"Христинівка" перемагає зі скандалом
Написав Максим Гаптар   
Субота, 14 квітня 2012, 20:40

retro-hrystynivkaDSC08489

Сьогодні у Христинівці був зіграний центральний матч 1/8 Кубка області між ватутінським "Ретро" та місцевим МФК "Христинівка". Скандальну перемогу з рахунком 2 : 1 здобули господарі, які і потрапили до чвертьфіналу.

Зі стартових хвилин футболісти "Ретро" заволоділи ініціативою і тиснули на ворота суперника. Головними рушіями атак ватутінської команди були півзахисники Вадим Гостєв та В'ячеслав Койдан. Останній мав першу і найбільш вірогідну нагоду забити гол - на 8-й хвилині В'ячеслав з дальньої відстані завдав акцентовного удару і влучив у штангу. Далі "Ретро" збільшувало свій натиск. Протягом стартових 15-ти хвилин господарі не могли створити нічого гідного в атаці. На 17-й хвилині перший момент створили футболісти "Христинівки", а саме якісно зі штрафного пробив Максим Войцехівський, але м'яч після його удару полетів вище воріт. Далі команди грали без моментів.

retro-hrystynivkaDSC08395

На 25-й хвилині травми зазнав опорний півзахисник "Ретро" Руслан Кушко, що змусило тренера команди зробити заміну. Окрім Андрія Сторчоуса, який вийшов замість травмованого Кушка, на поле вийшов також Ніка Січінава, котрий замінив не знайшовшого себе у грі, Андрія Бойка. З виходом грузинського форварда малюнок гри "Ретро" в атаці дещо покращився. Під завісу першого тайму Січінава увірвався у штрафний майданчик та завдав неточного удару. Але останнє слово було за господарями. Протягом двох доданих арбітром хвилин футболісти "Христинівки" двічі небезпечно пробивали по воротам Віталія Жеребкіна: спочатку зі штрафного кіпер "Ретро" відправив м'яч на кутовий, а потім з корнера, ватутінці вибили сферу у поле.

retro-hrystynivkaDSC08442

Друга половина зустрічі була схожа на справжній трилер. У тактичному плані, якісніше перерву провела "Христинівка", адже вже на 50-й хвилині рахунок у зустрічі був відкритим. Знову Максим Войцехівський і, знову зі штрафного він якісно пробив, м'яч влучивши у штангу ватутінських воріт, зрекошетив у воротаря Віталія Жеребкіна, після чого потрапив у ворота. 1 : 0 - курйозний гол "Христинівки". Далі весь другий тайм "Ретро" прагнуло зрівняти рахунок, але захисники "Христинівки" якісно розмістились у захисті. Справжнім вожаком команди був капітан Юрій Галюк, який вигравав сьогодні все повітря. На фланзі добре у відборі діяв Меджа Ганс, котрий постійно випереджав хавбеків "Ретро". Якісно відпрацьовуючи у захисті, "Христинівка" не забувала "ходити в атаку". Якісні флангові підключенні слідували від Андрія Відошинського, на вістрі ж добре грали Поліщук та Мельник. НА 86-й хвилині Поліщук згадав Дієго Марадону, забивши гол рукою, проте за це, черкаський футболіст отримав жовту картку. Однак своє останнє слово у цьому матчі Роман сказав у кінці.

Матч наближався до кінця. Здавалося, що "Христинівка" дотримає свою перевагу, але навала за навалою від "Ретро" насторожувала господарів. Постійні навіси та боротьба на другому поверсі принесла ватутінцям свої плоди. На 95-й хвилині справжнє свято для своєї команди влаштував центральний захисник Федір Каплюченко, який забив гол після подачі Віталія Жеребкіна. Цим голом команди і завершили основний час матчу.

retro-hrystynivkaDSC08473

Далі слідували два екстратайми. У них команди відверто догравали матч до серії пенальті. Кілька нагод упродовж першої 15-хвилинки мали футболісти "Ретро". Але фінальну крапку у матчі поставив Роман Поліщук. Гравець "Христинівки" за кілька хвилин до кінця матчу, увірвавшись до штрафного майдачику, завдав акцентовного удару, після чого м'яч втримав Віталій Жеребкін. Арбітр на лінії Микола Білорус відразу зафіксував взяття воріт. На цьому футболісти "Ретро" помчали до суддів протестувати це рішення, але гол було зараховано. Ватутінці не погодилися з цим спірним рішенням, тому на емоціях покинули поле. "Черкаський спорт" не береться отсаточно стверджувати, було взяття воріт чи ні. Відеоматеріал по цьому моменту з'явиться на сайті незабаром.

 

МФК "Христинівка" - "Ретро" 2 : 1

Голи: "Христинівка": Войцехівський - 50 хв, Поліщук - 116 хв - "Ретро": Каплюченко - 95 хв.

Володимир Негель, воротар "Христинівки":