"Кубок Ретро": наші стартують з перемоги!
Написав Максим Гаптар   
П'ятниця, 02 березня 2012, 09:13

retroDSC06471

   Сьогодні розпочався масштабний турнір Кубок Ретро - 2012, організатором якого є команда Черкаської області – ФК «Ретро» (Ватутіне). Слід зазначити, що нині аналогу такому турнірі в Україні немає. Протягом чотирьох днів у Вишгороді між собою зіграють 8 команд із 7 країн. У вболівальників є можливість порівняти футбольні школи таких країн як: Україна, Росія, Білорусь, Литва, Латвія, Молдова, Румунія. «Черкаський спорт» пильно стежить за цим турніром, тому Ви маєте змогу «з перших вуст» дізнатися інформацію про перебіг матчів. Сьогодні були зіграні перші матчі. І в першій своїй грі ватутінське «Ретро» здобуло перемогу над ризьким «РФШ».

 

verys-mordoviyaDSC06426

     ФК «Веріс» (Молдова) – ФК «Мордовія» (Саранск, Росія) 2 : 0

    Перший матч турніру Кубок Ретро. Між собою зустрічалися дві молоді амбітні команди. «Веріс» активніше почав матч, постійно прессингучи своїх суперників. Гравці «Мордовії» важко вступили в гру, вони втрачали м'яч, не встигаючи нічого створити. У той час молдовські футболісти продовжували нагнітати обстановку, з кожним разом проводячи гостріші атаки. У одній з таких атак, ближче до перерви, «Веріс» відкрив рахунок у цьому матчі. За час, що залишився до кінця першого тайму у футболістів «Мордовії» так нічого і не вийшло.

    Другу половину гри команди почали гостріше. «Мордовія» потихеньку прийшла в себе і почала створювати небезпечні моменти. Не дивлячись на це, гру повністю контролювали гравці «Веріса». Молдовські футболісти рідше атакували, але їх наступальні дії були дуже гострими. У середині другого тайму «Веріс» зумів подвоїти свою перевагу, після сильного удару, гравець молдовської команди зумів добити м'яч  у ворота суперника.

metallurg-ekranasDSC06449

 

    ФК «Металург» (Липецьк, Росія) – ФК «Екранас» (Паневежис, Литва) 3 : 1

    У другому матчі грала ще одна російська команда «Металург», якій протистояв литовський «Екранас». Молодші гравці литовської команди не зуміли надати сильної боротьби своїм дослідним суперникам. «Металурги» ще на початку гри зуміли вийти вперед, після чого команда з Липецька повністю контролювала хід гри. У свою чергу гравці «Екранасу» змогли вирівняти положення, підрівнявши рахунок у другому таймі.

    Але не встигли росіяни пропустити, як зуміли знову вийти вперед. Після другого голу «Металурга» тренери провели декілька замін. Литовські футболісти намагалися загострювати ситуацію, але «Металург» більше не дав своїм суперникам шансу, забивши третій гол. У результаті 3 : 1, на користь «Металурга», який заслужено перемагає у цьому матчі.

retro-rfshDSC06478    ФК «Ретро» (Ватутінео, Україна) – ФК «РФШ» (Рига, Латвія) 3 : 1

    У цій грі господарі, «Ретро» приймали ризьку «РФШ». Обидві молоді команди активно почали цей матч, обмінюючись гострими атаками. У складі ватутінської команди головну небезпеку суперникам створював Ніка Січінава, який чіплявся за м'яч, і уривався в штрафну зону суперників. У свою чергу ризькі футболісти також створювали небезпечні моменти біля воріт ватутінців. Але, все таки, в першому таймі, та і в цілому у всьому матчі ініціатива була в руках «Ретро». Перший гол українська команда забила зі штрафного удару: якісну подачу Романа Поліщука замкнув Андрій Сторчоус.

    На початку другого тайму ватутінська команда подвоїла рахунок у матчі. Проте, після цього ризькі футболісти зуміли відіграти один гол. Пропущений м'яч змусив гравців «Ретро» взятися за голову і продовжувати контролювати ситуацію на полі. Варто відзначити, що в цьому матчі було дуже багато силової боротьби, у наслідок чого і порушень правив. Ближче до кінця гри «Ретро» змогло повернути собі перевагу у два м'ячі, підбивши цим самим підсумок гри. 3 : 1, господарі починають турнір з перемоги.

pmc-postavy-ocelul-2DSC06489

    ФК «Академія ПМЦ-Постави» (Білорусь) – ФК «Оцелул-2» (Галац, Румунія) 2 : 4

У цій грі повна перевага була на стороні румунської команди. Футболісти «Оцелула» швидко увійшли в гру, забивши на перших хвилинах гол. Гравці «Академії» розгубилися таким поворотом подій, і довгий час не могли прийти в себе. Цим скористався «Оцелул», який швидко забив другий м'яч. Здавалося б, на цьому варто закінчувати гру, але футболісти «Академії» змогли в деякій мірі вирівняти гру.

    На початку другого тайму «Академія ПМЦ-Постави» скоротила один м'яч. Але пропущений гол лише підбурив гравців «Оцелула», які швидко відповіли своїм суперникам тим же. Далі ситуація повторилася. Команда з Білорусі знову скоротила відставання, але румунські футболісти відразу відповіли голом. У результаті рахунок 4 : 2 на користь «Оцелула», який бере упевнену перемогу.

    Таким чином, після першого дня у двох групах по дві команди вийшли на перше місце. У групі А, "Ретро" та "Оцелул-2" набирають по 3 очки. У групі В також дві команди мають по 3 очки у своєму активі - це "Веріс" та "Металург". Завтра між собою зіграють, у групі А: "ПМЦ-Постави" - "РФШ"; "Оцелул-2" - "Ретро". У групі В: "Екранас" - Мордовія"; "Металург" - "Веріс". Отже, завтра може визначитися одноосібний лідер у кожній з груп, оскільки між собою зіграють команди, які у перших матчах здобули перемоги.