На шляху до високих легкоатлетичних вершин
Середа, 04 жовтня 2017, 17:38

0410 сміла

Одним з тріумфаторів-черкащан на чемпіонаті України з легкої атлетики став учень Балаклеївської школи №1

 

Життєвий шлях для кожного із нас чеканиться різними подіями. Спіткають нас свої «Маріїнськім впадини» і сходження на «Еверест», але різнимося ми лише відношенням до доленосних подій. Не втрати жагу до життя після падіння, або віднайти нову мрію, саме це характеризує сильних і вольових людей.

Десь потайки закрадається заздрість і в той же час бере гордість, що ви знаєте таку людину. Ми пишаємось цим знайомством і поспішаємо дістати руки з кишень, щоб привітатись з своїми наставниками, життєвими орієнтирами чи просто гарними людьми.

Долею так було визначено, що в моєму житті є безліч таких людей, але один з них викликає в мене повагу вже у свої 15 років. Здавалося б нічим не примітний хлопець і вирізняє його лише кремезна статура та яскраво виокремлена скромність, але то омана. Я вкотре тисну йому руку і мене окриляє. Той юний чоловік – дворазовий Чемпіон України з метань.

Саме так. Повернувшись з міста Дніпро, де 29-30 вересня відбувся командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків 2002 року народження та молодших, Чумак Назар залишив далеко позаду свій перший в житті статус Чемпіона України. Не зрозуміло, що виблискує яскравіше, масивний трофей на грудях Чемпіона, чи «водоспад» очей, наповнених новими переживаннями від подолання життєвої «висоти», але спинятись той юнак точно не має намірів.

Спілкуючись з його тренерами (Михайло Лагунов та Юрій Ткаленко), я дізнався про перший «ультиматум» Назара до долі: «Я буду Олімпійським чемпіоном» - запевнив він. «Як би там не було, але буду».

Про недосяжність і доцільність мрії, можна говорити годинами. У когось вони матеріальні, нездійсненні чи дитячі, але зраджувати їх не можна. Вперто йдучи до своєї мети, долаючи нові перепони та піднімаючись з колін, потрібно брати приклад з таких як Назар. Не важливо хто ви і який маєте вік, але, маю надію, у вас буде свій орієнтир. В мене – це учень Балаклеївської школи №1, вихованець районної ДЮСШ «Старт», дворазовий Чемпіон України, срібний призер з метання диску командного чемпіонату України з легкої атлетики серед юнаків 2002 року народження та молодших і просто чудовий хлопець, Назар Чумак.

Пам’ятай Назаре Смілянщина та вся Черкаська область гордиться тобою і спостерігає за твоїм шляхом до омріяної мети.

Володимир Ворона