"Ретро" громить "Звенигородку", "Урожай" перемагає "Ретро-2"
Написав Максим Гаптар   
Субота, 31 березня 2012, 20:25

retrovszvenigorodkaDSC07443

Сьогодні у Звенигородці відбулося два товариських матчі у яких зустрічалися обласні команди.

Ватутінське "Ретро" підтвердило свій клас, перемігши "Звенигородку" з рахунком 4 : 0, у той час фарм-клуб ватутінців - "Ретро-2" у своїй першій грі поступився корсунь-шевченківському "Урожаю" з рахунком 1 : 3.

 

retro-2vsurozhayDSC07432

На цьому тижні у черкаському футболі відбулося поповнення - керівництво футбольного клубу "Ретро" створило фарм-клуб своєї команди. Новий колектив під назвою "Ретро-2" повністю складається з черкаських та ватутінських футболістів. Команда буде виступати у чемпіонаті області, зокрема у Першій лізі. Тренує молодих футболістів майстер спорту міжнародного класу з міні-футболу Сергій Усаковський. А сьогодні "Ретро-2" вперше зібралося разом та відіграло перший матч.

Цього похмурого весняного дня у Звенигородці відбулося два матчі. Спочатку на поле вийшли футболісти "Ретро-2" та корсунь-шевченківського "Урожаю". Гравці ватутінської команди непогано комбінували протягом гри, більше того, на початку першого тайму у "Ретро-2" було кілька нагод забити, але їм бракувало точності у завершальній стадії атак. Натомість "Урожай" зміг використати свої нагоди і піти уперед в рахунку. Спочатку Валькирний зі штрафного забив курйозний м’яч, а згодом удар Суходольського замкнув гравець "Ретро-2" Дмитро Логвиненко, таким чином відзначившись автоголом. З рахунком 2 : 0 команди і пішли на перерву, більш досвідчені футболісти "Урожаю" мали переконливу перевагу.

abuladzepetrichenko405DSC07423Однак на старті другого тайму ватутінці відразу зрівняли рахунок, відзначився Богдан Губа. Здавалося, що далі слідуватиме перелом у грі, але давалася взнаки незіграність у рядах "Ретро-2". А "Урожай" знову зумів використати свій момент, третій гол своєї команди забив Суходольський. Далі більше атакували гравці "Ретро-2", але їхні наступальні дії зупиняли захисники "Урожаю". У підсумку 3 : 1 на користь "Урожаю", який маючи мінімум гольових моментів, використав їх усі.

"Урожай" - "Ретро-2" 3 : 1

Голи: "Урожай": Валькирний, Суходольський, Логвиненко (автогол) - "Ретро": Губа.


retrovszvenigorodkaDSC07473

 

 

 

ФК "Ретро" - ФК "Звенигородка" 4 : 0

Основна команда ватутінців сьогодні продемонструвала чудову гру. Футболісти "Ретро" проявили неабияку спортивну злість та зарядженість на атаку. Відразу зі стартових хвилин гравці у білій формі помчали уперед, не даючи звенигородським футболістам вийти зі своєї половини поля. Протягом більш ніж 20-ти хвилин гравці "Ретро" не давали своїм опонентам зробити бодай-щось. У цей час футболістів "Звенигородки" охопила справжня паніка, вони нервували у захисті, не могли "зв’язати" бодай кілька пасів. Вінцем усього цього став забитий гол. Гравці "Звенигородки" сфолили біля свого карного майданчику, за що їх покарав Вадим Гостєв, який майстерно виконав штрафний удар. Далі "Звенигородка" провела кілька атак, але після цього знову обрізалась. Футболісти "Ретро" провели блискавичну контраатаку, яку результативним ударом завершив нападник Ілля Ніколенко. Після цього ватутінці збавили темп, дограючи перший тайм.

retrovszvenigorodkagoalgostevDSC07472

У другій половині гри "Ретро" знову увімкнули швидкості, притиснувши суперника до воріт. В одній із чергових якісних атак ватутінської команди півзахисник Сергій Абранченков чудовим ударом зробив рахунок 3 : 0. На цьому гравці "Ретро" не зупинилися, але далі стали діяти інакше, віддавши ініціативу супернику. У "Звенигородки" відверто нічого не вдавалося, їхні атаки не доходили до удару, тому що захист "Ретро" перекривав усі спроби підходу до воріт. Варто відзначити якісну гру пари центральних півзахисників Руслана Кушка та Сергія Абранченкова, які удвох повністю контролювали центр поля. До кінця матчу справжніх гольових нагод не було. Але останнє слово було за "Ретро", на останній хвилині гри грузинський нападник ватутінської команди Ніка Січінава своїм голом поставив остаточну крапку у цьому матчі.

retrovszvenigorodka406DSC07450

ФК "Ретро" - ФК "Звенигородка" 4 : 0

Голи: "Ретро": Гостєв, Ніколенко, Абранченков, Січінава.

 

"Черкаський спорт" вирішив запитати граючого тренера "Ретро" Віталія Жеребкіна про те, у якій формі та настрої підходить команда до старту Кубку області.

- Як Вам сьогоднішній матч?

- Я задоволений результатом. Ми продуктивно провели цей тиждень, займалися двічі на день. Хлопці молодці, всі віддаються максимально, рахунок 4 : 0. Я задоволений.

 

- Через тиждень стартує Кубок Черкаської області. Вам протистоятиме новостворена амбітна команда "УТК-Ятрань". Як підходите на гру з цим суперником?

- Підходимо в ідеальній формі: як фізично, так і психологічно. Провели низку матчів та турнірів: виграли турнір в Умані, ряд товариських матчів. Підходимо у хорошій формі. До того ж хлопці неабияк скучила за офіційними матчами.

 

- Які завдання перед собою ставите на Кубок області?

- Хочемо посісти якомога вище місце. Звичайно, буде складно, але тим не менше, будемо намагатися показати хороший результат.

 

- Як прокоментуєте турнірну сітку, яка випала команді?

- Зовсім не легка сітка виходить у нас. Проте будемо боротися.