„Уманьферммаш” зі скрипом проходить ФК „Звенигородку”
Написав Дмитро Майстренко   
Понеділок, 09 квітня 2012, 10:28
222222

Футболісти із Звенигородки дали справжній бій гостям з Умані, але все ж таки поступилися з рахунком 0:1.

ФК „Звенигородка” – „Уманьферммаш” 0:1


ФК „Звенигородка”: Олег Шишкін – Василь Кісіль, Сергій Пелипенко, Євген Козлов, Олександр Лисяний – Олег Андрійченко, Олексій Алексєєв, Віктор Шпиця, Іван Гісь – Дмитро Дашковський (к), Вадим Боровльов

Вийшли на заміну: Олександр Вихрист, Євген Мірошниченко, Руслан Чернявський.

 

„Уманьферммаш”: Володимир Щербина – Олександр Дзиґа, Владислав Гірський, Дмитро Казанюк, Сергій Коломієць – Володимир Трегубов, Ігор Ляхович, Дмитро Ситін, Олександр Казанюк (к) – Сергій Пазинич, Сергій Янчук

Вийшли на заміну: Сергій Троян, Сергій Гаврилюк, Владислав Горщинський.

Попереджені: Євген Козлов – Сергій Коломієць

 

   Один із головних предентендів на Кубок області та його діючий володар - „Уманьферммаш” завітав у гості до Звенигородки. Перед матчем мало хто сумнівався в перемозі уманчан, які в минулому сезоні вибороли ще й бронзові медалі Чемпіонату області. Також у складі гостей багато досвідчених футболістів, присутність яких давала перевагу „Уманьферммашу”.

   Проте не все так легко було на футбольному полі, як здавалося на папері. Звенидородські футболісти серйозно налаштувалися дати справжній бій уманчанам. Також не ідеальний газон дещо зрівнював шанси команд, не даючи більш технічним гостям багато можливостей для маневрів.

   З перших хвилин стало зрозуміло, що легкої гри для гостей не буде. Обидві команди часто використовували довгі і середні передачі, які без особливих проблем перехоплювали захисники. Гра переважно проходила в середині поля, і жодній з команд не можна було віддати перевагу. ФК „Звенигородка” добре захищалася і декілька разів небезпечно контратакувала. Гості ж намаглися грати першим номером, але зробити було зовсім не просто. Господарі чіплялися за кожен м’яч і це працювало. Робота голкіперів обох команд переважно стосувалася вводу м’яча в гру.

    У другій половині першого тайму арбітр мав всі підстави ставити пенальті у ворота „Уманьферммашу”. Контратака поцентру, де гравця „Звенигородки” збивають за межами карної зони, але він встигає віддати м’яч праворуч. Тут з місця правого інсайду  в шравний майданчик вривається гравець господарів і виходить на побачення з голкіпером. Захисник гостей прогавив цей епізод і залишився за спиною форварда господарів. Після зіткнення форвард опинився на газоні. Але арбітр, який дав дограти епізод, поставив лише штрафний, що передував інциденту в штрафному майданчику.

   Після цього уманські футболісти почали нервувати. Але під завісу першого тайму їм все ж таки вдалося розпечатати ворота господарів. На 38 хвилині Олександр Козанюк навісом з кутового знайшов голову свого форварда - Сергія Янчука, який і відправив шкіряну сферу під поперечку. Гол дещо заспокоїв гостей. В останні хвилини команди обмінялися контрвипадами. За „Звенигородку” міг відзначитися Дмитро Дашковський, але захисники були на місці. Відразу після цього гості теж організували контратаку, але і їм не вдалося відзначитися.

Другий тайм гості розпочали значно активніше. Рахунок уже дозволяв не нервувати й уманчани стали грати впевненіше. Хоча на 3 хвилині першого тайму небезпечний випад організували господарі Дмитро Дашковський і Вадим Боровльов. Але це був чи не єдиний небезпечний момент аж жо кінця матчу.

  За три хвилини непезпечний момент організували вже гості. Сергій Янчук з правого флангу прострілював до штрафного майданчику, але захисники вибили м’яч на кутовий. Стандартне положення пішов виконувати Олександр Казанюк. І капітан „Уманьферммашу” виконав „сухий лист”. Щоправда йому трішечки не вистачило до того, щоб створити футбольний шедевр. Після удару Казанюка м’яч потрапив у поперечку.

  Другий тайм проходив перевежно під диктовку гостей. Потенційна небезпека біля воріт уманчан створювалася лише після стандартних положень.

   Двічі пробивав по воротах гостей Євген Мірошниченко, який вийшов у другому таймі. Але мершому ударові забракло точності, а другий був не достаньо сильний і голкіпер легко спіймав його.

На останніх хвилинак господарі піши великими силами вперед, проте зрівняти рахунок їм не вдалося.

 

kazanОлександр Казанюк, капітан „Уманьферммашу”: „Ми серйозно налаштовувалися на гру, тому що якість поля зрівнювала шанси обох команд. І клуб, що грає вдома, битиметься до останнього. Грою нашої команди ніхто не задоволений. У нас не все задумане виходило на полі, але голоне результат. Ми здобули перемогу і це найголовніше”.