На кортах "Селени" розігрують другу "десятку" баксів
Написав Стас Лопес   
Четвер, 01 березня 2012, 18:00

 smirnov

На кортах бази олімпійської підготовки «Селена» триває серія професійних тенісних турнірів серії Futures . Як повідомляв раніше «Черкаський спорт», в цьому році на теренах України це єдині професійні чоловічі турніри. Призовий фонд кожного з турнірів становить по 10 тисяч доларів. Для професійного тенісу – гроші не захмарні. Але розкошелитися на них, як бачимо, можуть лише одного разу. Вдруге поспіль (минулого року «Селена» вже приймала три «ф’ючерси») цей турнір приймають Черкасах. За словами одного з організаторів змагань – Євгена Зукіна, мета таких стартів – збагатити дорогоцінними очками АТР українських спортсменів, які, звісно, краще себе почувають на домашніх кортах, ніж в гостях.

   

    Приміром, в минулому році Артем Смірнов виграв відразу два з трьох черкаських стартів. Те, що черкаська земля є фартовою для вихованця донбаської школи тенісу, підтвердив і цьогорічний «ф’ючерс». В першому турнірі Смірнов, будучи четвертим сіяним, зумів бездоганно пройти турнірну дистанцію. Причому в кожному з матчів Смірнову вистачило лише два сети. Найважчий поєдинок для Смірнова був півфінальним, в якому він виграв перший сет у француза Фірміна Емілена лише на тай-брейку 7:6(4), а в другому святкував успіх 6:4. Після перемоги на турнірі Смірнов розбагатів на 10 очок в скарбничку рейтингу тенісистів-професіоналів. Перемогу в парному розряді виграла перша сіяна польська пара – Адам Чадай та Андрій Капас.

    Повторити свій успіх на другому черкаському турнірі Смірнову вже не вдасться. Від ракетки свого співвітчизника Івана Сєргєєва він вилетів ще в першому раунді змагань. До речі, Сєргєєв вже пробився до чвертьфіналу. Фінал другого ф’ючерса на "Селен"і відбудеться в неділю.