У Черкасах триває головний тенісний турнір року України серії ATF
Написав Стас Лопес   
П'ятниця, 30 січня 2015, 20:37

1IMG 9464

   Цими днями у Черкасах триває найпрестижніший тенісний юнацький турнір України року.

Змагання, які тринадцять років поспіль проводилися у Донецьку переїхали на криті корти Спорт-готелю «Селена». Правда назва турніру залишилася незмінною – «Donetsk City Cup». Протягом тижня спортсмени на хардових кортах Селени розіграють переможців у індивідуальній першості серед жінок та хлопців віком до 18-ти років. Сам турнір має високу, як для Українських стартів, другу категорію та приймає спортсменів з кількох Європейських країни і навіть Штатів.

 

2IMG 9483

 

Олена Андрєєва, директор турніру:

 

   Черкащан на подібних змаганнях традиційно мало. Участь у кваліфікації взяв лише один спортсмен з Черкащини, правда в основну сітку йому пробитися не вдалося. Натомість всеукраїнське представництво доволі імените. Першим номером рейтингу у хлопців є українець Віталій Щерба, який сьогодні припинив боротьбу на стадії чвертьфіналу. Віталій 90-й у юніорському світовому рейтингу. Першу пару півфіналістів утворив росіянин Альошев та румун Ботезан. 

 

3IMG 9490

Марина Векслер - четверта ракетка турніру (84 у світовому рейтинзі)

   У дівчат представництво значно іменитіше. Приміром одна з фавориток, яка продовжує вести боротьбу за 50 рейтенгових очок – киянка Марина Векслер 84-та у світовому рейтингу. На цьому турнірі вона третя сіяна. Нещодавно Марина навіть отримала запрошення на юнацький Australian Open. Правда не полетіла туди, адже переліт неймовірно дорогий. Марина говорить, що раніше на цьому турнірі вона грала на донецькому грунті, черкаський хард їй, як і більшості спортсменів, теж цілком підходить.

 

4IMG 9512

Олена Плоскіна - третя ракетка турніру (58 у світовому рейтинзі). У разі виграшу змагань може піднятися у 20-ку

 

   Сам тенісний турнір триватиме до неділі. Сьогодні на ньому визначаться півфіналісти, а вихідними відбудуться матчі за нагороди.