другому таймі малюнок гри не змінився: атакувала то одна, то інша команда .І все ж таки дещо гостріше виглядав напад «Нашої Ряби». Застосувавши пресинг проти суперника на його половині, катеринопільчани відібрали м’яча. Веніамін Білоус (№8) відпасував на Коріненка, той в дотик прострелив вздовж воріт, і Піддячий у падінні відправив головою «круглого» у сітку – 2:1.

Згодом гравці «Нашої Ряби» не використали декілька шансів, щоб збільшити рахунок на свою користь. І тут спрацювало старе, як світ, футбольне правило: «Не забиваєш ти, забивають тобі!»

Здавалося, захист «Нашої Ряби» зумів винести м’яча подалі, але він так вдало ліг на ногу Богдану Вініченку (№13), що після його пострілу сфера опинилася у сітці – 2:2. Це сталося на 87 хвилині матчу.

Господарі поля намагалися вирвати перемогу. Після небезпечного пострілу все того ж Коріненка голкіпер МСК «Дніпро» у карколомному стрибку таки зумів дістати м’яча під поперечиною і перевести його на кутовий. Проте, незважаючи на всі зусилля «Нашої Ряби», матч так і закінчився нічиєю.

Василь Ходзіцький