СК «Базис» (Кочубіївка) – УТК (Паланка) 2:2 (2:1)
Неділя, 16 червня 2019, 16:26

931712336559

Матч сьомого туру чемпіонату Черкаської області із футболу. с. Городецьке.

 

15 червня. Городецьке. 840 глядачів.

Арбітри: Цибулько С. (Канів), Шлончак С., Михайлюк П. (Черкаси)

«Базис»: Клименко, Мачульський, Каплюченко, Гірський, Чернишенко, Тастанкулов, Тепляков (21, Ткач), Алексєєв (73, Смілянець), Гріщенко (80, Кравченко), Янчук, Лавріненко (90+1, Рибак).

УТК: Єрошов, Дудник, Подколзін, Яловенко, Горобець, Ібрахім (65, Любченко), Рудь (73, Білоус), Троян (76, Раковський), Лебедєв (65, Король), Потапов.

Голи: С. Янчук (14, 39) – В.Лебедєв (9), В.Горобець (82).

Попередження:Тастанкулов (32), Потапов (83), Гірський (86).

В цьогорічному чемпіонаті чотири команди зі старту явно пішли у відрив. До матчів вчорашнього туру лише одного разу між собою зустрічалися представники цього квартету. А суперникам не з числа цієї лідируючої групи ця четвірка очок не віддавала (не факт, що і віддасть). І ось підійшли до самого цікавого. За календарем в «розбірки» вступають лідери. В 7-му турі це ще й було дербі Уманського району! Стадіон у Городецькому зібрав аншлаг. Попри спеку неймовірну (+36 на термометрі). Попри те, що в цей же час в Умані на Центральному і в Кочубієвці грали свої офіційні матчі юнацькі команди двох гранді – київського «Динамо» і донецького «Шахтаря». Але уболівальників Уманщини не обманеш – вони обрали саме дербі! Протокол арбітра зафіксував число 840 глядачів. І більше ніж впевнений – жоден не пожалкував, що зробив свій вибір на користь матчу в Городецькому. Дербі знову вийшло дуже видовищним, драматичним і результативним!

Початок зустрічі був за номінальними гостями. Вже на 8-й хвилині Роман Потапов індивідуально буквально продерся через центр оборони «Базису» і виклав м’яча Владиславу Лебедєву. Юний форвард холоднокровно ударом в самий нижній кут забив свого чергового м’яча в сезоні! 0:1! Здавалося, що тепличники мають тепер козирі на руках. Але дуже швидко господарі відновили паритет – Микола Чернишенко відкотив під удар Сергію Янчуку і останній гарматним пострілом метрів з 22-23 не залишив шансів Віктору Єрошову, відчайдушний стрибок якого лише став гарною рамкою для гола-красеня! 1:1. Встановилася рівновага і на табло і на полі. Гра була досить динамічною. На скільки то було можливо за такої задухи. Але оборона обох команд справлялася з навантаженням і множила практично на нуль наступальні потуги опонентів.

Цікаво, що у «Базиса» досить очевидним прослідковувався акцент на лівий фланг. Там діяли Юрій Гріщенко та Микола Чернишенко, який активно підключався в наступ. А гол несподівано прийшов з правого флангу, який активізувався в заключні хвилини тайму. На 38-й хвилині Янчук отримав рідкісну можливість без спротиву прийняти і віддати м’яча і він кинув у прорив Лавріненка, але Віктор Єрошов своєчасним самовідданим стрибком у ноги врятував свою команду. Але за хвилину і він був безсилий – Янчуку дали можливість замкнути простріл саме справа. Нев’януча бомбардирська майстерність граючого тренера «Базису», який двома голами перевернув ситуацію і рахунок на табло на 180 градусів. До перерви ще можна згадати слаломний прохід Віталія Горобця на 40-й хвилині і удар з підбору Дмитра Подколзіна. Але безрезультатні. Всі пішли подалі від пекучого сонця на відпочинок. Все саме цікаве тепер очікували від другої половини гри.

Гра поновилася гарним ударом Андрія Ткача по воротах своєї колишньої команди (він сім років відіграв за «УТК»), але майстерність Єрошова завадила м’ячу перетнути лінію воріт. Втім рятувати гру потрібно було власне тепличникам. Вони прикладали для того максимальні зусилля. Але суперник грамотно гасив всі їх спроби в центральній зоні і на підступах до штрафної. Час спливав. Напруга зростала. В середині тайму «Базис» був максимально близьким до того, щоб неймовірно ускладнити життя «УТК». На 67-й хвилині масована атака господарів завершилася ударом-прострілом, який парирував Єрошов. Але при добиванні він був вже безсилим, але допоміг партнер, який виніс м’яча з лінії воріт. А за 5 хвилин Яловенко головою назад скидав своєму воротареві, але м’яч полетів за спину Єрошову. Але і тут захисник підстрахував! На це тепличники відповіли ударами Горобця і Лута. Обидва – дещо вище.

І все таки гості відігралися! На 82-й хвилині вони «розігнали» гарну атаку і Роман Потапов зліва так прострілив, що Віталій Горобець просто увірвався в сітку воріт разом з мечем!!! 2:2!!! Цей гол став ніби уколом адреналіну і тепличники буквально понеслилися виривати і перемогу! І були напрочуд близькими до такого камбеку! На 85-й хвилині на лінії штрафної підібрав технічного м’яча Дмитро Подколзін і вистрілив – м’яч так гахнув у штангу, що аж загуло!!! А за три хвилини Раковський з гострого кута зліва несподіваного пробив у ближній кут, але м’яч на себе прийняла вже друга стійка воріт Клименка!!! Арбітр компенсував 6 хвилин (було чимало зупинок – спека валила гравців на газон неодноразово!). Були обопільні атаки, удари, емоції. Але не було голів…

На мою думку нічия справедливий результат матчу. «Базис» був близький до своє другої перемоги в цьому дербі. «УТК» був близьким до чергової перемоги. Але завершилося все 2:2. Чергове видовище у виконанні команд Уманщини. А тепер треба наздоганяти «Альтаїр» та «Златокрай-2017». Саме в Драбів наступної суботи їде «Базис». І саме «Златокрай-2017» прийматиме «УТК»!!!

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка