Черкащанка Валерія Семенкова здобула срібло чемпіонату України з легкої атлетики
Написав Стас Лопес   
Четвер, 27 вересня 2012, 10:49

1667676565

    Вчора в Ялті стартував чемпіонат України з легкої атлетики серед юніорів. До Криму приїхали кращі сімнадцятилітні (та молодші) спортсмени нашої держави. Черкащина також представлена широким складом і готова поборотися за місця у верхній частині командного заліку. В перший день змагань медаль для нашої області виборола метальниця молоту – Валерія Семенкова, яка здобула срібло з результатом 56.20, краще метнула лише старша на рік Альона Шамотіна, яка показала результат - 68.35. Незважаючи на 2-ге місце Семенкова, скоріш за все, візьме участь в чемпіонаті Європи, котрий наступного року прийме Донецьк, адже на той час діюча чемпіонка України з Дніпропетровська перейде в іншу вікову групу.

 

   Сьогодні гарний результат в штовханні ядра показав ще один черкасець - Павло Драч. Зважаючи на якісну кваліфікацію він є претендентом на медалі. Так само претендують на нагороди в бігу з бар’єрами Олег Юнак та Михайло Могилястий, а також Андрій Черкасенко у восьмиборстві.

 

   Леонід Нечіпоренко, тренер черкаської збірної з легкої атлетики: «Якщо бути відвертим то юнаки 1995-го р.н. в нас далеко не найсильніші. Приміром на цьому чемпіонаті України непогано виступають наші спортсмени 1997-го р.н. і навіть 1998-го. Та навіть за таких умов ми претендуємо на високі місця. Думаю Черкаська області  має посісти 10-11 місце».