МФК „Христинівка” підтвертила чемпіонські амбіції
Написав Дмитро Майстренко   
Понеділок, 02 квітня 2012, 08:26
khrustu

У межах товариської гри „Уманьферммаш” приймали вдома „Христинівку”. Обидві команди є претендентами на золоті нагороди Чемпіонату області цього року. Тому матч обіцяв бути дуже цікавим. Тим паче з огляду на цілі, які команди ставлять у цьому році.

 

Попередній сезон можна вважати був пристрілкою. Ми потрапили в п’ятірку найсильніших, і я думаю це не погано. Цього сезону намагатимемося стати найсильнішими. Для цього ми й підсилювали команду. Ось зіграємо в Кубку області, подивимося, можливо, щось змінемо. А там чемпіонство області і в аматори”, – розповів про плани на цей чемпіонат президент МФК „Христинівка” Микола  Наконечний.


„Минулого року Уманьферммаш здобула кубок і була бронзовим призером Чемпіонату. Тому в цьому році завдання чітке: повторити досягнення в Кубку і виграти чемпіонат”, – поділився завданнями на сезон президент ФК „Уманьферммашу” Анатолій Ліпкан.

 

ФК „Уманьферммаш” (Умань) – МФК „Христинівка” 0:1

 

У день матчу погода в Умані була такою ж непередбачуваною, як і результат зустрічі.

Перед матчем не можна було жодній з команд віддати перевагу. В уманчан зі старту на полі з’явився Олександр Казанюк, хоча на незвичній для себе позиції в центрі поля. Команда з Христинівки, порівняно з минулим роком, привезла оновлений склад, який у цьому Чемпіонаті боротиметься за найвищі нагороди.

І відразу після того, як пролунав стартовий свисток, ніби за вказівкою на місто налетіла завірюха. Такі погодні умови ускладнили роботу з м’ячем для гравців, тому гра велася переважно в центрі поля.

Загалом перший тайм пройшов без моментів та зовсім невеличкою перевагою в контролі над м’ячем „Христинівки”. Відзначити можна лише помилку лайнсмена, який побачив офсайд, коли форварда уманської команди пасам із глибини поля виводили сам на сам.

Друга половина гри розпочалася знчно жвавіже. У цей час над стадіоном якраз визирнуло сонечко. Першими головий момент мали господарі. Лівий захисник „Христинівки” необачно віддавав назад голкіперові. Цю передачу перехопив нападник уманчан і прострілив у штрафний майданчик з правого флангу. На дальній стійці гравець „Уманьферммашу” просто повинен був відправляти м’яч у сітку. Але після удару сфера пролетіла над поперечкою.

Відповідь „Христинівки” була миттєвою. Довгий пас із зони захисту вивів на побачення з голкіпером Романа Поліщука, який в дотик намагався переправити м’яч в кут воріт, спіймавши на протиході голкіпера. Проте останній вчасно згрупувався і переправив м’яч на кутовий.

Після подачі кутового „Христинівка” знову мала нагоду відкрити рахунок. Підключення центрального захисника стало несподіванкою для уманчан. Гравець команди з Христинівки майже без супротиву пробив головою у ближній кут, але й тут голкіпер був на місці. Чергова подача від кутового прапорця з лівого флангу все ж таки призвела до голу. Захисники уманьської команди невпевнено вибили м’яч, по якому майже з лінії штрафного  зльоту пробив правий півзахисник гостей Юрій Галюк. Невеличкий рикошет і сфера красивою дугою опускається під поперечку воріт команди з Умані. 0:1.

Після прпущеного голу „Уманьферммаш” пішли великими силами в перед, а „Христинівка” перейшла на гру на контратаках. Тепер більше м’ячем володіли умнчани, але ближчими до взяття воріт були гості. Декілька нагод подвоїти рахунок мав Роман Поліщук, але йому не вистачало трішки точності. Так, після його удару марів з 20-ти м’яч влучив у поперечку. Небезпечно також пробивав з місця правого інсайда темношкірий легіонер „Христинівки” Ганс, але виручив господарів голкіпер.

В останні хвилини „Уманьферммаш” намагалися зрівняти рахунок, проте матч так і закінчився за мінімальної переваги гостей.

„Гра була рівною. Ми тільки починаємо формувати команду, складати кістяк. Тому якісь висновки робити зарано. Проте думаю, що ми поборемося разом із такими командами, як „Уманьферммаш” та „Зоря” за чемпіонство”, – зазначив після гри Микола Наконечний.   

 

 

 

„Попередній сезон можна вважати був пристрілкою. Ми потрапили в п’ятірку найсильніших, і я думаю це не погано. Цього сезону намагатимемося стати найсильнішими. Для цього ми й підсилювали команду. Ось зіграємо в Кубку області, подивимося, можливо, щось змінемо. А там чемпіонство області і в аматори”, – розповів про плани на цей чемпіонат президент МФК „Христинівка” Микола Наконечний.

 

„Минулого року Уманьферммаш здобула кубок і була бронзовим призером Чемпіонату. Тому в цьому році завдання чітке: повторити досягнення в Кубку і виграти чемпіонат”, – поділився завданнями на сезон президент ФК „Уманьферммашу” Анатолій Ліпкан.