Леонід Сіренко жорстко розкритикував роботу Валерія Борзова
Написав Стас Лопес   
Субота, 10 листопада 2012, 21:16

 Sirenko_L_V2  

  Два дні тому федерація легкої атлетики України отримала нового президента, ним став колишній секретар ФЛАУ -  Ігор Гоцул. Це означає, що шіснадцятирічна гегемонія на цій посаді Валерія Борзова скінчилася. Причому відомий спортивний функціонер за роки правління федерацією повністю позбувся підтримки з боку очільників обласних федерацій. Так за кандидатуру Борзова на звітно-виборчій конференції проголосували лише 4 її учасники, 12 голосували проти, а решта утримались. Натомість Гоцула підтримали відразу 22 голови обласних федерацій легкої атлетики. Серед тих хто голосував за зміни був і очільник федераці Черкаської області – Леонід Сіренко. «Черкаський спорт» поцікавився його бачення останніх змін.

 

   "Я голосував проти кандидатури Борзова з кількозх причин. По-перше я був обурений тим, що черкащанку – Олішевську зняли з естафети на Олімпіаді в Лондоні тренери. Це абсолютно свавільна ситуація, так вийшла, що на Олімпійські ігри вона з’їздила туристкою, хоча до цього заробила право на участі, а в перспективі і на четверте місце. По-друге зараз наша легка атлетика тупцює на місті. Все навколо розвивається, можливо навіть проходить процедуру комерціалізації, без цього зараз нікуди, а ми стоїмо на місті. Нещодавно Борзов витратив пів мільйона доларів на приміщення для федерації, зараз там сидить шість працівників, а спортсменам не вистачає грошей. Уявіть собі Борзов не знає в обличчя двітретини очільників обласних федерацій. Про яку співпрацю та розвиток атлетики в регіонах може йти мова.

   Хочеться змін на краще, є сподівання, що з новим головою вони можуть бути. Гуцайт приїздив в Черкакси, бачив наші проблеми, навіть сказав, що в дечому посприяє, ми сподіваємося на це», - зазначив Сіренко