Текстова он-лайн трансляція конференції з Романом Поліщуком
Написав Administrator   
Середа, 21 березня 2012, 16:07

romanpolishchuk4069SC07126

Пропонуємо Вашій увазі текстову трансляцію відео-он-лайн конференції з відомим черкаським футболістом Романом Поліщуком.

 

 

Розкажіть про фінальний матч з "Христинівкою".

Ми знали, що це серйозний суперник. Перед грою спілкувалися, налаштовувалися, але не вдалося. Проти нас грали міні-футболісти, які всі свої кращі роки провели у командах майстрів з міні-футболу. Вони очікувано нас переграли, більше того у них була довша лава запасних.

 

Що можеш сказати про чемпіонат області з міні-футболу. Як тобі організація цього турніру?

Турнір дуже сподобався. На таку планку цей турнір ніхто не піднімав. Раніше команди збирались то в тому місті, то в тому. А ми протягом очтирьох місяців грали у якісному залі. Хотілося б і щоб надалі цей турнір проходив на високому рівні.

 

Присутність професійних міні-футболістів на турнірі це добре чи погано?

Я вважаю, що рівень черкаського міні-футболу буде тільки рости, якщо до нас приїжджатимуть професіонали. Наші команди, власне черкаські, ростуть у своїй майстерності і чогось досягають. Такі команди як "Цетус", у них немає тренерської школи, але вони грають і досягають непоганих результатів. У нас багато молодих команд, такі команди як "Надія", "ЧДТУ", "Рятівник-1" дуже сподобались.

 

Яку найбільшу зарплатню у футболі ти отримував?

Не завжди футболісти це розказують. У мене була висока зарплатня у "Чорноморці" і також у "Дніпрі" коли тренував Рябоконь. Якщо в сумі то більше отримував у "Дніпрі", якщо по курсу то в "Чорноморці".

 

Які найбільші преміальні отримував?

Дві тисячі доларів було у "Чорноморці", коли ми грали у Вищій лізі. Це була наша перша перемога проти запорізького "Металурга". Ми виграли першу гру і нам президент дав хороші преміальні. У "Чорноморці" одна картка була "гривнева". Але у всіх футболістів зарплатні були у доларах.

 

Чому не вдалося заграти у Вищій лізі?

У 2002-му році мене запросили у "Чорноморець", який посідав тоді другу сходинку у Першій лізі. З другої сходинки ми зайшли у Вищу лігу. Перші півроку ми якісно йшли. Із новим тренером Гайдаржи, він мені довіряв. Але після першого кола, на зборах нам сказали, що у нас буде новий тренер. У нас в обоймі було 24 гравці, а Семен Альтман залишив лише 9-х. Він запросив повністю нових. Я при ньому у Вищій лізі не грав, тренувався завжди з основною командою, але грав за "Чорноморець-2".

 

Чому не граєш за "Зорю"?

Зустрівся з однією людиною, яка запропонувала мені місце граючого тренера. Я погодився, адже це нова сходинка у моєму житті. Зараз на 100 % я не знаю де я почну свій сезон. До кінця тижня все вирішиться за який клуб я буду грати. І це буде не "Ретро" і не "Зоря". На Кубок області буду грати за іншу команду.

 

Хто на твою думку буде в трійці цього сезону?

Я скажу, що дуже виріс чемпіонат області. Цей рік буде одним із найкращих, а за рахунок того хто буде у трійці призерів. Думаю, це буде "Шпола", "Зоря", "Христинівка", "Умань". І близько до них має наблизитися "Ретро". Якби було більше команд таких як "Умань", "Зоря", "Христинівка", які будуть відбирати очки один в одного. У минулому році мені сподобався "Чорнобай".

 

Як ставишся до легіонерів в Україні?

Позитивно. У нас є гранди: "Динамо", "Шахтар", "Металіст". Всі відомі команди грали завдяки легіонерам. Я ставлюся позитивно до легіонерів, які будуть піднімати рівень нашого чемпіонату. 

 

Стосовно легіонерів у Черкаській області. Грав з "Христинівкою"?

Так, там було дуже багато легіонерів і було цікаво з ними грати. Тому керівникам буде важче у цьому плані. Я ставлюся позитивно до цього, якби до нас приїжджали кваліфіковані виконавці.

 

Як вам "Славутич" і наскільки реально цій команді пробитися до Першої ліги?

"Славутич" мене дуже вразив ще тієї зими коли вони грали у турнірі Першина. Коли вони стартували у Другій лізі, я не очікував, що вони будуть на третій сходинці. Мені подобається робота Олександра Кирилюка, він свого часу мені довіряв, і Валентину Горкуну, який грає за них. Стосовно того чи вийдуть вони до Першої ліги, то в цьому плані їм буде дуже складно. Є серйозні суперники, ті ж "Суми", "Десна", керівники яких вкладають серйозні гроші в це. Якщо не в цьому то в наступному сезоні мають пробитися до Першої ліги. Дуже вболіваю за це, щоб команда потрапила до Першої ліги. І з часом у Вищу лігу, мені це не вдалося свого часу. Але моє серце тут, з Черкасами і хотілося б, щоб команда грала у найвищому дивізіоні.

 

Кого б могли виокремити з футболістів цієї команди?

Мені дуже подобається гра капітана Євгена Гуда і опорного півзахисника Олександра Лобова. Вважаю, що Євген Гуд багато користі приносить в атаці, Лобов же гарно відпрацьовує у захисному плані. Також Михайло Сергійчук. А зараз гратимуть мої колишні партнери - Євген Тарасенко та Валентин Горкун, які підсилять команду.

 

Розкажи веселий випадок у кар'єрі.

Колись їхали додому з виїзної гри. Ми десь в дорозі сіли, відпочити, попоїсти. Приїхали в готель і зрозуміли, що його немає. Наступного дня пожартували з нього. Він дійшов до КП, йому пояснили куди йти, знайшли машину.

 

Що Вам зараз більше до душі футбол чи міні-футбол?

Мені і футбол подобається і міні-футбол. Зараз потепліло і хочеться пограти у великий футбол. Взимку у міні-футбол. Влітку іноді збираємося для себе і граємо у міні-футбол. Все життя віддав футболу, то він найбільше подобається, а міні-футбол це більше хобі.

 

Згадай свій найбільш пам'ятний матч.

Коли грав за "Черкаси" проти Вінниці. Ми виграли 4 : 3. Ми вигравали 1 : 0, 2 : 1. Потім ми програвали 2 : 3. А ми потім на 85-й і на 86-й хвилині вирвали перемогу. Я хоча в тому матчі не забив, але мені він дуже запам'ятався.

 

Щодо останнього сезону, були розмови, що ти міг повернутися грати у професійному футболі. У Другій лізі.

Були такі розмови. Мені хотілося б ще пограти на рівні. Але травми вплинули на мене, унаслідок чого я не міг викладатися на повну. Моя нога не може витримувати те навантаження, яке необхідне у професійному футболі.