Погляд на тенісні фьючерси в Черкасах. Коментарі та результати
Написав Стас Лопес   
Середа, 20 лютого 2013, 18:41

selennaoupenIMG_4555

   У понеділок в Черкасах стартувала серія професійних тенісних турнірів АТР.

Причому це єдиний професійний турнір, який дає можливість на українській землі заробити дорогоцінні очки до професійного заліку. В першому з трьох турнірів, який має назву Selena Open, боротьбу розпочали спортсмени з 16-ти країн світу. Вже перший день змагань основної сітки приніс сенсації. Так, перша ракетка турніру – українець Артем Смірнов (який йде 430 в рейтинзі АТР) поступився поляку – Андре Капасу: 7-6(4), 6-4.

artemsmirnov00967

Добрий знайомий "Черкаського Спорту" зосередиться на парному розряді,

принаймні до понеділка

  Другий сіяний – італієць Роберто Маркора також не пройшов перший етап, оступившись в матчі зі швейцарцем – Рікардо Майга 3-6, 7-6(2), 7-6(4). За словами самих учасників, сенсації на черкаському харді пов’язані головним чином із особливостями покриття.


Станіслав Поплавський, 697-ма ракетка світу: «Навіть на турнірі серії ф’ючерс є свої фаворити і дуже часто вони так і poplavskiy4cf531a9a0db5e10b9911a045dc51a65доходять до нагород. Зрозуміло, що несподіваних результатів тут значно більше, ніж, скажімо, в турнірах Великого Шолому. Щодо Черкас, то сенсаційність результатів тут подвоює покриття, воно дуже швидке. От вчора Смірнов при непоганому тенісі не зумів пройти поляка, десь певною мірою не пристосувався до покриття, хоча я знаю, що в нього і на цих кортах були високі результати».


   Взагалі-то, перший раунд Selena Open видався якимсь не гостинним для українських тенісистів. Поплавський став одним із лише чотирьох українських тенісистів, які вийшли у 1/8 першого черкаського турніру. Приміром, у цю стадію змагань вийшла така ж кількість італійців. До слова, в 1/8 Поплавський схрестить ракетку зі ще одним українцем – Володимиром Ужиловським, який на цих змаганнях сіяний під 6-м номером.

 

   Слід відзначити результати молодого українця – Марата Девітарова, який в основну сітку змагань пробився з глибокої кваліфікації і в першому раунді просто розбив 7-го сіяного бельгійця – Де Луре6-2 6-3. Ще одним українцем, який випробує свої сили на цій стадії змагань Selena Open, буде Владислав Манафов. Фінал першого з трьох черкаських ф’ючерсів відбудеться найближчої суботи, коли розіграють 10 тисяч доларів призових та очки до скарбнички АТР.

 

selenaIMG_4527

 

Однак поряд з призовим фондом і дорогоцінними очками ці турніри мають на меті популяризувати теніс області та України. В розріз цього засмучує кількість глядачів на «Селені». Разом з учасниками турніру та представником «Черкаського спорту» за професійним тенісом там спостерігали лише 15-20 людей.

 

«Дійсно, глядачів небагато. Мені важко пояснити цю ситуація, знаю, що в місті тенісом займаються. Є і дитячі, і дорослі групи, але сюди чомусь вони не приходять. Можливо, це і наша провина, тобто організаторів, мало говорили про ці змагання в пресі. Є сподівання, що на вирішальні матчі все ж приходитимуть глядачі», – зауважила директор турніру – Олена Андрєєва.


   До слова, в парному розряді турніру сенсацій значно менше, ніж в одиночці. Дві сіяні пари: Смірнов-Ужиловський (Україна) та Капас-Панфіл (Польща) пробилися до 1/4.