«Славутич» – «УкрАгроком». Прев'ю
Написав Стас Лопес   
Понеділок, 16 квітня 2012, 11:59

phoca_thumb_l_hmel_3_12

Навколо гри:

Початок матчу: 17 квітня, 18.00

Прогнозований склад «Славутича» (Версія «ЧС»): Крупніченко – Фаворов, Є.Тарасенко, Листопад, Книжник, - Лобов, Гуд, Дацюк, - Таран, Сергійчук – Горкун

Лідери: Тарасенко Є. Сергійчук – Волков, Братченко

Прогноз на матч: 2:1

Інновації: штучне освітлення


    Усі – на футбол! Такі заклики в Пасхальні дні доносяться з «Центрального» стадіону Черкас. Завтра тут має бути гаряче. В гості до черкаського «Славутича» завітає «УкрАгроком» з кіровоградського селища Приютівка. Свого географічного сусіда черкасці знають найкраще серед усіх команд Другої ліги. В 2011-му «Славутич» провів аж три офіційні матчі проти «УкрАгрокому». Спершу наша команда  Олександра Кириллюка двічі зустрічалася з путрівчанами в чемпіонаті серед аматорів. На своєму стадіоні «Славутич» вже знає, як перемагати «УкрАгроком», адже те протистояння завершилося з рахунком 2:1. Справжні тортури влаштували «аграрії» «Славутичу» в домашній грі, розправившись з ними з принизливим підсумком 4:0. Однак після аматорських виступів черкаська команда серйозно зміцніла, як в моральному, так і в кадровому значенні. Відтак вже через кілька місяців, в рамках Другої ліги, на стадіоні в Головківці (саме там «УкрАгроком» проводить домашні матчі) «Славутич» виглядав вже значно переконливіше. Та гра завершилася з нічийним підсумком 1:1, автором голу у синьо-білій формі став Михайло Сергійчук.

 

Гострі моменти того матчу:


   Останнє побачення двох найближчих суперників відбулося в середині грудня в Білозір’ї, тоді в товарняку перемогу святкували черкасці – 2:1. Наразі команди в турнірній таблиці розташувалися неподалік одна від одної. «Славутич» завдяки двом перемогам по 1:0 на старті весняної частини першості продовжує йти на третій позиції турнірки, а «УкрАгроком» йде на п’ятій сходинці. Перші матчі після міжсезоння, на відміну від «Славутича», господарі занести собі до активу не можуть. Спершу вони відкатали по нулях з аутсайдером – «Єдністю», а потім зіграли внічию в принциповому матчі з «Енергією»1:1.

 

12.04.2012_-_nerealizovm.moment

Матч "УкрАгроком" - "Енергія"


   Зрештою, в результатах «Славутича» та «УкрАгрокому» є багато спільного. Обидві команди пропускають мало та вміють грати на результат. «Славутичу» слід остерігатися голу від гостей або, принаймні, забити до цього пару власних. Справа втому, що в цьому сезоні агрокомівці чимало виїзних матчів виграли з мінімальною перевагою, забивши першими, їх захист інколи здатен на дива. В задній лінії слід виокремити Сергія Пономаренка, який перейшов до команди з першолігового «Прикарпаття».  Середню вісь команди цементує досвідчений Сергій Волков, за спиною у якого чотири сезони у складі ПФК «Севастополя» та вихід з кримчанами в Прем’єрлігу. В центрі грає і вихованець черкаського футболу Юрій Грищенко, колишній студент ЧНУ ім. Б. Хмельницького до «УкрАгрокому» пропрацював у сусідній кіровоградській «Зірці». А от ахіллесовою п’ятою «аграріїв» є позиція нападника. Не від гарного життя атакуючого півзахисника Марущука тренер команди Юрій Гура відрядив на позицію форварда. За вісімнадцять турів йому вдалося розписатися у воротах суперника лише тричі, отож забиті м’ячі команди з Олександріївського району розпорошилися по всьому складу. Ще одним добрим знайомим черкаскій аудиторії є півзахисник - Олександр Паламар, який взимку виступав в чемпіонаті Черкаської області за мініфутбольний "Шарм". 

 

   Щодо складу черкаського «Славутича», то черкаський вболівальник також побачить певні зміни, порівняно з попередніми двома матчами. В цій грі Кирилюку доведеться шукати альтернативу в центрі захисту братньому тандему братів Тарасенків, адже дискваліфікацію в цій грі відбуватиме Олег. За прогнозом «Черкаського спорту», за таких умов сяде нижче Тимофій Листопад, а на позиції опорника з’явиться черкаський Гатузо – Олександр Лобов. Останньому є що доводити тренерському штабу, тож слід очікувати хвацької гри від вихованця черкаського футболу. Попереду у «Славутича» має вийти один номінальний форварда та пара реактивних крайків: Сергійчук-Таран, які утворять атакуючий трикутник. Є питання щодо того, хто буде на вістрі атак. Скоріш за все, це буде Горкун, але є й варіант з виходом у старті Кобікова. Від «Славутича» в цій грі очікують гостроатакувальний футбол і, звісно, перемогу, яка б могла підвищити шанси команди поборотися за перші два місця в турнірній таблиці. До речі, після того, як оступилися в минулому турі «Суми», відрив першої команди від «Славутича» скоротився на одне очко. Зараз очолює турнірку «Десна», а дистанція «Славутича» до команди з Чернігова складає шість очок.

l_34c4e746

Олександр Кирилюк, головний тренер ФК «Славутич»: «До цього матчу готуємося  в звичайному режимі. Звісно, гра буде непростою, «УкрАгроком» – це сильна команда з непоганим складом і завданнями на сезон. Я читав інтерв’ю президента цього клубу, який зауважив, що їх мета – посісти третє місце в нашій групі, а це позиція, на якій перебуваємо ми. Щодо кадрових моментів, то я вже визначився зі складом. Традиційно, хлопцям назву його після вечірнього тренування, ще побачимо, як хто себе відчуває».


   Ще однією «затравкою» цього матчу є час проведення гри. Матч вперше за останнє десятиліття буде завершуватися в темну пору дня. Зроблено це задля того, аби вже в повну міру «засвітитися» світлом на «Центральному» стадіоні, а от наявність на ньому табла вже під питанням, говорять, що його потрібно ще реконструювати.

 

За текстовою он-лайн трансляцією гри ви зможете спостерігати на нашому сайті