Легкоатлетична першість на честь героя
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 15 грудня 2012, 11:31

 333fdgdfhgffgj33DSC_6414_2

   У Черкасах розпочався один із наймасштабніших чемпіонатів України з легкої атлетики присвячений памяті Героя Радянського Союзу Олександра Тканка.   

   До урочистого старту змагань у спортивному комплексі «Манеж» гамірно та людно. Одними з перших оглянути спортивну арену завітала збірна команда міста Умані. Честь рідного міста приїхали відстоювати до Черкас 12-ро спортсменів. За словами капітана команди Андрія Коломійця, до нашого міста хлопці приїздять уже не вперше. Цього разу налаштовані повернутися додому, як мінімум, із новими рекордами.

 D33ddd3333SC_6502

   «До Черкас ми приїхали у четвер. Нас поселили у готелі. Встигли навіть трошечки місто оглянути. До цих змагань ми підійшли дуже серйозно. Тренувалися щодня не менше трьох годин і так весь останній місяць. Приїхали відстоювати не лише честь нашого міста, але й університету, в якому навчаємося», – ділиться Андрій Коломієць, учасник із міста Умані.

   Всеукраїнські змагання на честь Героя Радянського Союзу Олександра Тканка цьогоріч зібрали близько 300-от спортсменів із різних куточків України, серед них: Умань, Вінниця, Кіровоград, Полтава та інші. Традиційно ці змагання присвячені річниці визволення міста від німецько-фашистських загарбників. Ці змагання беруть свій початок з 1989 року і вже традиційно проводяться у нашому місті.

 333fdgdfhgffgj33DSC_6414_1

   «Нажаль, цього року не все склалося так, як ми очікували. Багато людей, які обіцяли допомогти в організації в останній момент просто відмовилися. Добре, що Черкаси не без добрих людей, точніше, не без любителів спорту, які допомогли нам втілити заплановане у життя. Учасники сильні, представництво можливо і не таке велике як того року, проте жага до перемоги у всіх команд просто надзвичайна», – говорить Леонід Нечипоренко, головний організатор змагань.

 Dggg55SC_ggg6462

   Як зазначив пан Нечипоренко, неабияку допомогу в організації та проведенні цих змагань надали Андрій Більда, Олександр Нагорний, Юрій Потужний, один із готелів та спортивних клубів міста. На урочисте відкриття завітало чимало діячів освіти та спорту Черкас. Один із них – ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Анатолій Кузьмінський. До змагальників пан Кузьмінський звернувся особисто.

   «Я дуже радий, що у нас в місті проводяться такі змагання. Тут чимало хороших спортсменів. Хочу побажати наснаги, спортивного везіння та побільше неочікуваних рекордів», – зазначає Анатолій Кузьмінський, ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

   Переможці змагань отримують кубки, медалі та цінні нагороди.

 223333awrsegdfhsr5yshrfgDSC_6284