"Мавпам" не вистачило гравців, і вони знову поступилися на останніх хвилинах
Написав Стас Лопес   
Понеділок, 05 березня 2012, 20:12

ferroIMG_0413
"ФЕРРО-ЗНТУ" - "Черкаські Мавпи" 83:75 (14:25; 22:19; 18:18; 29:13)

"ФЕРРО": Калпеппер 27 очок; Шаппел 15 очок, 12 підбирань.
"ЧМ": Аделеке 23 очки, 20 підбирань; Девіс 13 очок, 4 підбирання; неруш 13 очок; Кольєвіч 11 очок, 11 передач, 4 підбирання.
   Два дабл-дабла гравців "Черкаських Мавп" та фантастична гра Кенні Аделеке не вистачило черкащанам задля перемоги в Запоріжжі.


   «Черкаські Мавпи» не змогли здобути перемогу в другому поспіль виїзному матчі. Зрештою, це твердження було доволі очікуваним напередодні гри проти «ФЕРРО». Оптимісти могли тішити себе тим, що після перемоги над «Дніпром» у команди Холопова виросли крила. Підігріти їх міг і стартовий період, в якому «Черкаські Мавпи» якісно відпрацювали в захисті та використали сильні сторони власної передньої лінії. Очікувано, що Гуіну та Девісу важко буде протидіяти кремезному Аделеке. Саме через нігерійця наставник явно вимагав завершувати позиційні атаки. Зі своїх 11-ти результативних передач в грі Кольєвіч 8 віддав на Кенні. Той в першій половині гри не лише вправно завершував зусилля партнерів, а забирав все, що відлітало від щитів. В результаті, «Черкаські Мавпи» в першій половині гри мали фантастичну перевагу на підбираннях, а Кенні встановив рекорд Суперліги за кількістю підбирань. В його активі після гри буде 23 очки та 20 відскоків!


   Протягом трьох періодів обмеженому складу «Черкаських Мавп» вдавалося тримати нитки гри у своїх руках. Щоправда, одного разу «тушити» розходившихся запоріжан в середині третього періоду довелося трьома поспіль трьошками від Фрасенюка та Неруша. До четвертого періоду черкасці підійшли, маючи восьмиочкову перевагу – 56:48.
  У ці хвилини серйозно нервував Холопов. Він, як ніхто інший, розумів, що зараз можуть підсісти батарейки у сімох гравців основи. Справжня паніка на майданчику розпочалась в середині четвертого періоду, після того, як через перебір фолів сіли на лавку Пуповіч та Фрасенюк. Ці фактори і вплинули на те, що кожна друга атака черкасців завершувалась втратою, а одна з найшвидших команд ліги без проблем летіла у швидкий відрив. Таким чином Калпеппер і Шаппел дозволили «ФЕРРО» оформити перемогу у матчі, в якому вони майже весь час програвали – 83:75.