Легкоатлетична першість
Написав Вікторія Хамаза   
Вівторок, 11 грудня 2012, 12:21

7567567567457457757457567

   Черкаські спортсмени визначали кращих на університетському чемпіонаті.

   Лише швидкі, гнучкі та спритні зібралися у спортивному комплексі «Манеж». У одному приміщенні легкоатлетів зібрала Відкрита першість факультету фізичної культури з легкої атлети ЧНУ імені Б. Хмельницького. До участі у змаганнях долучилися легкоатлети із низки навчальних закладів міста. Кращих з кращих визначали у декількох видах змагань. 

   «У цьому році відбувається 30-й Відкритий чемпіонат університету з легкої атлетики присвячені пам’яті Михайла Нестеренка. Людині, яка багато часу пропрацювала у ЧНУ, який є одним із засновників легкої атлетики у Черкаській області», – розповідає Леонід Нечипоренко, доцент кафедри спортивних дисциплін.

   Понад дві сотні учасників визначали кращих у семи видах змагань: бігу на різні дистанції, стрибках у висоту та довжину, метанні ядра та командній естафеті. Кожен змагальник відстоював честь своєї групи. Серед учасників можна було побачити представників різних видів спорту. Зокрема, самбіст Дмитро Нємков долучився до участі у змаганнях аби відстояти честь своєї групи. Спортсмену вдалося довести, що він не лише вправний самбіст, але й хороший легкоатлет.

 564576575675675678568658   

   «На цих змаганнях ми відстоювали честь нашої групи і прославляли наш університет. Багато друзів моїх тут змагаються. Все для нашої групи, ми відстоюємо її честь. Треба, звісно, проводити такі змагання. Нас це всіх зближує, ми спілкуємося, вчимося чомусь новому. Представництво цього річ сильне, тому і змагатися вдвічі цікавіше», – ділиться Дмитро Нємков, учасник.

   Випробувати свої сили на університетській першості завітали і спортсмени із ЧДТУ, АПБ імені Героїв Чорнобиля та учні спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву. За словами судді Леоніда Нечипоренка, змагальники не скільки конкурують, як працюють на результат та вчаться працювати в команді.

   «У першу чергу це навчальні змагання для студентів, щоб вони подивилися як організовуються змагання, самі взяли участь. Це для них як досвід. Тому результати грають важливу роль, але більше ці змагання для команди та згуртування групи», – додає Леонід Нечипоренко, доцент кафедри спортивних дисциплін.

   Тривало спортивне протистояння протягом дня. Переможці отримали кубки, грамоти та незабутні спогади.