У Черкасах презентували серію тенісних турнірів
Написав Максим Гаптар   
Понеділок, 03 березня 2014, 18:06
2014futurescupselenaIMG 7609
Сьогодні в черкаському клубі «Селена» розпочалася вже традиційна серія чоловічих професійних турнірів з тенісу.
З цього приводу відбулася прес-конференція за участю кращого українського тенісиста Андрія Медведєва та президента Федерації тенісу Сергія Лагури.
Сьогодні у Черкасах стартувала серія чоловічих тенісних турнірів – Ф’ючерс. Традиційно у нашому місті пройде три турніри серії ф’ючерс поспіль. Перед офіційним стартом першого турніру у стінах черкаського клубу «Селена» відбулася прес-конференція з приводу старту змагань.

2014futurescupselenaIMG 7580

Цього року Федерація тенісу України отримала нове керівництво. Власне про плани та завдання федерації черкаським журналістам повідав президент ФТУ, Сергій Лагура та найтитулованіший український тенісист, Андрій Медведєв.
«Ми знаємо, що у Черкасах, у комплексі «Селена» кожного року проводили різноманітні тенісні турніри, зокрема серії ф’ючерс. Черкаська тенісна база має високий потенціал, тому, на нашу думку, до цього часу вона була не достатньо задіяна. Ми хочемо повернути інтерес тенісу в Черкасах, та зробити тут тенісну базу для збірної України», – зазначив Сергій Лагура, президент ФТУ.
Ф’ючерсице основа всього професійного туру АТР. Саме тут гравці заробляють свої перші залікові очки, які дозволяють їм підніматися сходинками професійного рейтингу. Свого часу в турнірах такої категорії брали участь нинішні лідери світового тенісу – Рафаель Надаль, Новак Джокович, Енді Маррей, Роджер Федерер та інші. На перших черкаських професіональних турнірах виступав нині перша ракетка України – Олександр Долгополов.

2014futurescupselenaIMG 7576

Минулі роки подібні змагання проходили лише в Черкасах, цьогоріч федерація планує провести цілу низку ф’ючерсів.
«Нині ми хочемо підготувати молоде талановите покоління тенісистів. Це одне з найголовніших наших завдань. В Україні є чимало талановитих тенісистів-юніорів, яким складно перейти відразу від юніорського тенісу до дорослого, говорить Андрій Медведєв, котрий опікується молодими гравцями. – Турніри серії ф’ючерс – хороша можливість набрати необхідний досвід та здобути перші залікові очки тенісистам. Тому, цього року ми проведемо відразу 15 турнірів серії ф’ючерс».
Зокрема з 3-го по 23-тє березня у Черкасах пройде три ф‘ючерси:
– Selena Open (3 – 9 березня);
– CherkasyOpen (10 – 16 березня);
– UTFCup (17 – 23 березня).
Також за словами організаторів, після цих змагань турніри серії ф’ючерс повернуться до Черкас восени.
Черкаські турніри входять до національної серії UTF Series 2014, яка включає в себе 15 турнірів, з призовим фондом $ 10 000 кожен та 18 очок у заліку ATP.

2014futurescupselenaIMG 7616

В основній сітці черкаського ф'ючерсу 12 українських гравців, які потрапили туди за своїм рейтингом. Очолює посів турніру відомий черкаському вболівальнику Артем Смірнов. Під другим номером – Констант Лештейн з Франції. Також до числа сіяних увійшли: Філіп Вегер (3, Хорватія), Владислав Манафов (4, Україна), Іван Аніканов (5, Україна), Мартінс Подзус (6, Латвія), Стефано Наполітано (7, Італія) і Станіслав Поплавський (8, Україна).
Окрім цього черкаські вболівальники можуть насолодитися грою колишньої першої ракетки України, Андрія Медведєва, котрий візьме участь у парному розряді турніру UTF Cup разом зі своїм учнем, Богданом Діденком.