Справжній трилер подарували вболівальникам ФК „Городище” та „Спартак-БЗК”
Написав Дмитро Майстренко   
Неділя, 15 квітня 2012, 11:21

spartak

Голи, вилучення, зашкал емоцій, пенальті – все було у цьому матчі.

ФК „Городище” – „Спартак-БЗК” (Золотоноша) 1:1, пен. 2:3

Голи: Ю. Кульченко – О. Зоря

На 62 хвилині Віталій Вагін не реалізував пенальті (голкіпер)

Попереджені: О. Лещенко – О. Дригус

Вилучення: О. Лещенко (друга жовта картка) (87 хв)


На початку матчу на правах господарів трішки активнішими були гравці ФК „Городище”. Вони заробили декілка стандартів, переважно з правого флангу, де активні дії Россошинського Руслана за підтримки центральних хавів створювали небезпеку біля воріт гостей. Але гравці "Спартака-БЗК" не знітилися і на відповідь не довелося довго чекати. Вже на 10 хвилині Олександр Школьний отримав різкий пас із глибини поля і з місця лівого інсайду вискочив на побачення з голкіпером. Проте йому забракло точності, і м’яч розминувся з дальньою стійкою.

Далі гра відбувалася досить спокійно. Команди обмінювалися гострими випадами, але гравцям, які опинялися на ударних позиціях, не вистачало точності. М’яч вперто летів над поперечкою.

Вже в другій половині першого тайму гра наповнилася небезпечними моментами як біля одних, так і біля інших воріт. Форвард „Городища” Олескандр Шкондін не зумів відправити м’яч у ворота, двічі перегравши перед цим голкіпера. А вже в наступній атаці після удару нападника гостей Олександра Школьного сфера затріпотіла в сітці, але арбітр зафіксував оффсайд.

www

Під завісу тайму гості організували ще один небезпечний момент. Олександр Дригус подав штрафний із правого флангу майже від кутового прапорця. У карному майданчику найспритнішим виявився захисник „Спартака-БЗК” Олег Грінько, після удару головою якого м’яч зустрівся із поперечкою.

Другий тайм команди розпочали активно і моменти почергово виникали як біля воріт Констянтина Григоренка, так і біля воріт Олександра Манжеги. Россошинський Руслан не зумів переграти голкіпера гостей, відправивши м’яч йому прямо в руки з лінії воротарької зони. Олександр Школьний небезпечно прострілював з правого флангу, але вже на місці був воротар господарів.

Така атакувальна гра призвела до того, що на 62 хвилині господарі отримали право на пробиття одинадцятиметрового удару. Віталій Вагін скинув головою м’яч вздовж воріт, де першим на м’ячі був Олег Лещенко, якого у спину штовхнув захисник гостей. Арбітр чітко вказав на „точку”. Виконувати вирок у господарів взявся Віталій Вагін, проте переграти голкіпера йому не вдалося.

Потім гра трішки заспокоїлася. Здавалося, що команди погодилися на додатковий час. Але все найцікавіше було ще попереду. На 87 хвилині Олег Лещенко грубо зіграв проти Богдана Кудрі. Арбітр відразу показав Олегові другу жовту картку. Футболісти „Спартака-БЗК” побігли захищати пратнера по команді. І, як наслідок, виникла невеличка сутичка. Проте гравців вдалося заспокоїти. На останні хвилини і, як тоді здавалося, цілком можливо на додковий час господарі залишилися в меншості.

vvv111

Проте на 91 хвилині ФК „Городище” відкриває рахунок! Подача зі штравного з правого флангу від центральної лінії не віщувала нічого небезпечного. Але всі гравці, що були в карній зоні, ніби зачаровані спостерігали за польотом м’яча. Найшвидше зорієнтувався Юрій Кульченко, який замикав дальню стійку. Підхопивши м’яч, він з розвороту відправив його у ближній кут, що стало справжньою несподіванкою для Олександра Манжеги.

IMG_3891

Здавалося, що вже все в цьому матчі вирішено – ФК „Городище” у наступному раунді Кубка. Але ні! Гості заробили кутовий, на який у штрафний майданчик господарів не пішов лише Олександр Манжега. Подача – і м’яч головою у сітку відправляє капітан гостей Олексій Зоря! 94 хвилина і рахунок стає 1:1.

Додатковий час теж не визначив хто сильніший у сьогоднішньому матчі. Все мало вирішитися у футбольній лотереї під назвою післяматчеві пенальті.

За волею жеребу першими пробивати мали гості.

 

Олексій Зоря, капітан ФК "Спартак-БЗК":


  1. Післяматчеві пенальті:

    Олександр Дригус („Спартак-БЗК”) – 0:1

  2. Віталій Вагін („Городище”) – 1:1

  3. Роман Сухостат („Спартак-БЗК”) – 1:1

  4. Євген Харченко („Городище”) – 2:1

  5. Олексій Зоря („Спартак-БЗК”) – 2:2

  6. Анатолій Горідько („Городище”) – 2:2

  7. Олександр Манжега („Спартак-БЗК”) – 2:3

  8. Руслан Кузин („Городище”) – 2:3

  9. Олександр Школьний („Спартак-БЗК”) – 2:3

  10. Олександр Шкондін („Городище”) – 2:3

Таким чином до 1/4 проходить золотоніський "Спартак-БЗК", що у післяматчевих пенальті переміг ФК "Городище".