Чемпіон проти чемпіона
Четвер, 02 серпня 2018, 09:04

0108 суперник Мавпjpg

У першому кваліфікаційного раунду розіграшу Кубку Європи Європи FIBA

«Черкаські Мавпи» поміряються силами з чемпіоном Норвегії

Чемпіони України «Черкаські Мавпи», розпочнуть свій єврокубковий сезон у першому кваліфікаційному раунді розіграшу європейського кубку. Команда Максима Міхельсона протистоятиме чинним чемпіонам Норвегії - команді «Кьонгсберг Мінерс» з однойменного міста. Останні три роки цей клуб виступає у вищому норвежському дивізіоні і кращим досягненням команди став чемпіонський титул, який вона вперше завоювавала у минулому сезоні.

Завершивши регулярний чемпіонат на другому місті з 23 перемогами та 4 поразками, Мінерс без поразок подолали чвертьфінальний і півфінальний раунди, а у золотій серії з рахунком 2:1 перемогли команду Аскер - переможця регулярного чемпіонату.

Щодо виступів на євроарені, то цього року на норвезький клуб чекає камбек: «Мінерс» у єврокубках зіграють вперше з 2003 року, коли клуб виступав у Челлендж Кап. Це був єдиний досвід клубу на європейській арені.

Відзначемо, що норвежці, тренує яких місцевий спеціаліст Бард Столлер, у це міжсезоння зберегли свого лідера 24-річного американського захисника Фреда Томаса. У минулому сезоні у національній першості легіонер, якого було названо кращим захисником чемпіонату, набирав 18,4 очка, робив 6,7 підбирання та 2,4 передачі.