Святослав Михайлюк допоможе збірній України у відборі на Кубок Світу 2019
Вівторок, 28 серпня 2018, 16:47

svyat7

Українські представники клубів НБА зможуть допомогти національній збірній у найближчих матчах відбору до Кубка світу-2019

Команда пыд керывництвом головного тренера Євгена Мурзіна 14 вересня зіграють вдома з однією з найтитулованіших команд планети Іспанією, а вже 17 числа поміряються силами на виїзді з чорногорцями.

Про це пише «Обозреватель»

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook зробив заяву про "жовто-синіх". "Сподіваюся на суперновину в понеділок про нашу збірну з баскетболу", - написав він.

За інформацією видання, до збірної України має приїхати захисник "Лос-Анджелес Лейкерс", вихованець "Черкаських Мавп" Святослав Михайлюк, його колеги по амплуа Іссуф Санон з "Вашингтон Уизардз" і центровий "Атланти Хокс" Олексій Лень.

Цікаво, що Михайлюк при цьому самостійно оплатив свою страховку, щоб допомогти національній команді. А Лень зумів домогтися істотного зниження суми, яку ФБУ має виплатити НБА і страховому партнеру ліги.

Крім того, виступить за "жовто-синіх" ще один вихованець черкаської школи баскетболу Олександр Кобець, який має почати новий сезон у Лізі розвитку НБА. Також підтвердили свою участь у гра з Іспанією та Чорногорією представники нашої країни в чемпіонаті Іспанії - Артем Пустовий ("Барселона"), В'ячеслав Кравцов ("Сан-Пабло Бургос"), Володимир Герун ("Бреоган") та В'ячеслав Бобров ("Гіпускоа").

Таким чином, наша команда підходить до старту основної сітки кваліфікації КC-2019 у суперсильному складі.

Нагадаємо, збірна України за підсумками першого етапу відбору КC-2019 посіла третє місце у групі з Туреччиною, Швецією та Латвією. Разом із турками і латвійцями "жовто-сині" приєдналися до Іспанії, Словенії та Чорногорії у секстеті I.

fiba2019

При цьому очки, набрані на першому відрізку кваліфікації, зберігаються. Українці почнуть основний раунд битви за путівку на мундіаль, маючи в активі дев'ять пунктів. На підопічних Мурзіна чекають зустрічі з іспанцями, словенцями та чорногорцями. Щоб вийти на КC-2019 наші співвітчизники мають посісти у групі мінімум третє місце.