Команди зі Шполи та Знам’янки зіграють у фіналі Кубку Першина (+Фото)
Написав Стас Лопес   
Неділя, 01 квітня 2012, 18:13

 

675456

"Шпола-ЛНЗ-Лебедин" та "Локомотив-Хлібодар" розіграють Кубок


Матч за 7 місце
«Колос» (Вільшана) – «Явір» (Сміла) 1:1 (0:1) пен. 5:4
Голи: Харченко (90) – Хоменко (3)


Матч за 5 місце
«Зоря» (Білозір'я) – «Наша Ряба» (Катеринопіль) 7:0 (4:0)
Голи: Шкорніков (10, 21), Постолатьєв (22), Мєдвєдєв (45), Башаков (76), Гопка пен.(80), Підвисіцький (84).


Півфінали
«Локомотив-Хлібодар» (Знам'янка) – ФК «Городище» (Городище) 2:1 (0:0)
Голи: Тарасюк (54,76) – Франчук (90)


«Шпола-ЛНЗ-Лебедин» (Шпола) – «Ураган» (Золотоноша) 5:2 (1:0)
Голи: Карнаух (15), Охрименко (55, 63), Оганесов (60, 61) – Парфєнов (75), Литвинов (87)

 

 

   Сьогодні в Білозір’ї визначили фіналістів Кубка Першина. Спершу свої матчі за підсумкові місця розіграли команди, які у підгрупах посіли третє та четверте місця. Так, «Колос» з Вільшани звів свою гру проти смілянського «Явора» внічию – і виграв першу серію пенальті на турнірі. Причому врятував матч для «Колоса» в основний час гол Харченка, який забив на 90-ій хвилині.

 

   В матчі за п’яте місце «Зоря» намагалася реабілітуватися перед власними вболівальниками та президентом за провальний виступ в груповому етапі. Дещо пом’якшити відчуття невдачі господарям поляни таки вдалося, адже вони оформили розгромну перемогу над «Нашою Рябою». Цей матч завершився з рахунком 7:0 для віце-чемпіона області.

 

   На десерт ігрового дня в Білозір’ї подавали найсолодше – півфінальні матчі. Причому в обох парах півфіналістів чітко простежувався фаворит і аутсайдер. Для «Городища», яке стрибнуло у четвірку завдяки успіху «Урагана» в матчі проти «Зорі», матч за вихід у фінал вже сам по собі – перемога. До того ж цій команді навіть вдалося нав’язати боротьбу чемпіону Кіровоградської області. В першому таймі матчу «Городища» та «Локомотива-Хлібодару» команди тричі нащупували каркас воріт і жодного разу не забили. Справи пішли веселіше в другому таймі. Команду зі Знам’янки вів вперед їх досвідчений лідер – Олександр Мазенко. 39-річний майстер спорту СРСР сам і створював моменти, і партнерам допомагав. Одна з його передач та провал захисту «Городища» дозволили Максиму Тарасюку на 54-ій хвилині відкрити рахунок в грі. Ще через 20 хвилин Тарасюк забив свій другий м’яч. Після цього «Городище» залишилося в меншості, але, як не дивно, такі обставини дозволили представникові Черкаської області відквитати один м’яч. На першій доданій хвилині гол забив Франчук.

Валерій Лень, головний тренер ФК «Локомотив-Хлібодар»: «Я задоволений, бо ми вийшли у фінал. Гру сьогодні ми показали непогано, створили багато моментів, але реалізували мало. Для нас це взагалі четвертий матч у це міжсезоння на відкритому повітрі, зважаючи на це, рівнем гри ми задоволені. Поборемось за Кубок».


   У другому півфіналі різниця в рахунку була значно суттєвішою. Виклавшись і фізично, і морально у вчорашньому матчі «Урагана» вистачило лише на перший тайм, який мінімально виграла «Шпола». Під час цього матчу над білозірським стадіоном пускався і дощ, і сніг, і навіть град. Ще один вид опадів – «голепад» – пустився в період з 55-ої по 63-тю хвилину гри. За цей час «Шполі» вдалося забити аж чотири м’ячі. Дублями відзначились Охрименко та Оганесов. Відзначимо також, що, програючи з рахунком 5:0, «Ураган» зумів наприкінці гри відквитати два голи.

   Отож, найближчої суботи за Кубок Першина поборються «Шпола-ЛНЗ-Лебедин» та «Локомотив-Хлібодар», а третє місце розіграють між собою «Городище» та «Ураган».

 

 

1

Лідер знам'янської команди - Олександр Мазенко

2

3

 

4

"Локомотив-Хлібодар" - "Городище" - другий гол  

5

6

Президент "Шпола-ЛНЗ-Лебедин" - Андрій Полтавець

7

 

8

Штанга