Черкаські легкоатлети: у новий рік з новими планами
Написав Вікторія Хамаза   
Середа, 09 січня 2013, 15:42

987809746456454564565_2

   Федерація легкої атлетики  Черкаської області провела звітно-виборчу конференцію, на якій підбила підсумки року та призначила нових керманичів.

   Підбити підсумки, побудувати плани на майбутній рік та визначити керівні органи – таку ціль поставили перед собою учасники звітно-виборчої конференції обласної федерації легкої атлетики. Зробивши огляд досягнень черкаських спортсменів-легкоатлетів за минулий рік, тренери та керівники федерації зробили висновок, що 2012-ий був досить вдалим для Черкащини. Адже минулоріч черкаські легкоатлети встигли і на Олімпіаді побувати, і Європу підкорити, й Паралімпійські нагороди вибороти. 

   «У нас уперше з’явилася чемпіонка Європи з бігу чотири по чотириста метрів Олішевська Юлія. У нас спортсмени вигравали чемпіонат України з легкої атлетики. Це Олішевська Юлія, Нечипоренко Денис, Мартинюк Андрій. Вобласті з’явилася ціла плеяда молодих перспективних спортсменів», – зазначив Леонід Нечипоренко, старший викладач кафедри ЧНУ ім. Б. Хмельницького.Sirenko_L_V2

   Окрім цього, учасники конференції переглянули керівний штат федерації та одностайно довірили керівництво федерацією легкої атлетики Черкаської області Леонідові Сіренку. Окрім перспектив та призначень, делегати конференції ще й проаналізували рівень розвитку легкої атлетики у міста та області, порівнявши його із рівнем інших міст України та світу. Нажаль, результати очікувано були негативні.

   «Насамперед, це мала кількість районів, які беруть участь у наших змаганнях, тому й мала кількість спортсменів, які залучаються до легкої атлетики. Хоча до Черкаського національного університету вступає велика кількість атлетів із периферії, але вони займаються самі по собі, бо вони – вчителі фізкультури. Ще одне наболіле питання, яке стосується всіх, – це відсутність стадіону в місті Черкаси. Адже легка атлетика один із провідних видів спорту на Черкащині, проте спортсмени досі не мають гідного місця для занять», – додає Леонід Нечипоренко, старший викладач кафедри ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

   Закінчилося засідання нагородженням кращих легкоатлетичних організації Черкащини.